tion.ro Web analytics

Fundația „Preot Ioan Olariu”: sprijin pentru nevoiași, burse pentru elevi și studenți, și în 2022

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Fundația „Preot Ioan Olariu”: sprijin pentru nevoiași, burse pentru elevi și studenți, și în 2022

Foto: pixabay.com / wagnercvilela
Reactualizat la:
La Parohia Iosefin funcționează și anul acesta cantina săptămânală care oferă hrană caldă persoanelor nevoiașe. Aproximativ 40 de oameni beneficiază de acest serviciu. Sunt ajutați și tinerii defavorizați. 12 copii primesc burse lunare pentru a nu abandona școala. Implică-te și tu!
Scris de Erika Iszlai - La Parohia Iosefin funcționează și anul acesta cantina săptămânală care oferă hrană caldă persoanelor nevoiașe. Aproximativ 40 de oameni beneficiază de acest serviciu. Sunt ajutați și tinerii defavorizați. 12 copii primesc burse lunare pentru a nu abandona școala. Implică-te și tu!

Fundația „Preot Ioan Olariu” a Parohiei Timișoara Iosefin continuă și anul acesta misiunea de a-i ajuta pe cei nevoiași și de a veghea la formarea copiilor și a tinerilor, aflați uneori în situația de a abandona școala.

„Avem proiectul acesta săptămânal prin care oferim la parohie hrană la peste 35-40 de persoane. Pe lângă hrană caldă, oferim alimente neperisabile, pentru cei care pot să-și gătească acasă. Un proiect foarte important, tot la fundația noastră, este acela prin care oferim burse unor tineri de la gimnaziul, liceu, dar și pentru studenții care se confruntă cu probleme de natură financiară, provin din familii cu mulți copii, din familii monoparentale etc. La acești copii le oferim burse lunare. Fiecare primește o anumită sumă, în funcție de ancheta socială, dar nicio sumă nu este mai mică de 250 de lei și merge până la 500-600 de lei. Pentru noi este un efort deosebit, dar avem satisfacția că datorită nouă, acești tineri nu abandonează școala, ba chiar au rezultate foarte bune și reușesc să-și finalizeze studiile”, a spus pentru Tion preotul Ionel Popescu, președintele Fundației „Preot Ioan Olariu”.

În momentul de față sunt 12 elevi și studenți care beneficiază de aceste burse. Anul trecut au primit și calculatoare echipate cu toate accesoriile necesare.

„Pe lângă burse, mai oferim și ajutoare financiare, suplimentar față de aceste burse. Mai vin și alte solicitări, de pildă, am avut o mamă care a murit de cancer și avea nouă copii. Le-am dat ajutor de înmormântare, le-am dat alimente de și-au făcut un pic de pomană, dând bursă la un copil, le-am acordat ajutor financiar la înmormântare. La noi sunt tot felul de solicitări, ele nu se văd, nu sunt vizibile toate. Iar Mitropolia are această fundație – Filantropia, prin care derulează proiecte ample. Numai să fie doritori care să ajute”, ne-a mai spus preotul Ionel Popescu.

Președintele Fundației „Preot Ioan Olariu” spune că medicul Ioan Ometaa fost cel mai constant donator al fundației”, donând în special pentru bursele acestor elevi.

„În măsura posibilităților noastre, ajutăm cât putem. Nu suntem nici noi foarte puternici, nu primim sume exorbitante, dar cu 100 de lei, 500, 1.000 de lei, cu o cotizatie pe care noi, cei din fundație, o plătim, se adună și putem să facem lucruri minunate”, transmite preotul Ionel Popescu.

Pentru toţi cei care pot şi doresc să ajute au fost deschise două conturi:

 • RO 69 BRDE 360 SV 985 2805 3600,
 • RO 81 BRDE 360 SV 172 3793 3600.

Pentru donaţii puteți merge și la sediul parohiei, din Piaţa Alexandru Mocioni nr. 9. Detalii se pot obține și la numărul de telefon 0256 493699.

Fundația a fost înființată în anul 2008 și sprijină, prin servicii sociale, medicale, culturale şi educaţionale oamenii din Parohia Iosefin și din Timișoara.

Pe aceeași temă:

FOTO. Calculatoare pentru zece elevi cu rezultate bune, care provin din familii vulnerabile. Cu sprijinul Parohiei Timișoara-Iosefin

FOTO. Peste 150 de pachete cu alimente pentru familiile nevoiașe. Cu sprijinul Parohiei Timișoara-Iosefin

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Capitala Culturala

  Ziua Copilului, sărbătorită și la Muzeul Național de Artă din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se poate circula din nou pe pista de biciclete care duce spre sârbi

  Ştiri din Timiș

  Inspectorii Primăriei Timișoara, în vizită la Casa Mühle. Ce au constatat

  România

  Reguli noi pentru RCA: constatarea amiabilă se va putea face și electronic

  Ştiri din Timiș

  Poliția Locală a descins în Piața Verde din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  „Șantiere curate”, un proiect de hotărâre propus de consilierii USR Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Miele Timișoara aniversează patru ani cu o creștere a vânzărilor. Espressoarele de cafea, tot mai căutate

  Ştiri din Timiș

  Weekend dedicat copiilor, la Iulius Town, cu Gașca Zurli, desene pe asfalt, facepainting și premii surpriză

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Zona Gării de Sud, verificată de polițiștii locali, jandarmi și cei de la salubrizare

  Ştiri din Timiș

  Vineri este ultima șansă să vă autorecenzați. Apelul primarului Fritz

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici