Pe piaţa alimentară, un produs bio este acel produs care aduce beneficii atât omului, cât şi mediului, care este realizat din materii prime organice, dezvoltate pe soluri cu un istoric lung în lipsa pesticidelor şi fertilizatorilor chimici. Un produs bio este acela care oferă omului o serie de beneficii.
Particularităţile cafelei bio
Cafeaua este licoarea care dă Bună dimineaţa! întregului Pământ. Indiferent de zone, activităţi sau preocupări, aroma unică de cafea răsfaţă oamenii de pretutindeni, din timpuri foarte îndepărtate.
Modalităţile de preparare sunt extrem de variate, fiecare zonă punându-şi amprenta prin anumite particularităţi. Însă, foarte importantă este materia primă, respectiv minunatele boabe care se transformă în cafeaua cu arome, simplă sau împletită cu iz de lapte şi frişcă.
Cafeaua organică prezintă o serie de particularităţi pentru care ar trebui să fie aleasă. În primul rând, boabele de cafea bio provin din culturi care nu sunt expuse pesticidelor, fungicidelor şi insecticidelor chimice.
Cafeaua organică este lăsată să se dezvolte în ritmul ei natural, devenind, astfel, un depozit de minerale, vitamine, lipide şi carbohidraţi, un puternic energizant natural, datorită concentraţiei mari de cafeină, dar şi un puternic antibacterian.
Cafeaua bio naturală consumată cu moderaţie oferă organismului resursele de care are nevoie pentru a-şi păstra echilibrul, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.
Beneficiile oferite organismului de cafeaua bio
O ceaşcă de cafea premium pe zi reprezintă sursa de cafeină care va oferi organismului energia de care are nevoie pentru a face faţă provocărilor de peste zi. Însă, pe lângă acest efect imediat energizant, consumul constant de cafea prezintă caracteristica de a influenţa în bine funcţionarea întregului organism, prin aportul masiv de nutrienţi.
Aromata licoare susţine buna funcţionare a sistemului digestiv, diminuează riscul dezvoltării diabetului zaharat, ajută la o circulaţie sangvină normală, reduce intensitatea migrenelor şi susţine activitatea cerebrală, stimulând memoria şi concentrarea.
Studiile au demonstrat că un consum moderat de cafea pe o perioadă îndelungată, contribuie semnificativ la încetinirea procesului de îmbătrânire cerebrală. Conform experimentelor efectuate, consumul constant de cafea poate amâna cât mai mult momentul în care încep să se instaleze semnalele tulburărilor neurovegetative precum Parkinson sau Alzheimer. De asemenea, cafeaua bio naturală este un bun antidot împotriva stărilor depresive şi anxioase, influenţând atât activitatea cerebrală, cât şi cea hormonală.
Astfel, pe lângă gustul minunat, o cafea bio naturală oferă o serie amplă de beneficii, de la energia imediată şi creşterea puterii de concentrare, până la stimularea activităţii cerebrale, reglarea pulsului, diminuarea durerilor de cap sau reechilibrarea digestivă.
Consumul moderat
Cafeau organică consumată simplă, aromată sau în diverse combinaţii, impune un consum controlat, fără excese. Cafeina, fiind un puternic stimulent al sistemului nervos, va influenţa activitatea întregului organism, astfel că moderaţia se impune în orice situaţie.
De asemenea, cafeaua excesivă poate genera dezechilibre digestive. Este foarte important de ştiut faptul că resursele de cafeină nu provin doar din cafea, ci sunt prezente şi în alte produse, precum ceaiul verde sau cacaua, astfel că se impune atenţie la cantitatea de cofeină consumată într-o zi.
Sunt contexte medicale care impun stoparea consumului de cafea sau, din contră, situaţii în care o ceşcuţă de cafea organică va stabiliza tensiunea arterială. Fiecare, în funcţie de istoricul medical, va găsi cea mai bună dozare, astfel încât să se bucure de minunata aromă a unei cafele naturale.
1188
Citiți principiile noastre de moderare aici!