tion.ro Web analytics

Primarul Timisoarei repune pe tapet ideea de a vinde Turnul de apa din Iosefin

Reactualizat la:
Reactualizat la:
După ce aleşii locali din Timişoara au aprobat recent un proiect de hotărâre care prevede concesionarea de spaţii în parcuri pentru terase şi vânzarea unor obiective aflate în proprietatea primăriei, cum ar fi Turnul de apă din Iosefin şi o aripă din Primăria Veche, primarul Nicolae Robu a explicat, marţi, şi cum ar putea fi valorificate acestea. Privaţii ar putea face „un restaurant extraordinar” la Turnul de apă, crede edilul.
Scris de A.S. - După ce aleşii locali din Timişoara au aprobat recent un proiect de hotărâre care prevede concesionarea de spaţii în parcuri pentru terase şi vânzarea unor obiective aflate în proprietatea primăriei, cum ar fi Turnul de apă din Iosefin şi o aripă din Primăria Veche, primarul Nicolae Robu a explicat, marţi, şi cum ar putea fi valorificate acestea. Privaţii ar putea face „un restaurant extraordinar” la Turnul de apă, crede edilul.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a explicat, marţi, cum are de gând să crească veniturile primăriei. Edilul a prezentat mai multe idei, de la vânzarea unor clădiri aflate în proprietatea primăriei care nu aduc venituri la reorganizarea unor societăţi şi regii din subordinea consiliului local, principala vizată fiind Regia Autonomă de Transport Timişoara.

„Există clădiri ale primăriei în care se desfăşoară activităţi foarte firave, de interes mic pentru cetăţeni, dar care funcţionează cu cheltuieli de regie ridicate. Există, pe de altă parte, în diversele unităţi subordonate primăriei, posturi care sunt nejustificate, cum ar fi la RATT, patru-cinci posturi de comunicare, apoi există finanţări de activităţi care nu reprezintă priorităţi, cum ar fi finanţarea de publicitate pentru RATT – nu văd ce publicitate trebuie să-şi facă RATT-ul -, sau finanţarea unor activităţi sportive. Nu cred că este cazul ca sportul să fie finanţat de către o instituţie publică cu deficite foarte mari. Există şi scheme de personal în anumite unităţi subordonate primăriei care nu au fost raţionalizate. Sunt în derulare acţiuni de audit şi analiză şi vom lua toate măsurile care se impun pentru a nu irosi banii publici”, a afirmat Robu.

În ceea ce priveşte clădirile aflate în proprietatea primăriei care ar putea fi valorificate, primarul a dat ca exemplu Turnul de apă din Iosefin, de pe strada Gheorghe Bariţiu. Subiectul a fost repus pe tapet după ce aleşii locali au aprobat, la începutul acestei luni, un proiect de hotărâre prin care s-a stabilit ca Direcţia de Patrimoniu a primăriei să identifice toate clădirile aflate în proprietatea municipalităţii care nu aduc venituri, urmând să propună consiliului local vânzarea acestora conform procedurilor legale. Consilierii au dat atunci şi câteva exemple: Turnul de Apă din Iosefin, două case aflate în ruină din zona turnului, două clădiri din curtea fostului Comisariat Militar, o aripă a Primăriei Vechi de pe strada Vasile Alecsandri şi chiar din… Bastionul aflat în apropiere. Aceste obiective, multe dintre ele monumente istorice, ar urma să fie amenajate de noii proprietari prin proiecte avizate de municipalitate în vederea dezvoltării serviciilor şi turismului. La Turnul de apă s-ar putea face un restaurant, a explicat, marţi, Robu.

„În privinţa clădirilor, în loc să fie sursă de cheltuială, ele pot fi aducătoare de beneficii. Spre exemplu, există turnul de apă cu toate anexele din jur, într-o locaţie foarte apropiată de malul Begăi, care la ora actuală e în paragină. Acel turn ar putea fi fie închiriat, fie concesionat, fie chiar vândut pentru a ajunge în utilizarea sau chiar în proprietatea unui privat, care să-l folosească. S-ar putea face un restaurant extraordinar acolo. Peste tot în oraşe unde sunt restaurante în turnuri se ştie că acestea reprezintă puncte de atracţie speciale. Acea proprietate a municipalităţii Timişoara este una sterilă. Până acum nu a adus niciun venit, dimpotrivă, lasă o imagine urâtă în zona respectivă”, a conchis primarul.

Alesii locali din Timisoara vor sa vanda monumente istorice si sa concesioneze spatii in parcuri

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici