Măștile erau de tipul ffp3 și au fost găsite pe la jumătatea lunii noiembrie la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Medicii spuneau atunci că sunt puși în pericol, pentru că de pe măștile de protecție picau efectiv filtrele. Jumătate din măștile cumpărate de spital, dintr-un lot de 25.000 de bucăți, erau neconforme, au descoperit atunci reprezentanții unității sanitare. Detalii, AICI!
„Din 25.000 de măști, să ai 14.000 de măști neconforme înseamnă crimă. Nu poți să pui oamenii să poarte măști neconforme, să intre în zona roșie cu aceste măști. Practic inhalezi prin ele tot aerul contaminat cu SARS-CoV2, nu poți să mai ai pretenția ca personalul medical să fie sănătos. Cine face acest gen de lucruri face o crimă la adresa personalului medical”, spunea atunci Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș”.
Conducerea spitalului a alertat DSP și Poliția, dar a anunțat și distribuitorii, să nu mai vândă măștile și să le retragă de pe piață pe cele pe care le-au vândut. Conform etichetei de pe echipamentul de protecție, măștile proveneau din Polonia. Acestea au fost cumpărate de spital de la trei firme din România, prin atribuire directă cu negociere, cu 50 de lei bucata cu tot cu TVA. Paguba era de 120.000 de euro.
Trei luni mai târziu, polițiștii anunță că au descins în mai multe locații din țară.
„Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează zece percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, transmite Poliția Română.
Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească Covid-19 de „măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute”.
„În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt. La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică. La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Română.
Articole pe aceeași temă:
Măști ffp3 false la Spitalul „Victor Babeș”. Le picau filtrele, medicii erau puși în pericol
Trimite articolul
Xde ce a durat atata timp pana s-a alfat. “expertii medicali” care primesc bonusuri grase nu si-au dat seama? luati p*la, medici incompetenti ce sunteti.
-
Tare prost mai ești, bă băiatule! In ambele articole scrie clar că medicii de la Babeș au făcut sesizare la Politie de acum trei luni, tu numai in jigniri o ții. Bănuiesc că ți-o fi babardit prietena vreun medic și ești în criza de gelozie de juma’ de an. Nasol!