În perioada iunie 2024 – ianuarie 2025, 887 de copii vulnerabili din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad au beneficiat de activități de informare, în cadrul proiectului STRONG 2, pentru a ajuta reducerea numărului de victime minore ale traficului de persoane în România.
„Alături de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, 72 de profesioniști care lucrează cu minori în domeniul prevenirii traficului de persoane au fost instruiți și au primit instrumente anti-trafic.
De asemenea, 14 voluntari, studenți în primul an la Asistență Socială la Universitatea de Vest din Timișoara, au participat în noiembrie 2024 la trainingul «Voluntari în domeniul prevenirii traficului de persoane în România», desfășurat la Casa LOGS din Lăpușnic, județul Timiș”, a declarat Flavius Ilioni, președintele Asociației LOGS.
Asociația a organizat două tabere educaționale în Lăpușnic, la care au participat 33 de copii. Activitățile desfășurate în aceste tabere au fost axate pe învățarea prin artă și terapie, în care copiii au abordat teme precum siguranța online, limitele personale și gestionarea emoțiilor.
Un alt moment important al proiectului a fost Cupa Justiției – Ediția a VI-a, desfășurată pe 18 octombrie 2024 la Liceul Teoretic Recaș, eveniment care a adunat peste 400 de elevi. Evenimentul a marcat Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane.
Asociația LOGS a distribuit 400 de exemplare ale ghidului „Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet?”, oferind astfel instrumente utile atât profesioniștilor din domeniul social și educațional, cât și părinților și copiilor. Ghidul poate fi accesat gratuit AICI.
Conform Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, 53% dintre victimele traficului de persoane care au ajuns la Centrul Regional Timișoara sunt minori recrutați sau exploatați online.
Un studiu recent realizat de Google indică faptul că vârsta medie la care copiii au primul smartphone este de 8 ani, aproape jumătate dintre copii primindu-l între 5 și 8 ani.
foto: Asociația LOGS
Citiți principiile noastre de moderare aici!