tion.ro Web analytics

Directorul de la școala din Săcălaz a fost demis! Sute de părinți cer să rămână pe funcție

Reactualizat la:

Directorul de la școala din Săcălaz a fost demis! Sute de părinți cer să rămână pe funcție

Reactualizat la:
Directorul școlii din Săcălaz, Lucian Fota, a fost demis, luni dimineața, de inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu. Ea susține că a luat această măsură din cauza atitudinii pe care directorul demis ar fi avut-o față de unii dintre colegii săi.
Scris de Adrian Panduru - Directorul școlii din Săcălaz, Lucian Fota, a fost demis, luni dimineața, de inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu. Ea susține că a luat această măsură din cauza atitudinii pe care directorul demis ar fi avut-o față de unii dintre colegii săi.

Sute de părinți ai copiilor din Săcălaz au semnat petiții prin care cer ca directorul școlii din Săcălaz, Lucian Fota, să rămână în funcție și să nu fie demis. Unii dintre aceștia au venit duminică, la căminul cultural din localitate de lângă Timișoara pentru a-l susține pe directorul care a fost demis luni și pentru a semna una dintre cele trei petiții pentru susținerea sa, spunând că a făcut ordine în școală și sunt mulțumiți de cum conduce Fota unitatea de învățământ. Luni dimineață a venit decizia demiterii pentru directorul Fota, fiind reclamat comportamentul său față de ceilalți colegi.

„A considerat că ordinea și disciplina nu se pot face cum vrea el, cu foarte multă brutalitate, teamă insuflată, oamenii nu erau lăsați să vorbească”, spune Aura Danielescu, inspectorul școlar general de Timiș.

„Merg la catedră, merg la ore, mai departe vedem ce o vrea bunul Dumnezeu. Am să mă consult cu un avocat”

Directorul demis spune că va merge la catedră și că probabil va contesta această decizie în instanță.

„Azi-dimineață am primit decizia de demitere. Nu există o motivare. Trebuie să fie propunerea motivată de consiliul de administrație. Merg la catedră, merg la ore, mai departe vedem ce o vrea bunul Dumnezeu. Am să mă consult cu un avocat și să vedem ce vom face mai departe. Probabil voi contesta această decizie în instanță, în condițiile în care au fost depuse 684 semnături de susținere, din partea părinților. Din partea cadrelor didactice sunt un număr de 34 de semnături de susținere, șapte abțineri, din totalul de 51 de cadre didactice, cu norma de bază în unitate. Voi rămâne profesor la școala din Beregsău Mare. Sunt profesor de educație fizică și sport, cu 20 de ani vechime, de două ori, în decursul a zece ani de zile, am primit diploma de excelență din partea Ministerului Educației Naționale, am participat în cadrul a șase proiecte europene, în urma participării la o selecție organizată de MEN am făcut parte din comisia de întocmire a ghidurilor metodologice privind organizarea examenului de Bacalaureat, am opt cărți publicate, sunt expert în managementul educațional, sunt profesor mentor pentru formarea cadrelor didactice și am rezultate obținute cu copiii la disciplina Educație Fizică, participare la faza națională și obținerea unui loc I și două locuri II la minihandbal, participare la faza zonală, la competiții sportive. Cel mai probabil, voi ataca această decizie în instanță. Probabil îmi voi găsi dreptatea în altă parte. Când va avea loc ședința consiliului de administrație cu propunerea de eliberare din funcție, dacă decizia a fost deja emisă?”, a spus Lucian Fota, directorul demis de la Școala din Săcălaz.

„Sunt oameni care nu mai vor să se ducă dimineața la lucru, pe motiv că se țipă la ei, că ridică vocea”

Inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu, spune că decizia de demitere nu avea nevoie de motivarea consiliului de administrație, în cazul directorilor numiți cu delegație și nu prin concurs.

„Dumnealui ar trebui să cunoască legislația. Trebuia motivare dacă era numit prin concurs. Dânsul este numit cu delegație. Eu am avut suficiente motive să decid în consecință. Nu este necesară decizia consiliului de administrație a inspectoratului școlar pentru demitere. A fost un director care și-a văzut de treabă pe partea organizatorică și lucrurile bune pe care le-a făcut nimeni nu le poate ignora, însă la întâlnirea pe care am avut-o joi, la școala din Săcălaz, ne-am dus să discutăm ca urmare a unor motivări scrise și verbale vizavi de atitudinea pe care o are vizavi de colegii săi. A considerat că ordinea și disciplina se pot face cum vrea el, cu foarte multă brutalitate, teamă insuflată, oamenii nu erau lăsați să vorbească. Le era tot timpul teamă, chiar îmi povestea un cadru didactic că se uita pe geam să vadă când vine. Sunt oameni care nu mai vor să se ducă dimineața la lucru, pe motiv că se țipă la ei, că ridică vocea. Dumnealui a cerut colegilor în timpul ședinței să spună dacă vrea să-și dea demisia sau nu. Mulți au spus da, dar are și persoane de partea lui. Nimeni nu spune că nu apreciază lucrurile bune pe care le face domnul director. Nu cred că niște oameni speriați, stresați, sunt benefici elevilor la clasă. Prin decizia pe care o vom lua în urma consiliului de administrație de astăzi cu privire la numirea unui cadru didactic ne vom asigura că se continuă treaba bună, dar într-o relație cu colegii bazată de corectitudine, pe respect. Cred că o școală fericită înseamnă cadre didactice liniștite și fericite, înseamnă copii ferici și liniștiți”, a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

UPDATE. S-a decis cine va veni în locul directorului Lucian Fota în școala de la Săcălaz

În urma consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care a avut loc luni după-amiază, s-a decis ca în locul directorului Lucian Fota de la școala din Săcălaz, care a fost demis în această dimineață, să fie numită Nadia Baloteanu, consilier profesoral.

„Am pus în locul domnului director o doamnă profesor consilier, care va merge începând de mâine acolo. Se numește Nadia Baloteanu și va fi directorul unității de învățământ. Vine din exterior, va prelua conducerea unității de învățământ. Are o experiență foarte mare în spate, este un om calm, care în mod sigur va merge acolo cu altă atitudine și va instala liniștea în școala gimnazială din Săcălaz. Am purtat o discuție lungă cu părinții. Dumnealor au înțeles punctele mele de vedere, au înțeles motivul pentru care am decis acest lucru. Ei își doresc un singur lucru și au mare dreptate – își doresc disciplină, copiii lor să fie protejați, respect, oamenii să intre la ore, să-și vadă de treabă. Cer lucruri minime, dar lucruri obligatorii pentru sistemul educațional. Și eu cred în reguli și disciplină, dar făcute într-un alt fel. Atâta timp cât oamenii sunt liniștiți în mediul în care lucrează, copiii nu pot fi decât liniștiți și fericiți la rândul lor. Până în luna ianuarie, dacă doamna director este lăsată să lucreze, atunci se păstrează lucrurile bune și chiar o va fi o îmbunătățire, proiecte, mult mai mult zâmbet în școală”, a spus Aura, Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Părinți din Săcălaz adună semnături împotriva demiterii directorului școlii din comună

Scandal la școala din Săcălaz! Directorul, acuzat că inspiră teamă și trimite profesorii la psiholog, e susținut de părinți

24 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Demisia says:

  Foarte rau!

  Aura Danielescu trebuie sa fie demisa. E prea proasta. E corupta.

 2. Bănățean says:

  L-au mîncat șacalii.

 3. Maria says:

  Mdaa,ce sa spun,singurul om care a facut ceva pentru scoala a fost demis…cand a facut gradina din spatele cantinei care a fost sub orice critica a fost bine,acum il demitei,trist.Profesorii “saracii de ei” se simt nedreptati,acuzand ca ei sunt pusi pe locul 2,inainte ei nu aveau nici o regula si regulile erau doar pentru copii.Cand a fost director Lucian Fota,balanta era echilibrata.

 4. George says:

  Foarte bine ca directorul a fost demis.
  Nu contest ca s-aun facut si lucruri bune , dar stie cineva cum este sa predai elevilor cand pe colidoare se aude muzica (populara, manele sau opera)cu volum maxim de nu te intelege om cu persoana?
  Marea majoritate a persoanelor care au semnat petitia nu au copii la scoala cea ce inseamna ca habar n-au ce se intampla in cdrul scolii.

 5. Lache says:

  Puneti-l pe Dima (fostul Director de la Ion Mincu) ca in mod sigur va face performanta.

 6. beregsan says:

  rahatul cel mai mare din sacalaz este chiar primarul ,care scapa in continuare si face ce vrea el ,pana la urma e psd-t iar singura performanta ce se face este delapidarea la tot ce misca

  nu se vrea performanta ,ca prin performanta educam omul iar un om bine educat nu voteaza rahaturi

 7. Anonim says:

  Cei care merg la lucru si au sefi ar trebui sa isi asume unele consecinte,nu exista loc de munca in care sa mergi si sa faci ce vrei sau daca o stare proasta s-a te razbuni pe copii.
  Toti muncim,toti mergem cu ,,vazelina,, dupa noi deoarece nu pot fi toate bune si frumoase,dar om fara greseli NU EXISTA.
  Domnul director a facut multe pentru copii iar pentru colegii dumnealui a incercat sa le insufle unele reguli de care ei nu le vor acceta,traiesc in bula lor iar restu sunt doar servici(nu pun suflet)
  Oare daca merg in alta parte si gresesc nu ii ia nimeni la impins vagoane,oameni destepti care ei se cred tot,lumea se invarte in jurul lor.
  Pacat de domnul director,cat viata personala nu are voie nimeni sa vorbeasca sau sa se bage.

 8. CCCP says:

  Ce n-ai inteles ? A fost uns ca director fara concurs. PCR-ul inca functioneaza.

 9. tibi says:

  uite cum enumera retardatul “realizarile”, ca alt personaj sinistru din catunul timisoara.

 10. pion says:

  Ce calificare profesionala are dna consilier profesoral ?

 11. 0000000000000000000000000000 says:

  ALTUL CARE I SA URCAT FUNCTIA LA CREIER !

 12. sGaG says:

  Astia de au terminat facultatea de sport sunt niste semiintelectuali frustrati,multi au probleme de gramatica ,de comportament nu mai spun ,,,individul insira tot felul de realizari tocmai pentru a -si compensa mediocritatea….si faptul ca e sustinut de parinti nu e relevant ,multi sunt adeptii educatiei abuzive,ii intereseaza doar rezultatele imediate nu efectele pe termen lung

 13. Stiucespun says:

  Au scapat de dracu si au dat de tac-su: Nadia Baloteanu! Cine o stie, cunoaste! 😉 De altfel, chiar la ea ma gandeam cand am citit acuzele ce i se aduc fostului director. Imi aminteau EXACT de stilul ei! :))
  Si faptul ca a numit-o pe una la fel ca Fota in locul lui, e tipic Danielescu. Ahhhh, te plangi ca nu poti cara o plasa? Ia si du doua atunci! Asta e stilul ei.
  Invatamantul romanesc e o mare mizerie unde se refugiaza toti psihopatii cu apucaturi dictatoriale. Si de altfel, pe toti ii doare in fund de copii.

 14. Horia says:

  Mai e inspectoare panarama de Danielescu dupa ce a cazut guvernul PSD? E de bine, vin liberalii dau afara toate amantele, sa vezi ce zboara toti directorii psd-isti de spitale, scoli si regii locale. Sau, poate nu se deranjeaza unii pe altii si traiesc in pace, asa cum face Robu cu toti psd-istii cu care colaboreaza ca pe vremuri in USL.

 15. antonucubetonu says:

  Mai mare nenorocire nici ca se putea: Baloteanca este cea mai rea alegere. a trebuit sa place fortat din inspectorat in concediu fara plata. Asat spune tot despre dumneaei. Vai si amar Sacalazule!

 16. remus says:

  Faceti o vizita si la liceul din Recas. Poate gasiti si pe acolo vreun director care trebuie demis.

 17. Omanaspalapealta! says:

  Acolo unde sunt “numiti” directorii, “lucru curat”, vorba romanului, nu-i! Consiliul profesoral chiar nu are niciun cuvant de spus? E dreptul profesorilor din scoala sa-si aleaga un nou director prin vot. Chiar nu sunt alti dascali capabili in scoala sa preia functia? Dar vai, ar ramane Baloteanca fara puterea si posibilitatea de a genera alte scandaluri si de a teroriza lumea! In sfarsit, i s-a gasit un loc de director! “Ungerea” dansei e ca si cum se mai toarna gaz pe foc. Compatimesc cadrele didactice de la scoala din Sacalaz!

 18. Crețu says:

  Săcălăzenilor, trezițivă și dați jos clica lui Todașcă

 19. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Lucrările la rețeaua de apă din zona C-tin Prezan, reprogramate pentru vineri. Apa va fi întreruptă

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici