tion.ro Web analytics

Inscrieri la cresele din Timisoara: au fost facute publice criteriile de departajare. Peste 600 de cereri, doar 205 locuri

Reactualizat la:

Inscrieri la cresele din Timisoara: au fost facute publice criteriile de departajare. Peste 600 de cereri, doar 205 locuri

Reactualizat la:
Doar 205 locuri sunt disponibile pentru cei mai mici dintre timișoreni la creșele din oraș, fiind depuse, în primăvara acestui an, peste 600 de cereri. Reprezentanții primăriei au făcut publice criteriile de departajare, care se aplică în situația în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri disponibile.
Scris de Roxana Deaconescu - Doar 205 locuri sunt disponibile pentru cei mai mici dintre timișoreni la creșele din oraș, fiind depuse, în primăvara acestui an, peste 600 de cereri. Reprezentanții primăriei au făcut publice criteriile de departajare, care se aplică în situația în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri disponibile.

Așadar, se ține cont de locul de muncă al părinților/ reprezentanți legali (care au raportul de muncă/ serviciu nesuspendat)/ cei care urmează o formă de învățământ la zi – 5 puncte pentru fiecare. Se mai ține cont și de data reluării activității profesionale de către părintele care se află în concediu pentru îngrijirea copilului, după cum urmează: cei care își reiau activitatea până la 31 august primesc 5 puncte, cei care o reiau în luna septembrie primesc 4 puncte, în luna octombrie 3 puncte, în luna noiembrie 2 puncte, în luna decembrie 1 punct, iar cei care își reiau activitatea începând cu luna ianuarie a anului viitor nu primesc niciun punct.

Dacă cei mici au frați care frecventează deja creșa sau grădinița se acord 1 punct. Se ia în considerare, de asemenea, și situația familială: familie monoparentală – 10 puncte, precum și numărul de copii în întreținere: 1 copil – 1 punct, 2 copii – 3 puncte și 3 sau mai mulți copii – 5 puncte.

Sunt și excepții. „În cazul fraților, copiilor aflați în îngrijirea aceluiași părinte/ reprezentant legal și nu este liber decât un loc la grupa de vârstă a copilului, se va suplimenta numărul de locuri din grupa de vârstă corespunzătoare. În cazul copiilor gemeni/ tripleți, etc. se completează câte un dosar pentru fiecare, iar dacă numărul de locuri libere nu este suficient, se va suplimenta numărul de locuri din grupa de vârsta corespunzătoare”, transmit reprezentanții primăriei.

Părinții trebuie să depună la dosare o cerere tip de înscriere, pe care o puteți descărca de aici și pe care o găsiți anexată și acestui articol, un dosar plic, copie a actelor de identitate ale părinților/ reprezentanților legali, a certificatelor de naștere ale fraților minori și, după caz, copia hotărârii/ sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției, adeverință de la locul de muncă al părinților din care să rezulte că raportul de muncă/ serviciu este activ, precum și venitul brut al lunii precedente, adeverință de la medicul de familie, în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic și apt pentru întrarea în creșă, dar și o copie după certificatul de naștere al copilului.

Dosarele complete trebuie depuse în perioada 24 iulie – 8 septembrie, la sediul Primăriei Timișoara, Camera 12, Ghișeul nr. 16.

Părinții mai trebuie să ducă și un dosar medical, care se depune la intrarea copilului în creșă. Acesta trebuie să conțină avizul epidemiologic eliberat de medicul de familie cu 24-48 de ore înainte de a începe frecventarea unității, analize medicale – testare la tuberculină, examen coproparazitologic, examen coprocultură şi exudat faringian pentru copil – emise cu maximum 30 de zile anterioare, fişa de imunizări întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii cu privire la intrarea copilului în colectivitate (avizul epidemiologic cu vaccinările efectuate la zi eliberat de medicul de familie).

[related-post post_id=”1838984″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici