tion.ro Web analytics

FOTO. Vizită pe șantierul de la Spitalul „Victor Babeș. Încă o „piatră de temelie într-un sistem medical performant”

De Gabriel Neo

FOTO. Vizită pe șantierul de la Spitalul „Victor Babeș. Încă o „piatră de temelie într-un sistem medical performant”

Construcția la noul ansamblu de clădiri de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” a început la finele anului 2020 și progresează. În momentul de față, lucrările sunt gata în proporție de 35%, iar primarul Dominic Fritz se așteaptă ca până în primăvara anului următor lucrările să fie gata.
Scris de Gabriel Neo - Construcția la noul ansamblu de clădiri de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” a început la finele anului 2020 și progresează. În momentul de față, lucrările sunt gata în proporție de 35%, iar primarul Dominic Fritz se așteaptă ca până în primăvara anului următor lucrările să fie gata.

„Construim cel mai modern centru de recuperare respiratorie nu doar din regiunea de Vest a României, ci din toată euroregiunea. Aici vom putea să furnizăm pentru cel puțin 26 de pacienți staționați și încă câteva zeci de pacienți tot felul de servicii moderne la standarde europene de recuperare respiratorie. Acesta a fost primul proiect de construcție început în mandatul meu. Suntem încrezători că până în primăvara anului viitor să putem finaliza aceste clădiri. Vreau să mulțumesc constructorului. Până acum nu am avut întârziere sau blocaje, cum se întâmplă cu alte proiecte de acest gen. Mai mulțumesc și echipei medicale de aici de la Spitalul «Victor Babeș» pentru că au avut chiar doi ani foarte grei și s-au descurcat incredibil”, transmite Dominic Fritz.

Început în decembrie 2020, șantierul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” prevede ridicarea, extinderea și modernizarea a trei corpuri de clădire în curtea spitalului – două noi și unul deja existent.

Cum va arăta noul ansamblu de clădiri

Extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a spitalului se va face prin realizarea a două noi corpuri principale (A și B), articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă, care rămâne la nivel de parter.

Corpul A (nou) – se va găsi la nivel de parter, va avea un etaj și un etaj retras, însumând o suprafață totală 1.772 mp

• la parter: accesul principal, hol – sală de așteptare cu grupuri sanitare, front desk, cabinet și vestiare, serviciu de internare/externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă și cu corpul B;
• la etajul 1 vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale;
• la etajul 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare.

Corpul B (nou) – în regim parter, legat de corpul A, va cuprinde spații de kinetoterapie, saune, fizioterapie, salină, aerosoli, sală de mese; va avea suprafața de 655 mp

Corpul C2 (cel existent) – va conține cabinete medicale, sală de așteptare și va avea suprafața de 266,86 mp

Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a 2 case de scară și 3 lifturi.

„În cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babeș se vor construi 13 de saloane, 4 saloane/cabinete de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale”, informează reprezentanții primăriei.

Pentru întreaga investiție au fost alocați din fondul local aproximativ 37 milioane de lei, cu tot cu TVA. Municipalitatea speră ca în viitor să amortizeze suma luată 100% din bugetul local prin accesarea unor fonduri europene sau naționale.

Vă reamintim că pentru 2022, domeniul sănătății a primit de la bugetul local suma de 63,6 milioane de lei pentru investiții în spitale, care se adaugă celor 45,2 milioane de lei alocate anul trecut.

De asemenea, edilul spune că există și un proiect pentru reabilitarea secției de ATI, care în ultimii doi ani, a funcționat bazându-se pe improvizări. În prezent se lucrează la proiectul tehnic și speră că lucrurile vor avansa.

foto: Adrian Panduru/Tion

 

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anti_vir says:

  Din cate se pare santierul merge bine si atunci se pune intrebarea de ce era nevoie ca primarul sa isi ocupe timpul cu acest proiect? Nu sunt destule santiere cu probleme in oras? De ce nu se duce acolo de mai multe ori pentru a motiva constructorii? Asa isi face publicitate dar incheierea santierelor cat mai repede este ceea ce conteaza pentru cetateni.

 2. bruiser says:

  Nu exista sistem medical performant in aceasta tara,si nici nu va exista vreodata.

 3. antiVrajeala says:

  Credeam ca “vizitele de lucru” apartn “iepocii de aur”…
  Noroc ca adauga fritz niste formulari corporatiste, cum ca impreuna facem dregem construim. E bine ca nu-si asuma singur toate meritele sa ne spuna ca el singur construieste. Asa da, cineva care n-are nici un merit, e bine sa-si aroge doar o parte de merit, corporatistii useristi apreciaza, fiind foarte obisnuiti cu aceste “soft skills” de la ai lor “manageri” gen latzcau.

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Mii de bacterii dăunătoare pot exista pe suprafața telefoanelor mobile, printre care streptococ și chiar genuri de Candida

  Ştiri din Timiș

  Refacerea fântânii de la Punctele Cardinale nu este o prioritate pentru administrația Fritz

  Eveniment

  A fost prins șoferul implicat în accidentul de la Periam. Este vorba despre o tânără care a fugit de poliție pe jos, pe câmp

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici