tion.ro Web analytics

Ministrul Culturii, la Timișoara, despre realizarea Muzeului Revoluției: Nu aș vrea să înaintez un termen

Ministrul Culturii, la Timișoara, despre realizarea Muzeului Revoluției: Nu aș vrea să înaintez un termen

<p>foto: Adrian Panduru/ tion.ro</p>
Se fac pași concreți pentru un viitor Muzeu al Revoluției la Timișoara. Nu se știe dacă va fi gata până în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, prezent la Timișoara, a declarat că intenția este de a demara cât mai rapid Studiul de Fezabilitate, care să ofere un orizont de timp în care această instituție de cultură va fi realizată.
Scris de Adrian Panduru - Se fac pași concreți pentru un viitor Muzeu al Revoluției la Timișoara. Nu se știe dacă va fi gata până în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, prezent la Timișoara, a declarat că intenția este de a demara cât mai rapid Studiul de Fezabilitate, care să ofere un orizont de timp în care această instituție de cultură va fi realizată.

Muzeul Revoluției Române este un deziderat încă neîmplinit la aproape 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara. Săptămâna viitoare va fi semnat documentul de trecere a fostei garnizoane din Piața Libertății din Timișoara de la Ministerul Apărării la Ministerul Culturii. După aceea se va demara Studiul de Fezabilitate, dar nu există nicio garanție că muzeul va fi funcțional și gata să primească turiști în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, iar ministrul nici nu s-a „aventurat” în a înainta un termen…

„Un muzeu important, care cel puțin pentru timișoreni și locuitorii României va fi un simbol – semnifică eliberarea de sub comunism a României. Vom demara extrem de rapid Studiul de Fezabilitate (SF). În funcție de rezultate vom avea costurile de reabilitare a clădirii respective. Nu aș vrea să înaintez un termen, dar după ce va fi realizat SF-ul vom putea spune când va fi gata muzeul. Prețul reabilitării clădirii și realizării muzeului va fi stabilit în urma Studiului de Fezabilitate. Dacă ne-am asumat acest lucru, atunci o să realizăm și acest muzeu”, a spus ministrul Culturii Daniel Breaz la Timișoara.

Conform reprezentanților Ministerului Culturii, clădirea fostei garnizoane nu va suferi modificări, va fi reabilitată și își va păstra forma exterioară. Când va începe proiectarea interiorului clădirii va avea loc o discuție mixtă cu un curator, care va avea o viziune asupra designului. În anumite încăperi vor fi rulate anumite imagini de la Timișoara, din alte orașe, de la Revoluție, iar Memorialul Revoluției își va găsi un loc în viitorul Muzeu al Revoluției Române din Piața Libertății, conform ministrului Breaz.

„Cred că se va găsi înțelegere și exponatele de la Memorialul Revoluției vor fi puse în acest muzeu. Până se va termina reabilitarea, dânșii (reprezentanții Memorialului Revoluției) își vor desfășura activitatea exact unde și-o desfășoară în momentul de față, când se va termina noua clădire se vor muta în această clădire reabilitată”, a spus ministrul, la Timișoara.

Memorialul Revoluției, condus de Traian Orban, se află pe strada Popa Șapcă nr. 3-5, în Timișoara, și este locul unde există mărturii ale Revoluției din 1989. Reprezentanții Ministerului Culturii spun că își va găsi un loc în viitorul Muzeu al Revoluției.

„Memorialul Revoluției își va găsi un loc în interiorul noului Muzeu al Revoluției Române. Memorialul Revoluției deține o serie de mărturii, exponate, care își pot găsi locul în acest muzeu”, a spus secretarul de stat Ion Ardeal Ieremia.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Parc de Crăciun la Muzeul Satului din Timișoara, toată luna decembrie. Cu restricțiile impuse de pandemie

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Liceenii de la Colegiul Național C.D. Loga, pe locul II în finala europeană a Code Week, cu extensia contra știrilor false

  Eveniment

  Adolescentă căutată de poliție după ce a plecat dintr-un centru pentru minori și nu s-a mai întors, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Vrei un apartament modern?

  Ştiri din Timiș

  Calcule pentru creșterea prețului la gigacalorie încă de anul acesta. Fritz cere cărbune din rezerva de stat

  Eveniment

  Transportatori de marfă și persoane, amendați pentru viteză sau lipsa unor documente, în ultima săptămână, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Lugoj, Deta și Sânandrei, încă două săptămâni de carantină de noapte săptămânală. Noua hotărâre CJSU

  Eveniment

  Restricții de trafic pe A1 din cauza unor lucrări de reparație

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid, în scădere în Timișoara și localitățile din apropiere. Cea mai mare incidență, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Coronavirus, 18 octombrie: peste 10.000 de infectări în România, 568 din Timiș. Printre decese, o tânără de 19 ani

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici