tion.ro Web analytics

Parcarea rămâne gratuită în weekend la Timișoara, dar nu în centru. Principalele modificări Timpark anunțate de Lațcău

De Roxana Deaconescu

Parcarea rămâne gratuită în weekend la Timișoara, dar nu în centru. Principalele modificări Timpark anunțate de Lațcău

Timișorenii nu vor mai plăti parcarea în weekend, așa cum își dorea inițial administrația Fritz, iar instituțiile publice vor plăti locurile rezervate, care vor fi limitate, anunță viceprimarul Ruben Lațcău la aproape două luni de când a fost făcut publicul noul regulament de parcare. Primăria Timișoara mai organizează o dezbatere publică pe tema Timpark, joi după-amiază.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișorenii nu vor mai plăti parcarea în weekend, așa cum își dorea inițial administrația Fritz, iar instituțiile publice vor plăti locurile rezervate, care vor fi limitate, anunță viceprimarul Ruben Lațcău la aproape două luni de când a fost făcut publicul noul regulament de parcare. Primăria Timișoara mai organizează o dezbatere publică pe tema Timpark, joi după-amiază.

Primăria Timișoara a organizat până acum trei dezbateri publice pe tema Timpark, iar reprezentanții instituției de pe C.D. Loga spun că au primit foarte multe contribuții de la timișoreni. Sugestiile au fost utile, spune Ruben Lațcău, pentru a îmbunătăți propunerea de regulament Timpark care ar trebui să ajungă la un moment dat în atenția consilierilor locali.

Principalele modificări

„Vom introduce următoarele recomandări primite de la dumneavoastră:

Primăria, Prefectura, Consiliul Județean și alte instituții de interes public pot avea locuri de parcare rezervate, dar până la maximum 20% din spațiul lor de parcare. Locurile sunt rezervate, dar nu gratuite, ca până acum. Aceste instituții vor achita același tarif valabil pentru toată lumea.

Am adăugat spații de parcare pentru riverani în Zona 0, respectiv pe străzile Colonel Enescu, Sf. Ioan și Piața Mărăști. Pe aceste străzi se vor putea achiziționa abonamente pentru rezidenți cu tarif de Zona I;

Regulamentul de parcare va fi aplicabil de luni până vineri în Zona I, II și III. Am eliminat ziua de sâmbătă, când parcarea va fi gratuită (la fel ca duminică și de sărbătorile legale)”, a transmis viceprimarul Timișoarei, la aproape două luni de când a fost făcut public noul regulament de parcare.

În plus, s-a decis că cei care au cumpărat abonament Timpark și se mută din oraș vor primi banii înapoi pentru zilele în care nu-l mai folosesc. Iar cei care se mută în altă zonă pot schimba adresa la care au fost înregistrați în sistem.

Reguli mai aspre pentru centrul Timișoarei

Vă reamintim, noul regulament de parcare, făcut public la sfârșitul lunii septembrie, stabilește mai clar cum se poate parca în zona centrală a orașului, zona verde, unde prețul parcării va crește gradual. Acolo se va plăti parcarea și în zilele de sâmbătă, spre deosebire de celelalte zone parcarea va fi gratuită în weekend, conform modificărilor anunțate de Lațcău.

„Este prima zonă în care ne propunem să descurajăm folosirea mașinii personale și să încurajăm utilizarea transportului public și deplasarea cu bicicleta. De aceea, în zona centrală – zona 0 – nu se vor mai emite abonamente, pentru a descuraja staționarea pe perioade foarte lungi de timp, permițând astfel, cât mai multor șoferi să folosească același loc de parcare. În această zonă, se va parca doar la oră și costul parcării va crește de la o ora la alta. De asemenea, pentru aceste locuri de parcare/staționare, perioada de taxare este cea mai lungă: luni – duminică între orele 08.00 – 20.00 – cu taxă; orele 20.00 – 8.00 – fără taxă”, transmitea Serviciul de Comunicare al primăriei.

Prima oră de parcare în centrul Timișoarei va fi 4 lei, a doua oră va fi 5 lei, a treia oră va fi 6 lei, iar a patra oră de parcare va fi 7 lei. Tarifele sunt valabile la plata cu cardul prin aplicația Timpark, iar prin SMS tarifele vor începe de la 0,75 euro+TVA/oră și vor ajunge la 1,31 euro+TVA/oră de la ora a patra.

Tipuri de abonamente

Timișorenii vor avea la dispoziție zece tipuri de abonamente odată cu aprobarea noului regulament Timpark. Cel mai scump va fi cel „combinat pentru zonele I (roșie) + II (galbenă) + III (albastră)”, de 777 lei/an. În zona roșie, abonamentul anual va fi 681 lei, în zona galbenă va fi 423 lei, iar în zona albastră va fi 324 lei. Abonamentul combinat pentru zonele roșie și galbenă va fi 681 lei/an.

Apare și abonamentul de rezident, „pentru un singur autovehicul/persoană, pentru a permite cât mai multor persoane accesul la locurile de parcare/staționare disponibile în cartiere”. Abonamentul rezidențial va fi valabil după ora 17, iar locurile de parcare din cartiere vor fi marcate cu diferite culori. Vor fi trei tipuri de abonamente rezidențiale (I, II și III): 110 lei I (zona roșie), 90 de lei II (zona galbenă) și 70 de lei III (zona albastră). Detalii găsiți AICI!

Vă reamintim, reprezentanții primăriei au fost nevoiți să organizeze o nouă dezbatere publică pe tema Timpark, joi, 25 noiembrie, de la ora 16, mai precis pe marginea proiectului de hotărâre care înființează noul serviciu de parcare direct în subordinea primăriei. Aceasta a fost cerută de sindicatul din primărie, după ce proiectul a fost trecut pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de marți.

„Vom avea o nouă și ultimă dezbatere pe regulamentul de parcare și HCL-ul de înființare a Timpark cerută de Sindicatul Salariaților din Primărie. Mărturisesc că nu înțeleg de ce unii dintre funcționarii publici din sindicat dacă aveau mențiuni sau propuneri pentru sistemul și regulamentul de parcare nu au venit cu acestea în procesul de elaborare a regulamentului sau în consultările publice anterioare. Logica prin care membrii unui sindicat al funcționarilor, care lucrează pentru administrație, nu vin cu propuneri și sugestii în ședințele interne, în timpul programului de serviciu, când sunt plătiți pentru asta și cer dezbateri publice ca să facă sugestii și propuneri în spațiul public, îmi scapă”, a mai spus viceprimarul Timișoarei.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Noul Timpark în viziunea administrației Fritz, cu abonamente rezidențiale și scumpiri. Vom plăti parcarea până la ora 20

Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. Timpark, controlat de primar sau viceprimar

65 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Locatarul says:

  “Abonamentul rezidențial va fi valabil după ora 17” pai si in rest unde sa-mi tin masina inainte de ora 17 ?

  • asd says:

   pana la ora 17 paltesti alt abonament, logic :))

  • Azgardu says:

   Teoretic unde poti, ca esti pasibil de plata doar intre 17:00 si 08:00, in rest e pampas. Bine, nu ca atunci cand platesti primesti ceva, nu primesti nimic, nu ai nimic garantat, doar dai bani pentru o chestie pe care oricum o faceai la fel si azi.

  • Alex says:

   Din ce m-am interesat, cei care locuiesc intr-o subzona si doresc sa isi lase masinile parcate toata ziua o sa trebuiasca sa plateasca 2 tipuri de abonamente:
   – un tip, cel de culoarea zonei, pentru orele 8 – 17
   – celalalt tip de abonament este cel rezidential, pentru orele 17-20

   In aceasi situatie sunt si eu, ar putea sa gandeasca putin altfel situatia in acest caz, sa nu mai platesti si cel rezidential daca deja esti rezident in una din zonele 1, 2 si cumperi abonamentul de pe zona respectiva

   • Azgardu says:

    Inteleg ce spui, insa e mai mult decat aberant sa platesc 423 lei (zona galbena) + 70 (abonament rezidential), adica 493 de RON pe an (aproape 100 de Euro) pentru NIMIC. De cateva ori mai mult decat platesc anual pentru impozitul pe aparament.

    • Azgardu says:

     Pardon, + 90 de RON pentru zona galbena (nu 70, cum am spus initial, ala e tariful de rezidential pentru zona albastra), deci un total de 503 RON pe an.

     • Ruben says:

      Deci 423+90=503? Interesant..

     • Rubehehen says:

      @Azgardu: daca parcarea e prea scumpa pt tine, vinde-ti masina si mergi cu mijloacele de transport. Elibereaza locul ca si asa nu avem destule locuri de parcare. Iar impozitul pe apartamente in Romania e de vreo 5 ori mai mic decat ar fi logic sa fie. Doar ca nimeni nu isi asuma sa mareasca impozitele pana pe la 0.5% din valoarea de piata a locuintei. In Germania impozitul pe locuinta in oras e aprox 1.5-2.2% din valoarea locuintei (si acolo si metrul patrat e mult mai scump decat la noi). Deci pe un apartament de 80,000 euro in Timisoara ar trebui sa platesti 2000 lei/an, nu 300-400 cum e acum. Daca suntem prea saraci sa platim impozite si taxe de parcare, atunci nici parcari nu o sa avem, nici drumuri, nici caldura… o sa stam ca saracii in mizeria asta si ne frustram aiurea.

     • strei says:

      @RubehehenNovember , bai putator de cururi nu mai bine te muti tu in Germania sa fi in ton cu taxele. Esti asa de idiot sa compari mere cu pere. La ce salari avem tie ti se pare ca ii mic impozitul? Prostel tu sti cat ii salariul minim pe economie in momentul de fata ??? nu stii ca esti prea ocupat cu pupatul , taxele astea se stabilesc si dupa salariul mini.

  • Timisoreanul says:

   Te muti din oras si nu mai ia Fritz nimic, nici impozit auto, nici parcare.

  • Mihaiu says:

   Asa e in marile orase ale Europei. Ba chiar in unele orase este de la ora 18, sau chiar ora 20.
   Asta inseamna ca aia pana la ora 18 isi platesc parcarea separat. Sau se plimba pe unde apuca.
   Adevarul etse ca parcare gratuita intr-un oras mare costa, Si nu putin. Numai la Timisoara s-a invatat lumea sa parcheze pe dijaba, ca di vina e primarul ca nu ne da moka locuri de parcare.
   Incearca sa parchezi in alt oras de marimea Timisoarei undeva peste granitza si vei fi mai educat, dupa.

   Nu stiu de ce dar taxe platesc toptioamenii din Timisoara. De ce ala de aluia de are domiciuliul in buricul Timisoarei trebuie sa-i platim noi toti parcarea gratuita. Are doua perechi in plus fata de ala de are domiciuliul mai la periferie, unde de obicei poti parca pe strazi laturalnice si fara a platii taxa?

   • Lore says:

    uite ca mai exista unul care e de acord cu Fritz et al. Pai ne comparam si la salarii cu marile orase ale Europei? Eu inteleg o taxa de bun simt, da nu 7 lei pe ora. Stii cat e in buricul targului in Sibiu, e 2 lei pe ora, doar sambata pana la 20. In rest e gratis, nenica. Dar na, primarul din Tm e obisnuit cu banii, sa vina din toate partile, ca sa isi mai ia o casa la anul. Noroc ca nu mai sta numai 3 ani, ca il depasea pe Iohnnis, la case, ca la antipatie l-a depsit de mult.

    • N-am says:

     Germania faci salariul de 2.5 ori pana la maxim 4, ca in Romania. In marile orase parcarea este 3- 4 euro prima ora. Sunt zone importante care sunt si 4 euro pt. 15 minute.
     Mai taceti naibii, lingai pomanagii.

     • Lore says:

      Mai postac USR-ist de ce te iei de mana cu Fritz in Germannia daca e asa bine. Crezi ca de bine a venit asta aici? Ce tot faci comparatii prostetsi cu Germania. Uite-te la ce se intampla in tara daca tot vrei sa faci comaparatii. In Sibiu cat crezi tu e parcarea? Aia pot sa tina un oras impecabil cu 2 lei pe ora in centru si Fritz nu poate, ii trebuie 5 lei pe ora sa faca nimic. E o rusine pentru oras individul asta. Si cei care l-au votat regreta. Fritz Fa-ti bagajele. Si ia-l si pe postacul asta cu tine.

     • N-am says:

      Pari limitata financiar cat si intelectual, asadar te inteleg. Masina nu este de tine, mai ales in timpurile acestea de tranzitie si iti recomand sa o vinzi. Vezi costul Taxi/ Uber pe an si poate iesi mai ieftin.

    • N-am says:

     Tot in Germania platesti 400 de euro pe an pentru strazi (nu garaje) , unde poti parca pe maxim 3 strazi.
     Dar asa e rumanu, vrea totul gratis.

     • Lore says:

      Postat USR-ist, macar eu nu sunt limitata intectual ca tine. Ai auzit mai de inteligenta emotionala, adica de capacitatea de a te pune in sitiatia altei persoana. Desi am bani eu nu mi-am pierdut umanitatea. Daca la Sibiu poate sa fie parcarea in centru 2 lei pe ora sau 10 lei pe zi. Sunt Timisorenii mai prosti sa pleateaca de 9 ori mai mult taza pe o zi in centru ca asa vrea o mana de parventi; aciuiati de aiurea in orasul nostru. Vrem ca Timisoara sa fie pentru timisoreni accesibila, nu pentru cei in tranzit, care vin la un job 3-4 ani si apoi pleaca cu coada intre picioare. Cum ma sa bage clica asta 2 tipuri de abonament in Soarelui si Circumvalatiunii. Ce instirutii de interes sunt in Soarelui sa fie bataie pe locuri? Cat a costat sa traga o dunga albastra ca sa justifice astfel de taxe? Vrei sa iti plateasca pensionarul de la bloc din Soarelui taxa pe parcare, intr-un cartier fara obiective de interes. Sa accesesze fonduri eruopene, cum s-au laudat in campanie daca vor sa faca noi parcaro, nu sa puna noi biruri si doar in unele cartiere. Asa ca, postac USER-ist daca nu esti capabil sa iti pui 2 intrebari de bun simt, nu esti chiar asa destept cum te crezi.

    • Radu says:

     @Lore: Uite, eu platesc pe cauciucuri 5000 lei, impozitul e 3500 lei pe an, revizia e intre 1800 si 2500, CASCO platesc 8000 lei. Chiar crezi ca mi-e greu sa platesc 7 lei pe ora de parcare atunci cand ma duc in centru? La Conti in parcare platesc 10 lei/ora si de multe ori e singura optiune si mai si stau la coada sa se elibereze. Deci pentru mine e chiar mai bine sa fie parcarea 7 lei pt ca voi plati mai putin decat acum.

     • Lore says:

      Poate tie nu ti-e greu, dar mi se pare mie sau nu esti singurul care sta in orasul asta. Pe langa tine mai sunt si oameni cu salarii medii si pensionari. De ce Sibiul poate avea in zona centrala parcare de 2 lei pe ora si in Tm se vrea 6. iti spun eu de ce…ca astia nu stiu sa administreze banii orasului si vor sa taxeze la maxim. Doar la asta se pricep, povesti si taxe.

  • @Locatarul says:

   da, buna remarca, exact asta ma intrebam si eu, daca nu folosesti masina ptr a merge la munca, teoretic iti trebuie si un alt abonament ptr zona respectiva, ce acopera intervalul 8-20, dar se suprapune cu cel rezidential, de dupa ora 17 ?

 2. Azgardu says:

  Inteleg de aici:

  https://www.tion.ro/wp-content/uploads/2021/09/2843573ANEXA6HARTA.pdf

  ca Amforei e in zona G1, dar nemernicii au vopsit cu albastru zilele trecute.

  • criati says:

   Ca sa sti,au vopsit cu albastru, pt caintot orasul, locurile cu albastru, sunt locuri pt rezidenti. Ca e zona rosie, galbena, albastra, licurile pt rezidenti sunt marcate cu albastru, chiar daca e zona galbena. Ai inteles cum sta treaba ?

 3. bebebriceag says:

  inca nu e clar ce face Abonatul rezidenttial cu masina intre orele 8 si 17.00

  daca are ghinionul si lucreaza schimbul 1 si vine acasa la 3… salutare… nu il ajuta cu nimic acel abonament rezidential.
  La fel… daca incepe munca mai tarziu de 8… ii trebe alt abonament

  deci acei 70 de lei /an sunt o minciuna. in realitate este 100Ron/Luna

 4. geronimo says:

  Voi sunteti tampiti? Daca lucrez in schimburi, in saptamana in care lucrez de noapte, trebuie sa-mi platesc parcarea cu ora in fata blocului?

 5. sd says:

  Se palteste si in weekend in centru, ok… dar platiti voi suplimentar angajatii timpark sa lucreze extra, sa verifice in teren?

 6. Rezident says:

  Abonamentul de rezident (fost locatar) trebuie sa fie valabil toata ziua nu de la ora 17.Nu toata lumea are program de la 9 la 17.Sunt persoane care lucreaza dupa amiaza sau noaptea. Ce este cu ineptia asta?

 7. Anti_vir says:

  Trebuie cat mai urgent strans semnaturi pentru demiterea acestor incompetenti din conducerea primariei. E de-a dreptul absurd ceea ce fac. Pur si simplu se va plati de 10 ori impozitul anual pentu a lasa masina in fata blocului, in aceeiasi parcare facuta pe vremea comunistilor. In plus primarul nu lasa acest serviciu in seama consiliului local cum ar fi normal acesta fiind forul care reprezinta toti votantii din oras. Probail il va delega vicelui dublu repetent, penalul Latcau. Oricum primarul are vila deci nu e afectat de o astfel de masura.

  • Lore says:

   Complet de acord. Totul are o limita. Si individul asta a depasit-o cu succes.

  • Sergiu says:

   Te “agiți” si le dai idei! 😉
   Normal ar fi, așa cum spui, ca impozitul pe casa sa fie mai mare decât cel pentru parca-rea mașinii si-ti vor da dreptate! Vor mari si impozitul pe case, ca sa-ti dea satisfacție! 😉

 8. Lore says:

  Voi ne taxati acum, noi va taxam peste 3 ani. Asa de tare o sa va taxam ca o plecati de unde ati venit, cu coada intre picioare. Rusine USR-isti jalnici. Daca nu stiti sa gestionati banii pe care ii are orasul, plecati ma, cum au plecat si aia din Guvern si lasati pe altii care sunt mai capabili.

 9. POLI_Giroc says:

  Bun bun dar ce facem cu oltenii si cazanele lor care parcheaza aiurea ??

  • ion says:

   pai nimic, ca aia e ideea. cu masina de alt judet nu platesti parcarea.

  • Anonim says:

   O masina care are abonament pentru zona si nu de rezident plateste mai mult decat unul care plateste impozit in Timișoara. Dupa logica timisorenilor care spun ca cel care plateste mai mult are mai multe drepturi, cei din alte orase ar trebui sa aiba mai multe beneficii

 10. Lore says:

  Ne taxati voi acum, va taxam noi peste 3 ani. Asa de tare o sa va taxam , ca o sa plecati ca si colegii vostri de la guvernare – cu coada intre picioare. Rusine! Timisoara are destui bani din taxe, pacat ca nu mai are conducatori capabili sa ii gestioneze.

 11. om rational says:

  Ce preturi halucinante ! 4 lei pana la 7 lei ora??? ne apropiem de elvetia ca preturi, locuri tot nu s-au facut, drumurile sunt PRAF cum nu au fost de ani de zile, cum pot justifica asemenea sume??… ah da baietii din usr si INTERESELE lor, asa meritati toti cei care i-ati votat (doar pt ca fritz e neamt ca alt rationament cu siguranta nu aveti avut in capsor)

 12. Aperol Spritz says:

  Vaccin trebuie platit cumva

 13. 314zde_PSD says:

  Prea multe masini , ne sufocam de poluare si de masinile de MH,GJ,DJ,OT . Olteni go east

  • Lore says:

   Lasa ma ca o fi bun primarul asta ca e din Vest, din Germania nene. O sa va taxeze de va sar ochii. E o vorba la noi: Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul.

  • Anonim says:

   Si tu esti de-ala cu 3 mașini la un apartament cu 2 camere si se plange ca nu are loc de parcare?

 14. gigel says:

  incepe oare fritz sa-si dea seama ca acesta e ultimul lui mandat ca primar?

 15. IT_2 says:

  Stai…deci am ajuns de la 122×4 / an (488RON) abonamentul general la 777? Poftim ce? Ce anume justifica o asemenea majorare?

  S-au facut 150 de parcari noi? Supraterane? Sau au bagat mijloacele de transport in comun (alternativele la masina cu care ne laudam) din 10 in 10 minute? Sunt gata pistele de biciclete in tot orasul?

  Care-i justificarea?

 16. plex says:

  primaria, prefectura si cj sa aiba locuri rezervate doar pentru masinilei institutiilor, care sa nu fie folosite in interes personal de catre angajati pentru deplasare intre domiciliu si serviciu.
  Nu ma incalzeste cu nimic ca institutia adica tot noi plateste timpark si cetateanul are mai putine locuri cand merge la o institutie!
  Functionarii publici care au idei din astea de jecmanire a cetateanului sa-si plateasca singuri! vedea-i-as pe toti pe biciclete prin zapada, ori inghetand prin statiile de autobuze cu ochii in aplicatia care le arata cum vine autobuzul apoi se tripleaza brusc timpul de asteptare- pe toti cretinii cu mentalitate de parcangiu de bucuresi care iau decizii de a impune taxe de protectie, ca altceva nu-s.

  Gunoaie si la primarie, deci si in oras.

 17. Ion says:

  Adica cu un abonament de zona galbena sa zicem, nu vei avea acces nelimitat la toate parcarile din zona galbena ?

 18. Archer says:

  Oameni buni,in articolul anterior au lasat si o adresa de email pentru a transmite opiniile vis a vis de imbecilitatea asta de regulament nou pentru ca mai e inca o dezbatere publica.Iata adresa daca n o stiti: camelia.crisan@primariatm.ro .Degeaba va plangeti si injurati pe aici.Trimiteti mail cu parerea voastra sau mai bine zis cu dezacordul ca toti suntem in mod egal afectati(ma refer la timisoreni rezidenti nu ceilalti). Si sunt convins ca majoritatea nu sunteti de acord cu valabilitatea abonamentului de rezident doar dupa orele 17.Ca de marit tarifele oricum le maresc.Deci,luati atitudine.Eu am si trimis mail.
  Si ca sa dau un exemplu cat de aberant e acest regulament: persoana x sta in zona albastra,lucreaza in zona galbena pana la 15,apoi vine acasa si pentru ca nu e inca ora 17 ca sa intre pe abo rezident mai plateste si abonamentul pe zona albastra pana la ora 17. Aberant nu? deci vine 70,abon rezident zona albastra + 423 abo zona galbena (servici) + 324 abo zona albastra.Rezulta 817 RON /an.Daca abo rezident ar fi nelimitat in zona unde locuiesti (ASA AR FI NORMAL) platesti 423+70 =493 RON pe an.Eu sper sa revina asupra valabilitatii abonamentului rezidential.
  P.S.Sa inteleg ca o sa umble baietii de la primarie noaptea sa dea amenzi nerezidentialilor?Bull-shit.

 19. Razvi says:

  Plătim! Dar in afara de vopsea pe locurile deja existente ce primim ? Ca din ce se vede doar mulgeti vaca păscută de cei dinainte ! Realizați ceva pe viitor ? Poate niște parcări la marginea orașului si transport in comun decent ?

 20. marius says:

  USR v-a trebuit, USR aveti!
  Lasti masinile si luati-va trotinete, apoi mai trageti o parada de perversi si gata.

 21. Radu says:

  Da’ nu mai bine faceti voi parcari intre blocuri? Ca de acolo puteti lua 100 lei pe luna de la cel care vrea sa stie ca are unde sa-si parcheze masina xand ajunge acasa seara. Oricum intre blocuri e o haiducie cu parcarea. Iar prosteala aia cu sa pastram spatiile verzi e pentru cei ce nu vor sa vada adevarul. Intre blocuri e plin de balarii, si sub copaci oricum nu creste mai nimic in afara de buruiana. Lasi copacii sanatosi sa faca umbra, amenajezi parcare cu bariera respectand geometria locului incluzand copacii sanatosi, tai buruienile si tufele anoste, plantezi niste tufe ornamentale si gazon si ai pacare si vegetatie adevarata, nu serparie. Iar in centru poti face parcari subterane. Chiar daca costa mai mult multi chiar isi permit 200 – 300 lei pe luna doar sa stie ca locuiesc in centru si isi parcheaza masina in siguranta intr-o parcare supravegheata. Si daca nu vrea sau nu poate, Primaria Timisoara nici nu trebuie sa investeasca bani in asta, trebuie doar sa concesioneze terenul pe 20-30 ani astfel incat un privat sa poata sa-si faca un plan de afaceri si sa obtina finantare. Primaria doar incaseaza chiria si impozitele.

 22. Anonim says:

  Dar daca am masina unui alt membru al familiei si eu stau in alta zona, eu nici nu pot sa fac abonament de rezident. Si toate locurile de pe strada sunt marcate pentru abonament de rezident. Eu in situația asta ce fac?

  • Razvi says:

   O lași la mama dracului si injuri tot drumul spre casa pe toți retarzii care au gândit sistemul, ai timp destul sa nu scapi nici unul 😁

 23. Timisorean says:

  Nu am inteles nimic! Zone cu/fara abonament, pret crescand, subzone, rezidenti, ora 17, ora 20…. iti trebuie facultatea de timpark sa intelegi ceva. Asa cum vedem in filme ca agentii secreti scot 10 pasapoarte pe diferite tari si aleg unu, asa o sa fim si noi cu 10 abonamente in buzunar si cand parcam le rasfoim sa vedem care il punem in bord!
  Si cu toate astea, ce sa vezi, nu o sa gasim loc de parcare! Platesti un produs pe care poate il ai, poate nu! As vrea sa ii vad pe marii nostri conducatori cand lanseaza o comanda online, platesc produsul si vanzatorul le spune: poate ti-l livram, poate nu, dar tu plateste-l!!!!
  Toata lumea zice ca dincolo platesti. Corect! Cu 2 mari diferente: prima ca tariful raportat la salariul mediu e mult mai mic ca la noi si a 2-a ca platesti locul de parcare care il gasesti, nu posibilitatea de a gasi sau nu! Nici nu mai iau in calcul ca sunt multe locuri in parcari etajate unde masina e supravegheata, nu te bate soarele, nu te ploua, nu te ninge. Asta deja as fi “nesimtit” sa cer….. civilizatie in romanica!

 24. mihai says:

  Taxe peste taxe ,nu mai stiti ce sa faceti sa luati bani . Dar parcari pe cand ?

 25. timisoraen says:

  Nu mai comparati TM cu orase europene sau metropole occidentale. Normal ca acolo impozitarea e de 10x mai mare, dar hei!! cate si mai cate ofera acele orase pt banii aia. Metrouri, infrastructura,iluminat stradal corespunzator, etc etc..Tm e mult sub nivelul calutativ de acolo, ca si multe alte orase din Ro. singurele exceptii ar fi oradea sau clujul..dar TM e departe rau . Voi astia care vreti sa ne vindem masinile si sa va ‘”cedam” locul de parcare, aveti copii? aveti batrani? i ati duce bolnavi sau la scoala iarna cu “firobusul”?sau pedaland la -4 grade?
  Nu am fost fan Robu dar sigurat Fritz nu e nici pe departe cel mai bun edil al acestei urbe

 26. taxe doar pentru noi says:

  eu cand merg la serviciu imi platesc din buzunarul propriu abonamentul de parcare. Vreau ca si domnul Fritz si angajatii primariei sa-si caute zilnic loc de parcare prin centru si sa plateasca din buzunarul propriu NU din banii primariei (adica tot ai mei).

 27. Petru says:

  L-aș întreba pe domnul Lațcau de ce persoanele cu dizabilități nu beneficiază de gratuitate în zona verde-Timparc?

 28. timisorean1 says:

  La ce foloseste abonamentul de REZIDENT daca oricum trebuie sa plateasca abonament normal pe timpul zilei iar noaptea este gratuit!? Doar ca sa ai cateva locuri de rezident pe strada care oricum vor fi ocupate! Ce nemernicie!!

 29. timisorean1 says:

  Tot circul cu acest nou regulament are un singur scop: INUTILITATEA ABONAMENTELOR DE LOCATAR! MASINA PERSONALA ESTE PROBLEMA BOLSEVICILOR USR!

 30. Petru says:

  Domnule viceprimar. V-am întrebat de ce persoanele cu dizabilități nu au parcarea gratuita in zona verde a timpark. Văd că nu vreți să-mi răspundeți.

 31. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Ştiri din Timiș

  Expoziție de fotojurnalism la Parcul Crăciunului. „Deschiderea unor uși mentale către un alt fel de fotografie”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici