tion.ro Web analytics

Ministrul demisionar al Transporturilor revine cu ideea deschiderilor de pe A1 din acest an

Reactualizat la:

Ministrul demisionar al Transporturilor revine cu ideea deschiderilor de pe A1 din acest an

Reactualizat la:
Aflat în vizită de lucru pe un tronson de autostradă din zona Târgu Mureș, ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunțat din nou deschiderea celor două loturi de autostradă Lugoj – Deva încă din acest an. Despre șantiere, oficialul spune că speră ca firmele constructoare „să le închidă înainte de sfârșitul acestui an sau măcar de venirea iernii”.
Scris de Marcel Hoster - Aflat în vizită de lucru pe un tronson de autostradă din zona Târgu Mureș, ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunțat din nou deschiderea celor două loturi de autostradă Lugoj – Deva încă din acest an. Despre șantiere, oficialul spune că speră ca firmele constructoare „să le închidă înainte de sfârșitul acestui an sau măcar de venirea iernii”.

Lucian Şova insistă asupra viselor de a se deschide circulația pe cele două loturi, 3 şi 4 din autostrada Lugoj – Deva în acest an, chiar înainte de apariția iernii. Vă reamintim că, de curând, constructorul care se ocupă de lotul 4 a anunțat că va respecta termenul de finalizare a lucrărilor, adică august 2019, dând de înțeles că nu se pune problema deschiderii traficului prea curând.

Mai mult, la dealul liliecilor, au apărut noi probleme, surpări de pământ, ceea ce a îngreunat şi mai mult volumul de lucru imens necesar acolo. Nici cu această informație anunțată, Şova nu se lasă convins că nu vor fi finalizate lucrările. Aflat pe un şantier de autostradă pe A3, el s-a referit şi la loturile amintite, de pe A1, spunând că după ce va sărbători centenarul la Alba Iulia va vizita loturile respective, unde speră ca firmele constructoare să închidă șantierele ”înainte de sfârșitul acestui an sau măcar de venirea iernii”.

„Am venit să stau de vorbă cu constructorii, am vrut să văd şi eu care este situaţia, aşa cum ieri am fost pe segmentul de autostradă A3, astăzi pentru câteva ore sunt să văd care este situaţia şi pe aceste loturi care urmează a fi deschise traficului, pe 29 noiembrie voi fi şi pe loturi de pe Lugoj-Deva, după evenimentele pe care le vom sărbători împreună de Guvernul României la Alba Iulia voi merge să văd şi acele șantiere, pe care le-am vizitat şi la începutul mandatului meu, șantiere pe care sper că cei care lucrează acolo vor reuși să le închidă înainte de sfârșitul acestui an sau măcar de venirea iernii, astfel încât să mai adauge la cei aproape 60 de kilometri de autostradă pe care vom circula cu siguranță înainte de sfârșitul acestui an să mai adauge şi încă 20-30 de kilometri care ar putea fi deschiși traficului înainte de venirea iernii”, a declarat Şova.

Chiar dacă speră la autostrăzi deschise şi în Banat, oficialul demisionar a admis că pe lotul 3 sunt mari probleme şi că soluţia cu proiectare şi execuţie, folosită până acum, nu e bună.

„Toate contractele pe care le-am lansat în ultimul timp și pe care urmează să le lansăm vor viza elaborarea studiilor de fezabilitate, împreună cu proiectul tehnic, pentru a nu mai păți lucruri, așa cum am pățit la Lugoj-Deva 3, unde conform ulterior studiului de fezabilitate, s-au adoptat unele soluții tehnice care s-au dovedit a fi neviabile. Mă refer la acel viaduct, care în loc să fie de 1300 de metri, e doar de aproximativ 300 de metri. De acum încolo vom face și proiectul tehnic pentru a avea responsabilitatea și responsabilii care să supravegheze lucrările și asumarea a ceea ce este propus din punct de vedere tehnic.”, a mai spus Şova.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Ştiri din Timiș

  Procedură chirurgicală nouă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

  Ştiri din Timiș

  Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timișoara. Abonamentele online, disponibile în curând

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș caută proiectant pentru documentația intersecției de la Bechicherecu Mic cu Sânandrei

  Capitala Culturala

  „Merge și-așa”, film de animație românesc. Curând și în cinematografele din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Bărci din materiale reciclabile, în competiție pe Bega. Ultimele zile de înscrieri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. 147 de ani de la înființarea PNL. Moment festiv, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Firma care și-a bătut joc de renovarea Fântânii cu Pești, penalizată aspru de Primăria Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici