tion.ro Web analytics

Oficial, lucrarile au stagnat pe autostrada Lugoj - Deva, in februarie

Oficial, lucrarile au stagnat pe autostrada Lugoj - Deva, in februarie

<p>Foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
Construcţia pe autostrada Lugoj – Deva a progresat extrem de puţin în ultima lună, arată datele oficiale al Companiei de Drumuri. Progresul nu depăşeşte pe niciunul dintre loturi un procent, în februarie.
Scris de Marcel Hoster - Construcţia pe autostrada Lugoj – Deva a progresat extrem de puţin în ultima lună, arată datele oficiale al Companiei de Drumuri. Progresul nu depăşeşte pe niciunul dintre loturi un procent, în februarie.

Cu un singur lot finalizat şi unul aproape finalizat, dar numai pe o porţiune, autostrada Lugoj – Deva va mai avea de aşteptat ceva până va fi circulabilă în totalitate. Dacă eliminăm porţiunea din lotul 2 pe care vor fi ridicate o serie de tuneluri, există speranţe ca restul şoselei rapide să se apropie de finalitate în acest an.

Din păcate, cel puţin deocamdată, veştile nu sunt deloc bune. Datele oficiale referitoare la activitatea constructorilor nu sunt deloc promiţătoare. Chiar dacă lotul 2, pe porţiunea fără tuneluri, între Traian Vuia şi Margina, este deschis circulaţiei, aici mai este încă de lucrat. Ca dovadă, luna februarie a adus aici un fabulos progres de 0,18%. Firma contractantă se ocupă de lucrările la Centrul de Întreţinere şi montează parapete, dar şi de lucrările la scurgeri.

Problema mare apare la lotul 3. Aici există neînţelegeri grave între constructor şi beneficiar, iar, conform datelor oficiale, în ultima lună ar exista progres zero.

În urma revizuirii studiului de mediu, pe traseu a fost introdus un nou ecoduct, acesta fiind deja şi realizat. De asemenea, pentru că cei de la CNAIR nu sunt capabili să rezolve problemele de pe lotul 2, pentru a viabiliza lotul 3 şi a oferi un mod de acces pe acesta, a fost introdus în proiect un nou nod rutier, la Holdea.

De aici au apărut şi neînţelegerile între cele două părţi, cei de la Companie nedorind să recunoască aceste lucrări suplimentare, chiar dacă în proiectul iniţial nu au existat, constructorul efectuându-le ulterior. Ecoductul respectiv a fost deja şi realizat, la nodul rutier s-a cerut şi primit un proiect de la firma constructoare, CNAIR a cerut autorizaţie pentru acesta, dar acum nu mai recunoaşte niciuna dintre lucrări, ceea ce, explicabil, a dus la blocaje. Acest lot era anunţat ca fiind finalizat în acest an.

Cei mai harnici de pe traseu sunt lucrătorii de pe lotul 4. Este vorba despre singura societate românească din proiect care a câştigat un asemenea lot. Aici, oficial, progresul a fost de 0,20%, deşi imaginile sunt mai mult decât evidente şi arată că se trage tare pe acest sector.

În ciuda problemelor, lotul 3 rămâne cel mai avansat, cu un progres total de 79,74% din total, faţă de lotul 4, cu 71,79%. Lotul 2 apare cu un progres de 95,80%, desigur fără porţiunea cu tuneluri.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Un parlamentar de Timiș va cere demisia „de urgență” a ministrului Sănătății

  Sănătate

  Un nou flux de vaccinare AstraZeneca deschis la Timișoara, pe Stadionul CFR

  Eveniment

  Petrecere cu aproape 20 de invitați, spartă de polițiști la Giarmata

  Ştiri din Timiș

  „Durerile” timișorenilor la dezbaterea pentru bugetul pe 2021: transportul public și infrastructura sportivă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici