tion.ro Web analytics

UPDATE. Ionuț Nasleu a fost demis de CA de la șefia Piețe SA. Reacțiile lui Fritz și Nasleu

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. Ionuț Nasleu a fost demis de CA de la șefia Piețe SA. Reacțiile lui Fritz și Nasleu

Reactualizat la:
Consiliul de Administrație al societății de piețe a primăriei s-a întrunit de urgență, marți dimineață. S-a votat în unanimitate demiterea lui Ionuț Nasleu, șeful societății din anul 2019. S-a întâmplat exact ce a cerut luni Nasleu. UPDATE. Reacțiile lui Fritz și Nasleu
Scris de Roxana Deaconescu - Consiliul de Administrație al societății de piețe a primăriei s-a întrunit de urgență, marți dimineață. S-a votat în unanimitate demiterea lui Ionuț Nasleu, șeful societății din anul 2019. S-a întâmplat exact ce a cerut luni Nasleu. UPDATE. Reacțiile lui Fritz și Nasleu

Consiliul de Administrație al Piețe SA a ascultat de Nasleu, care a cerut, luni, într-o transmisiune live pe Facebook, să fie demis înainte să se producă dizolvarea întregului CA. Marți, membrii CA s-au întrunit în jurul orei 11 și au votat în unanimitate demiterea lui Ionuț Nasleu. Cel mai probabil zilele următoare va fi numit un director interimar.

„Eu, dacă plec de la Piețe, plec cu capul sus. Nu am făcut nicio ilegalitate. (…) Niciodată, repet, niciodată, nu am luat mită, nu am făcut nicio infracțiune extremă să aducă prejudicii instituțiilor pe care eu le-am condus. Plec cu fruntea sus și, cel mai important, rog actualul consiliu să nu sufere din partea mea. (…) CA-ul actual a fost solidar cu mine, n-a răspuns la Dominic Fritz, nu au vrut să mă schimbe când a cerut Dominic Fritz. (…) Le cer imperios să mă demită mâine. Mâine să mă demită. Nu vreau ca ei să sufere din cauza mea. Plec cu fruntea sus”, spunea șeful Piețe SA, luni, în 22 ianuarie.

Vă reamintim, primarul Dominic Fritz i-a cerut de două ori demisia lui Ionuț Nasleu de la societatea de piețe a primăriei. Nasleu a fost numit director interimar în 2019, iar în același an a promovat concursul pe post. Înainte de a ajunge șef la piețe a fost consilier personal al fostului primar Nicolae Robu.

Ultimul scandal a izbucnit în urmă cu mai bine de o săptămână, imediat după incendiul din hala de flori din Piața 700. Primarul Fritz a mers atunci în zona afectată, a stat de vorbă cu vânzătorii de flori și a cerut demiterea șefului de la Piețe SA, Ionuț Nasleu. A fost a doua oară când i-a cerut demisia. Ulterior, edilul-șef spunea că „au dispărut echipamente de peste 200.000 de lei” din gestiunea piețelor, iar „domnul Nasleu a preluat această companie pe profit și în doi ani a adus-o în pragul unui dezastru financiar, nu s-a întâmplat din cauza pandemiei, ci din 2019”.

Marți este programată și ședința Adunării Generale a Acționarilor de la Piețe SA, formată din consilieri locali. Întrunirea are loc la ora 16, înainte de ședința de consiliu local. Aleșii urmau să discute dizolvarea Consiliului de Administrație al societății, scopul final fiind demiterea lui Nasleu.

Din CA fac parte Dan Sarmeș – președinte, Victor Ștefan – fostul director al Piețe SA, Narcis Bobic, Mihaela Calescu, luminița Napău și Flaviu Iepan.

UPDATE. Fritz, după ce a scăpat de Nasleu: Vor pleca toți managerii din societățile primăriei care nu pot performa

Primarul Timișoarei spune că demiterea lui Ionuț Nasleu de la societatea de piețe este „un alt pas spre normalitate”.

„Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal. Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală”, a scris edilul pe Facebook.

El a explicat că legislația nu permite ca managerii de la societățile primăriei să fie demiși „de pe azi pe mâine”, dar schimbarea este inevitabilă. Îi avertizează cu această ocazie și pe ceilalți directori din subordinea PMT. Deocamdată, Corpul de control a fost trimis doar la Piețe SA.

„Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă «las’ că ne vin subvențiile de la primărie». În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate. Iar acesta nu-i lucru ușor.

Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înțelepciune, ca la carte, va fi și durabilă. Știu că unii așteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozității și al transformărilor de substanță, nu de suprafață. Azi, un alt pas spre normalitate”, a conchis Dominic Fritz, pe Facebook.

Ultima reacție a lui Nasleu

De acum fostul director de la piețe, Ionuț Nasleu, a lăsat și el un mesaj pe Facebook. Spune că „primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA”.

„Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, știu tot ce am făcut pentru societatea Piețe SA în perioada cât am fost director, prin concurs, știu și colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă. Se va termina doar atunci când tot ce mi s-a pus în cârcă va fi demontat, acuzațiile aduse fiind nefondate. (…) Rămân același om care apără valorile creștine și voi avea o luptă și mai acerbă cu cei care urăsc Biblia și nu pun mâna pe ea”, a transmis Nasleu.

Fostul consilier personal al lui Robu și fostul director al Piețe SA spune că mai speră că, prin „demiterea abuzivă dorită cu ardoare de Samuiel Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Piețe și să înceapă în sfârșit investițiile cerute de mine primăriei prin zecile de adrese”.

El a reclamat „hărțuirea” la care a fost supus și spune că nu mai vrea să discute pe acest subiect.

„Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă”, a conchis Ionuț Nasleu, fost director al Piețe SA.

Articole pe aceeași temă:

VIDEO. Ionuț Nasleu cere să fie demis de la Piețe SA. „Niciodată nu am luat mită, nu am făcut nicio infracțiune extremă”

[relatedArticles]

27 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. pieton says:

  Dupa putina mea priceper,cei in drept trebuie sa verifice cu multa atentie adevarata cauza a incendiului de la numita Piata de
  flori ; nu cumva s-a umblat cu foc deschis,? Nu-l cunosc personal pe dl. Nasleu , dar prestatia sa o apreciz buna, Vizitaz des Piata din Iosefin. Mai degraba, putea fi detasat la Colterm ,si dupa 1 luna ar fi facut ordine,daca nu’ drum bun.

  • DuTeee says:

   Pieton, ce a făcut mai exact nasleu in aceeași doi ani în Iosefin? Că mutarea pietei și desființarea celei vechi și infecte a făcut-o Ciuhandu, care… nu mai e primar de 9 ani :)))

  • zet says:

   Eu in schimb prestatia lui o apreciez prosta.Dar ar putea fi detasat Secretar de stat.Areee calitati.

  • sss says:

   De piata Badea Cartan nu zici nimic? Au cheltuit banii si dupa ce au inceput lucrarile si-au dat seama ca nu se poate.

   • carcotel says:

    Pentru cei trei carcotei si hateristi: Nu doresc sa-l apar pe ex’director Nasleu, dar o mica constatare personala daca toti ne cam dam cu parerea ,ca oricum nu ne baga nimeni in seama,in ultimii 2 ani a crescut starea de curatenie si ordine in pietele timisorene,de la deplorabil spre acceptabil ! E rau cu rau,dar uneori foarte rau si fara el,daca lucrurile nu merg spre bine. Zic si eu daca n-ar fi bine ,macar o secretara de la Fritz din Primarie sa inregistreze comentariile si uneori propuneri de pe Forum,poate unele sunt de bagat in seama daca nu macar pe foc daca ard.Incolo,numa’ bine ,si rau la nime’ ca mie nu mi-o parea rau.Doamne,da sa fie bine.!

    • Parinte says:

     pentru faptul ca “starea de curatenie si ordine in pietele timisorene,de la deplorabil spre acceptabil ”
     acceptabil ? este nevoie sa fie DIRECTOR? Un sef era suficient..

     • acelasi says:

      Da ,domnule Parinte, incepi sa pricepi ! In ultimii20 de ani,pre multi sefi de servicii,birouri .etc au ajuns Directori,general.general-adjuncti(minim3).executivi,de marketing .comercial,financiar,economic, logistic,de mentenanta(sef la intretinere si femei de serviciu)multimi de consilieri, cu rost si fara rost ;etc etc prea multi pentru biata tara; referire doar la Sector Bugetar din organigrama Statului,la privat e treaba patronului. Nu-i dau sugestii cuiva ,dar o socoata simpla la 20-30 de mii de posturi duc la ceva economii. Poate sa le spuna,coordonatori, supraveghetori,chiar responsabili si sefi mai rar,ca e pi banii nostri .

 2. Marcel Anton says:

  Foarte bine. Dar acum sa nu ii se gaseasca un post de bugetar caldut si bine platit.

  • dqwqr says:

   Stai linistit Marcel, articolul nu spune toata povestea, e in continuare in consiliul de administratie

   Poate candva vom avea reforma cu adevarata si scapam de sinecuristi

 3. Marius says:

  Drum bun…

 4. Spătaru says:

  Nasleu știa că urma să fie demis, așa că ce și-a zis: ia să cer EU să fiu demis, să se vadă că a plecat de la mine. Exercițiu de imagine.

 5. EgoS says:

  ” nu am făcut nicio infracțiune extremă să aducă prejudicii instituțiilor pe care eu le-am condus” In traducer, am mai facut eu smenozeli dar nu dinalea extreme…am ma ifurat si eu pe ici pe colo dar nu am bagat piata in faliment. Ce exprimare de smercher trecut de limita legii. Sper sa nu auzim in vreo luna doua ca acest personaj a fost angajat prin alt consiliu de adminstrati sau consilier personal tot la stat.

 6. Balauru’ says:

  Doamne ajuta ! Pe când si directia de cultura unde nasleu fostul de la piete are tentacule destul de mari!
  90%din angajati sunt adusi de dl ex director piete !
  Haideți tai….tai

 7. vasile says:

  Domnu’ , domnu’ ! Banii inapoi ! La prejudiciul produs prin infractiuni non-extreme ma refer . Se aude , domnu’; ? Banii inapoi !

 8. AnaP says:

  Masina de serviciu BMW X5 intr-o firma a primariei e ok? Un Logan nu era suficient, asta daca chiar trebuia sa aiba masina de serviciu, ca transportul in comun e pentru prostime

 9. Tim says:

  Saracul Dragos Bota, acum se poate sinucide. Daca Robu nu mai e, Nasleu nu mai e, el ce sa mai faca? Pe cine sa mai urasca visceral? Se poate desfinta si Presalert, oricum aia nu e presa!

  • Carabaxan says:

   bai castravete murat, pressalert e singurul ziar care are oo sa scrie despre ce se intampla in orasul asta.

   A deranjat ca a scris despre toti infractorii inruditi din institutii?!…

   Probabil faci si tu parte din trenuletul lui naslica desi voi probabil faceti nora ca sa nu fiti hoti :)))

 10. Marko says:

  “nu am făcut nicio infracțiune extremă”… Doar multe gainarii.

 11. Va urasc says:

  Adevarul e ca Fritz chiar comunica prost. Derbedeului ala de Nasleu, mafiot, securist, manelist, betiv, incult, hot si cu biblia in mana nu trebuia sa i se permita sa faca atata tam-tam si nici nu trebuia intretinuta polemica cu el. De la Fritz am pretentia sa se pozitioneze in cu totul alta parte in lupta asta dar nu pare sa aiba sfatuitori buni. In rest, lui Nasleu ii doresc sa dispara. Vreau sa-i uit numele si mecla aia de dat la pesti.

 12. Constantin B. says:

  Ce bine ca am scapat de acest microb infect numit Nasleu. Sa speram ca va urma si Andrei ”X5” Dragila de la Horticultura, alt virus batran de care se scapa greu…

 13. Ali says:

  Dupa modelul Colterm, asteptam sa fie numit un infractor la conducerea Piete SA!

 14. emilut says:

  Drum bun… pana la DNA

 15. dan says:

  unde e wc ul de la piata volanta? se incaseaza 50lei/mp / 4 ore si care e co ditiile?

 16. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Presiunea scăzută la apă în mai multe localități din Timiș vineri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Analiza lui Lațcău: Șofatul este un sport periculos în Timișoara. Avem 1.500 de treceri pe roșu pe zi

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îi poartă pe vizitatorii săi în universul fascinant al circului

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.000 de amenzi date de polițiștii rutieri, în Timiș, în perioada minivacanței de 1 Decembrie

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara angajează 22 de oameni. Se caută specialiști la comunicare, urbanism, infrastructură

  Ştiri din Timiș

  Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici