tion.ro Web analytics

Despre traiul laolaltă în Carpați: sculptură din betisoare de lemn, realizata intr-o fabrica la Timisoara

Reactualizat la:
O machetă topografică a teritoriului Carpaților în 3D, realizată din bețișoare de lemn, va fi vernisată, mâine, într-o fabrică timișoreană. Creația îi aparține lui David Bertizzolo, care s-a aflat într-o rezidență artistică vreme de o lună, în Timișoara.
Scris de S.P.D. - O machetă topografică a teritoriului Carpaților în 3D, realizată din bețișoare de lemn, va fi vernisată, mâine, într-o fabrică timișoreană. Creația îi aparține lui David Bertizzolo, care s-a aflat într-o rezidență artistică vreme de o lună, în Timișoara.

Din dorinţa de a stimula apariția unor noi proiecte, Institutul francez din Timişoara şi întreprinderea Carpat Sticks s-au asociat pentru a organiza rezidenţa unui artist.

 

”Proiectul s-a născut din ideea de a oferi posibilitatea unui artist să creeze şi în afara atelierului său şi, prin inventivitate, să transforme într-o clipă materia primă cu care lucrează angajaţii unei fabrici într-o operă de artă! Astfel, cufundat în lumea industrială, David Bertizzollo a creat, timp de o lună, o operă, rezultat al întâlnirilor sale cu angajaţii şi a utilizării bețișoarelor din lemn, specialitatea fabricii. Progresând în fiecare zi, David Bertizzolo a construit o sculptură în incinta fabricii, sculptură care va fi inaugurată la sfârşitul rezidenţei sale artistice, în 24 mai. Aceasta va fi expusă la Carpat Sticks, unde, zi de zi, angajaţii vor putea urmări cu curiozitate sau amuzament cum obiectul muncii lor se transformă în operă de artă”, au explicat realizatorii proiectului. Vernisajul va avea loc vineri, 24 mai, ora 19 , la Carpat Sticks (Str. I.I. de la Brad nr.15).

 

”Closer investighează valoarea noțiunii de colectiv, de partajare și de apropiere. Proiectul este axat în jurul noțiunii de teritoriu ca și spațiu încarnat și își propune să folosească în special materia primă a întreprinderii. Soclul operei va fi format dintr-o multitudine de bețișoare din lemn cu forme identice. Asamblate pe verticală, bețișoarele vor forma o machetă topografică a teritoriului în 3D, de unde a ieșit, de fapt, materia primă. Această machetă va fi amplasată la sol marcând identitatea teritorială a locului în cauză. Ea va da sentimentul unei mari densități și va sublinia astfel dorința întreprinderii de a face cât mai mult cu cât mai puțin, totul într-o viziune globalizată asupra mediului înconjurător, macheta marcând prin densitatea sa un ansamblu, o totalitate, un teritoriu, acela al Carpaților. Mi-am dorit să creez o anamorfoză pentru a simboliza imaterialitatea legăturii sociale și a traiului laolaltă. Masa reprezentată de machetă este simbol al terestrului și al locului de viață, ea este spațiul”, susține artistul David Bertizzolo.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Un parlamentar de Timiș va cere demisia „de urgență” a ministrului Sănătății

  Sănătate

  Un nou flux de vaccinare AstraZeneca deschis la Timișoara, pe Stadionul CFR

  Eveniment

  Petrecere cu aproape 20 de invitați, spartă de polițiști la Giarmata

  Ştiri din Timiș

  „Durerile” timișorenilor la dezbaterea pentru bugetul pe 2021: transportul public și infrastructura sportivă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici