tion.ro Web analytics

O singură firmă a depus ofertă pentru reamenajarea secțiilor de ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase, faza de proiectare

De Adrian Panduru

O singură firmă a depus ofertă pentru reamenajarea secțiilor de ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase, faza de proiectare

O singură firmă a depus ofertă la licitația lansată de Primăria Timișoara pentru reamenajarea secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara. Este vorba despre procedura de achiziție pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru lucrările care vor avea loc la spitalul unde medicii luptă pe frontul Covid.
Scris de Adrian Panduru - O singură firmă a depus ofertă la licitația lansată de Primăria Timișoara pentru reamenajarea secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara. Este vorba despre procedura de achiziție pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru lucrările care vor avea loc la spitalul unde medicii luptă pe frontul Covid.

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara are două compartimente cu specific ATI (Compartiment ATI și Terapie Intensivă Boli Infecțioase). În acest moment, cele două structuri ATI se află în două zone separate, la o distanță apreciabilă una de cealaltă. Reamenajarea vizează compartimentele ATI care vor fi regrupate la parter în corpul C5, care va fi reabilitat integral. „Clădirea are subsol, parter și un etaj și este într-o stare necorespunzătoare, iar ATI necesită condiții speciale, mediu curat, cu temperatură și umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni și cu facilitățile aferente actului medical”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Investiția nouă presupune demolarea anexei și realizarea unei intrări noi acoperite în clădire, cu refacerea scărilor de la intrare și realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilități; reamenajarea interioară a secției ATI prin recompartimentări din materiale ușoare de tipul pereților ușori din gipscarton și panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desființarea unor uși/goluri și închiderea lor; realizarea de noi goluri de uși/treceri noi. Parterul corpului C5 conține Secția de Chirurgie Toracică. Aceasta se va muta în alt pavilion, iar spațiul rămas va fi amenajat pentru ATI.

„În urma lucrărilor va rezulta: spațiu filtru pentru personal, boxă pentru curățenie, spațiu de odihnă pentru personal, hol, spațiu de depozitare a lenjeriei curate, 3 cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI, cu câte un pat, spații pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spațiu pentru pregătirea pacientului, camera de gardă, izolator ATI, recepție și alte spații. La nivelul parterului, se vor realiza trei accese: al pacienților, al personalului medical și al vizitatorilor. Va urma zona de recepție și sălile de așteptare. Pe secția ATI, accesul pacienților se va face din zona filtru pacienți către holul filtru, în funcție de riscul epidemiologic aferent fiecărui pacient. Secția va avea 2 zone: o zonă cu risc epidemiologic ridicat și una cu regim normal de funcționare. Saloanele vor avea suprafața minimă/pacient de 12 mp”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Valoarea estimată a contractului de proiectare este de 206.258 lei fără TVA. Contractul va avea două etape. Etapa I presupune elaborarea și predarea Proiectului Tehnic, însoțit de Detaliile de Execuție și se consideră încheiată odată cu obținerea Autorizației de Construire. Termenul de predare a Proiectului Tehnic și Detaliilor de Execuție este de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere, iar termenul maxim de depunere a documentației complete este de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere. Etapa II se referă la asistența tehnică din partea proiectantului pe durata investiției. Sursa de finanțare este bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 13,9 milioane de lei cu TVA inclus.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Refacerea fântânii de la Punctele Cardinale nu este o prioritate pentru administrația Fritz

  Eveniment

  A fost prins șoferul implicat în accidentul de la Periam. Este vorba despre o tânără care a fugit de poliție pe jos, pe câmp

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici