tion.ro Web analytics

Meniu de 400.000 de euro pentru animalele de la Zoo Timisoara, in urmatorii doi ani

Meniu de 400.000 de euro pentru animalele de la Zoo Timisoara, in urmatorii doi ani

Reactualizat la:
Paste, piept de pui, pește, brânză dulce, ouă, miere, porumb, orz, grâu, tărâțe, pâine de secară, biscuiți, arahide, semințe de in – acestea sunt doar câteva dintre necesarele pentru hrana animalelor de la Zoo Timișoara, pentru următorii doi ani.
Scris de Roxana Deaconescu - Paste, piept de pui, pește, brânză dulce, ouă, miere, porumb, orz, grâu, tărâțe, pâine de secară, biscuiți, arahide, semințe de in – acestea sunt doar câteva dintre necesarele pentru hrana animalelor de la Zoo Timișoara, pentru următorii doi ani.

Municipalitatea pregătește noi licitații, urmând să plătească, conform estimărilor, puțin peste 400.000 de euro pentru meniul animalelor de la Grădina Zoologică în următorii doi ani. Contractele aflate în vigoare expiră anul acesta, așa că specialiștii primăriei au pregătit lista cu mâncarea pentru animalele de la Zoo.

Oficialii primăriei ne-au declarat că au suficientă hrană până când vor fi gata noile licitații. Mai mult, în viitor, vizitatorii Grădinii Zoologice ar putea cumpăra mâncare de la automate, care ar putea fi montate la Zoo, pentru a hrăni chiar ei animalele.

Timișorenii pot vedea la Zoo urși, cerbi, pisici sălbatice, reni, maimuțe, macaci, canguri, lebede, emu, struți, ratoni, guanaco, țestoase, păuni, ponei, iepuri, rațe, iguane, pești, păsări domestice, porcușori de Guineea, capre sau capibara, potrivit informațiilor de pe site-ul grădinii. Ar fi putut vedea și o zebră, dar aceasta a fost scoasă prea devreme din carantină și a scăpat, înecându-se în lacul de la Zoo.

Pentru meniul lor este nevoie de porumb – între zece și 50 de tone, orz – între opt și 40 de tone, ovăz – între opt și 40 de tone, orez – între 300 de kilograme și 1,5 tone, grâu boabe – între una și zece tone, paie – între una și 8 tone, lucernă fân – între 50 și 200 de tone, furaj păsări – între 100 și 500 de kilograme, furaj curci – între două și șase tone, granule iepuri – între una și nouă tone, hrană porcușori Guineea – între 300 de kilograme și 1,5 tone, hrană cai – între 200 de kilograme și o tonă, tărâțe – între trei și 12 tone, sare – între 200 de kilograme și o tonă, pâine secară – între 600 de kilograme și două tone, biscuiți – între 400 de kilograme și o tonă, paste – între 300 de kilograme și 1,5 tone, pâine – între două și zece tone, fulgi de ovăz – între 100 și 500 de kilograme, fulgi de secară – între 100 și 500 de kilograme, arahide în coajă – între 100 și 700 de kilograme, semințe de in – între 20 și 90 de kilograme, floarea soarelui – între patru și 15 tone și cretă furajeră – între 100 și 500 de kilograme.

În ceea ce privește produsele animaliere, unde intră și carnea, specialiștii primăriei au estimat că este nevoie de următoarele: carne de vită, cal și oaie – între șapte și 20 de tone, pește – între 400 de kilograme și două tone, piept de pui – între 360 de kilograme și 1,4 tone, brânză dulce – între 150 și 700 de kilograme, ouă – între 5.000 și 20.000 de bucăți, miere – între 20 și 100 de kilograme, hrană umedă pisici – între 500 de kilograme și două tone, hrană uscată câini – între 500 de kilograme și 1,5 tone, hrană uscată pisici – între 200 de kilograme și o tonă, pește uscat – între 20 și 80 de kilograme, hrană granulată pești acvariu – între șapte și 36 de kilograme și hrană granulată pești iaz – între 70 și 350 de kilograme.

Anunțurile de participare la licitații au fost publicate deja pe SEAP – Sistemul electronic de achiziții publice. Primăria Timișoara va încheia câte un acord cadru cu un singur agent economic pentru „produse cerealiere, furaje, panificație și patiserie pentru hrana animalelor din colecția Grădinii Zoologice Timișoara” și pentru „produse animaliere pentru hrana animalelor din colecția Grădinii Zoologice Timișoara”.

Durata fiecărui acord cadru va fi de doi ani, iar valoarea estimată pentru produsele cerealiere este de 783.727 de lei, fără TVA, adică 218.593 de euro cu tot cu TVA, iar pentru cele animaliere de 651.694 lei, fără TVA, adică exact 181.767 de euro cu tot cu TVA.

„În baza acordului cadru se va încheia câte un contract subsecvent o dată la trei luni, valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 97.965 lei, fără TVA”, se arată în anunțul de participare publicat pe SEAP pentru produsele cerealiere, furaje, panificație și patiserie.

În ceea ce privește produsele animaliere, valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent, care se va încheia o dată la trei luni, este estimată la 81.461 de lei, fără TVA.

Licitațiile electronice vor fi deschise și va câștiga firma care are cel mai scăzut preț, pentru ambele contracte. Ofertele pot fi depuse până în 12 ianuarie 2016, la ora 10, pentru produsele animaliere, și până în 14 ianuarie, la ora 10, pentru produsele cerealiere. În total, autoritățile locale estimează că vor plăti pentru hrana animalelor de la Zoo 400.360 de euro, pentru următorii doi ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Descoperă urmele Timișoarei evreiești prin tururi organizate de Breasla Ghizilor

  Sănătate

  O nouă reacție adversă raportată la vaccinare, în Timiș. S-a manifestat prin pierderea cunoștinței

  Sănătate

  Vaccinul AstraZeneca, înlocuit cu Moderna în 6 fluxuri dintr-un centru din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Arheologii au intrat pe traseul drumului de legătură Timișoara-A1. În SF sunt 11 zone de interes

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Oamenii străzii cazați în containere primăriei amenajează o mini-grădină de legume și flori

  Ştiri din Timiș

  Piețe SA caută doi directori. Înlocuitorul lui Nasleu trebuie să mai fi condus regii sau societăți de stat

  Eveniment

  Dosar penal și amenzi în două zile consecutive, în weekend, la un camping din Diniaș

  Ştiri din Timiș

  Bugetul județului Timiș pe anul 2021 a fost aprobat. Consilierii PSD nu au votat

  Ştiri din Timiș

  Kunsthalle Bega prezintă instalația „Soft Objects” semnată Laurian Popa

  România

  Românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Care sunt condițiile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici