tion.ro Web analytics

Deșeurile electrice și electronice, ridicate gratuit la Timișoara

De Erika Iszlai

Deșeurile electrice și electronice, ridicate gratuit la Timișoara

foto: pixabay.com
Pe lângă cele patru puncte din oraș unde se pot colecta deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), Primăria Timișoara dorește să implementeze un protocol care va permite Asociației Casus să preia din gospodăriile timișorenilor aceste deșeuri, gratuit. Se va înființa și un call-center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu.
Scris de Erika Iszlai - Pe lângă cele patru puncte din oraș unde se pot colecta deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), Primăria Timișoara dorește să implementeze un protocol care va permite Asociației Casus să preia din gospodăriile timișorenilor aceste deșeuri, gratuit. Se va înființa și un call-center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu.

Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Casus vor semna un acord de colaborare pentru preluarea din gospodăriile timișorenilor a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), becuri și neoane precum și alte deșeuri similare în vederea reciclării.

„Una dintre cele mai acute probleme semnalate de timișoreni este legată de posibilitatea legală de a scăpa de lucrurile din casă care nu le sunt de folos. Astfel, pe lângă cele patru puncte de colectare ale Retim, dorim să implementăm și acest protocol care va permite Asociației CASUS să organizeze campanii de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice din gospodării. Colectarea nu presupune niciun cost, nici pentru Municipiul Timișoara, nici pentru timișoreni și mă aștept ca acest serviciu să fie folosit de cât mai mulți dintre noi”, a declarat Dominic Fritz.

Durata protocolului este de un an, începând cu data semnării acestuia. Se va prelungi automat, dacă niciuna din părți nu îl denunță.

„Prin acest acord, Asociația CASUS se angajează să deruleze acțiuni de colectare DEEE de pe raza municipiului Timișoara, să realizeze materiale de comunicare și informare, să realizeze campanii media pentru acțiunile de colectare DEEE, să asigure training și echipament pentru voluntari, să raporteze Agenției pentru Protecția Mediului transparent și corect cantitățile colectate, să organizeze o tombolă cu premii, să trimită doar către reciclatori autorizați DEEE colectate, să înființeze și să gestioneze un call center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu, să transmită rapoarte către parteneri”, spun reprezentanții PMT.

Primăria se angajează să sprijine acțiunile de colectare DEEE, care se vor organiza cel puțin o dată pe trimestru, să promoveze campaniile de conștientizare și informare a timișorenilor.

„Niciuna dintre operațiunile de mai sus nu va presupune costuri pentru Municipiul Timișoara sau pentru cetățeni. Acordul de parteneriat va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara în următoarea ședință de plen”, mai spun reprezentanții PMT.

Asociația Casus este specializată în derularea de campanii de colectare DEEE, acționând și în județele Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui, Arad, Bihor, Caraș-Severin și Timiș.

editor Amalia Kui

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. stela says:

  Unde nu da Dumnezeu sa se intample asta!!Nu ar mai fi la tot coltul aruncate fara discernamant, televizoare vechi,electrocasnice dezmembrate …si alte semne de ,,civilizatie,, romaneasca!!

 2. Camelia says:

  Excelent! Retim preia doar o categorie de deșeuri, dar sunt atâtea altele care nu pot fi preluate. Unde sunt colectate măștile folosite? Recipientele pentru produse chimice și tot felul de substanțe? Medicamente expirate sau care nu le mai dorești?
  Uleiuri uzate?

 3. Iulia says:

  Exista si acuma. Trebuie sa suni la RER si te programeaza.

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan, dezamăgit de președintele României în contextul pandemiei: „atât de cinic și lipsit de bun-simț”

  Eveniment

  Polițist prins la Lugoj în timp ce primea mită pentru a scoate ilegal din țară un bărbat condamnat la închisoare

  Ştiri din Timiș

  Bicicliștii vor avea voie prin centrul Timișoarei, la șapte luni de când USR a anunțat că elimină amenzile

  Ştiri din Timiș

  Dominic Fritz se mută la curte. „Soția mea și-a dorit să crească copilul nostru într-o casă a ei. La Timișoara”

  Ştiri din Timiș

  Colterm deschide o casiere nouă în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Proiectul Mic dejun la Margina, pe locul 3 la concursul european „Destinația 2021 pentru Turismul Cultural Sustenabil”

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș „plusează” pentru a găsi servicii IT pentru platforma digitală. Prima licitație a eșuat

  Ştiri din Timiș

  Concursul de director la Filarmonica Banatul, anulat de Tribunalul Timiș. Ioan Gârboni câștigă iar în instanță

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îți prezintă expoziția ce îmbină arta, tehnologia și natura, și te premiază!

  Ştiri din Timiș

  Mitropolitul Banatului: Să ascultăm sfaturile medicilor privind evitarea îmbolnăvirii noastre și să ne rugăm împreună

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici