tion.ro Web analytics

Curtea de Conturi a sesizat DIICOT in legatura cu acuzatii de abuz in serviciu la Spitalul Judetean

Reactualizat la:
Reactualizat la:
În urma unui control realizat de către Curtea de Conturi la Spitalul Judeţean Timişoara, au ieșit la iveală mai multe nereguli, care vizează în special activitatea directorului financiar-contabil, Maria Saracan. După publicarea raportului, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din funcție a lui Saracan și a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la finele anului trecut,  pentru infracțiuni de abuz în serviciu.
Scris de Valentin Rusu - În urma unui control realizat de către Curtea de Conturi la Spitalul Judeţean Timişoara, au ieșit la iveală mai multe nereguli, care vizează în special activitatea directorului financiar-contabil, Maria Saracan. După publicarea raportului, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din funcție a lui Saracan și a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la finele anului trecut,  pentru infracțiuni de abuz în serviciu.

Mai precis, Curtea de Conturi acuză săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în derularea unor contracte de la Spitalul Judeţean Timişoara, decoperite în urma controlului realizat la începutul anului 2014. Mai mult, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din funcţie a directorului financiar-contabil şi a sesizat DIICOT, la finalul anului 2014,  pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Tot în acea perioadă s-a dispus şi suspendarea din funcţie a directorului financiar-contabil Maria Saracan, aflată acum în concediu medical.

Contractele pentru care Curtea de Conturi a sesizat DIICOT se referă la servicii de pază, deratizare şi chiar cumpărarea unui tomograf. Mai precis: nerespectarea prevederilor legale privind procedurile de achiziţie a serviciilor de dezinsecţie şi deratizare, nerespectarea procedurilor de achiziţie publică a aparaturii medicale de la o firmă, nerespectarea prevederilor legale de atribuire a contractului de prestări servicii de pază, nerespectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice la achiziţionarea unei instalaţii de tomografie computerizată multislic.

Conform, “situaţiei sesizărilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro”, publicată pe site-ul Curţii de Conturi, Camera de Conturi a județului Timiș, în urma procesului verbal de constatare nr. 8615 din 28.02.2014 acuză un abuz în serviciu la Spitalul Judeţean Timişoara, cu un prejudiciu estimat de 2.444.301,02 lei şi cere suspendarea din funcție, printr-o sesizare la DIICOT.

„A venit în luna decembrie o decizie a Curţii de Conturi prin care se cerea, în urma controlului şi a raportului final al Curţii de Conturi suspendarea din funcţie a directorului financiar-contabil Maria Saracan. Doamna director este în concediu medical, noi am trimis imediat către Ministerul Sănătăţii raportul şi hotărârea Curţii de Conturi, fiind în concediu medical nu s-a pus în aplicare”, spune directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Un parlamentar de Timiș va cere demisia „de urgență” a ministrului Sănătății

  Sănătate

  Un nou flux de vaccinare AstraZeneca deschis la Timișoara, pe Stadionul CFR

  Eveniment

  Petrecere cu aproape 20 de invitați, spartă de polițiști la Giarmata

  Ştiri din Timiș

  „Durerile” timișorenilor la dezbaterea pentru bugetul pe 2021: transportul public și infrastructura sportivă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici