tion.ro Web analytics

Lucrări de jumătate de milion de euro la Sala Olimpia. Pentru avizul ISU

De Roxana Deaconescu

Lucrări de jumătate de milion de euro la Sala Olimpia. Pentru avizul ISU

foto: arhivă
Sunt șase ani de când Sala Olimpia funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, care a expirat chiar în anul în care a ars clubul Colectiv, un incendiu în care au murit zeci de oameni. Este singura sală polivalentă din oraș și va trece prin lucrări de peste jumătate de milion de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - Sunt șase ani de când Sala Olimpia funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, care a expirat chiar în anul în care a ars clubul Colectiv, un incendiu în care au murit zeci de oameni. Este singura sală polivalentă din oraș și va trece prin lucrări de peste jumătate de milion de euro.

De-a lungul anilor, Sala „Constantin Jude” a găzduit fel de fel de evenimente: de la antrenamente ale echipelor sportive din oraș până la meciuri, concerte sau lansări de candidaturi politice. Iar în ultimii șase ani toate s-au întâmplat fără autorizație de securitate la incendiu. Clădirea a fost construită acum mai bine de 50 de ani și din 2015 nu mai are aviz ISU. Atunci s-au făcut câteva modificări pe partea opusă a tribunei mari.

Conform legii, primăria trebuie să obțină reautorizarea întregii clădiri pentru siguranța la incendii. S-a ajuns în sfârșit la faza de documentație, pe care consilierii locali sunt puși să o aprobe cât mai rapid. Faza DALI a fost pregătită de SC Paul Consulting SSM-SU SRL, în baza unui contract de aproximativ 86.000 de lei încheiat în cursul anului trecut.

„Intervențiile propuse nu presupun modificări majore asupra clădirii, plastica arhitecturală și funcționalul fiind păstrate în totalitate. Singura modificare adusă arhitecturii vizează crearea unei căi de evacuare suplimentare, pe fațada laterală dreapta. Astfel, se va monta o ușă cu dimensiunea de 2,20 x 2,10m, cu bare de siguranță, ceea ce presupune și realizarea unei alei pavate cu beton. Accesele existente și natura lor se păstrează intacte, conform celor menționate anterior”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Ce fel de lucrări se fac

E nevoie de mai multe lucrări pentru ca pompierii să emită autorizația de securitate la incendiu: închiderea geamurilor din zona postului de transformare, scoaterea glazvandului geamurilor din spațiile destinate profesorilor; adăugarea unei căi de acces pentru asigurarea posibilității de evacuare de pe fațada laterală dreaptă; schimbarea ușilor existente cu uși cu bară de siguranță, corespunzătoare situațiilor de urgență; termoprotecție aplicată structurii metalice de susținere a acoperișului pentru rezistență de 45’, mai scrie în documentație.

Urmează să fie adăugate și două rampe betonate și o platformă elevatoare pentru persoanele în scaune cu rotile. Tot pentru persoanele cu dizabilități va fi amenajat și un grup sanitar. În zona în care s-au făcut lucrări în 2016 vor fi construiți pereți de cărămidă, în anumite puncte. Va fi rezolvată totodată și problema hidranților interiori, „cu două jeturi simultane pentru acoperirea suprafeței totale a spațiului”. Va fi prevăzut un rezervor de apă de 20 mc și vor fi incluse șase ventilatoare centrifugale cu rezistență la foc de minimum două ore la 400 grade Celsius.

Grilele de la intrare vor fi înlocuite cu turnicheți și garduri mobile și vor fi făcute lucrări și pe partea de iluminat.

[relatedArticles]

Indicatorii tehnico-economici spun că este nevoie de puțin peste jumătate de milion de euro pentru lucrările necesare. Mai exact, 2,685 milioane de lei cu tot cu TVA, din care 1,9 milioane de lei pentru construcții și montaj.

Articole pe aceeași temă:

Sala Olimpia, de 5 ani fără autorizație de securitate la incendiu. Primăria dă 20.000 de euro să facă rost de ea

Schimbarea la față a Sălii Olimpia. Se caută proiectant

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. salcam says:

  ar putea sa functioneze ca un centru de vaccinare anti covid

 2. dan says:

  Nu mai e sala C. Jude ?

 3. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici