tion.ro Web analytics

Cursuri IT la Azimut Vision, unul dintre primii furnizori de formare profesională în domeniul IT, în România

De T. Ex.

Cursuri IT la Azimut Vision, unul dintre primii furnizori de formare profesională în domeniul IT, în România

Reactualizat la:
Deși facultățile de informatică din România oferă pieței muncii aproape 10.000 de absolvenți în fiecare an, toți acești noi specialiști digitali nu acoperă nevoile companiilor de angajați pregătiți în domeniu. O parte semnificativă a posturilor vacante în IT rămân neocupate și apar altele noi în fiecare zi. Astfel, din ce în ce mai multe persoane provenite din cele mai diverse domenii educaționale și de activitate decid să se reorienteze profesional și să-și pună bazele unei noi cariere în sfera tehnologiei, trecând prin programe de instruire și formare profesională.
Scris de T. Ex. - Deși facultățile de informatică din România oferă pieței muncii aproape 10.000 de absolvenți în fiecare an, toți acești noi specialiști digitali nu acoperă nevoile companiilor de angajați pregătiți în domeniu. O parte semnificativă a posturilor vacante în IT rămân neocupate și apar altele noi în fiecare zi. Astfel, din ce în ce mai multe persoane provenite din cele mai diverse domenii educaționale și de activitate decid să se reorienteze profesional și să-și pună bazele unei noi cariere în sfera tehnologiei, trecând prin programe de instruire și formare profesională.

Peste 3000 de persoane au urmat în ultimii ani cursurile școlii de IT Azimut Vision – unul dintre primii furnizori de formare profesională în domeniu din România. Majoritatea celor care au decis să urmeze cursurile Azimut Vision nu aveau pregătire anterioară în domeniu, începând să studieze de la zero pentru a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare ocupării unui post în sfera digitală. Pregătirea teoretică și practică se axează pe competențe specifice, aliniate cerințelor angajatorilor și particularităților fiecărei ocupații în parte, ceea ce rezultă într-o rată ridicată de succes la angajare a absolvenților acestor cursuri.

Am descoperit acest curs prin intermediul unui prieten care a urmat și el același curs în cadrul Azimut Vision. Simțeam că am nevoie de o bază pentru a începe o carieră în acest domeniu și în urma sugestiei primite de la acel prieten am analizat oferta de curs, modulele care urmau să fie atinse în cadrul acestuia și am concluzionat că programa cuprinde toate elementele pe care trebuie să le știi pentru a începe o carieră de project manager. Practic, cursul mi-a creat o deschidere către acest domeniu. M-a ajutat foarte mult, atât cursul, cât și instructorul care mi-a fost alături atunci când am aplicat pentru interviu, mi-a dat sfaturi, mi-a spus ce anume să urmăresc, la ce să fiu atentă, care sunt punctele importante, cumva tot ce am învățat a avut un scop, iar acum văd cum toate acele lucruri se leagă între ele și formează un întreg care este absolut necesar în acest domeniu.” – Simona, Project Manager

Începând din această toamnă, Azimut Vision organizează cursuri acreditate de IT în Timișoara pentru persoanele care își doresc să se angajeze în domeniu pe posturi de Front-End Developer sau Software Tester. Cursurile încep în octombrie și durează 16 săptămâni. Acestea se adresează atât persoanelor care nu au pregătire anterioară în IT, cât și celor care doresc să-și perfecționeze abilitățile și să avanseze în carieră. Sesiunile de instruire sunt organizate astfel încât să fie accesibile tuturor persoanelor care își doresc să participe: se desfășoară în afara programului de lucru pentru a veni în întâmpinarea celor care au un loc de muncă în prezent, oferă posibilitatea achitării taxei de participare în rate și se adaptează ritmului și stilului de învățare al fiecărui cursant.

Ca să fiu sincer, m-am orientat în mare parte după perioada de timp, orele și zilele în care se desfășurau cursurile și din acest punct de vedere am ales Azimut Vision. Un alt aspect care a cântărit destul de mult au fost demo-urile la care am participat – instructorul care a susținut demo-ul m-a atras deoarece, spre deosebire de prezentările altor firme, instructorul Azimut Vision nu doar că a prezentat foarte frumos, dar părea sincer, iar modul în care ne răspundea la întrebări era mai personal, nu ca în celelalte părți unde parcă aveau un text prestabilit de la care nu se abăteau. Cu instructorul totul a fost ca o conversație mai mult, nu un text prestabilit și atât. Am comunicat foarte bine cu el, ne ajuta mereu, chiar și în afara cursului ne răspundea la orice întrebări aveam și ne ajuta oricând aveam nevoie.” – Bogdan, Software Tester

În urma absolvirii cursurilor, participanții primesc o diplomă acreditată pentru competențele profesionale dobândite. Diploma este eliberată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației și este recunoscută la nivel internațional, astfel încât absolvenții au oportunitatea să se angajeze în domeniu atât în România, cât și în străinătate.

Pentru obținerea actualului loc de muncă, cursul m-a ajutat nu doar prin informațiile dobândite, ci și prin certificarea propriu-zisă. Și înainte de curs am aplicat pentru diverse job-uri însă nu am fost contactat de către nimeni, însă după curs am fost chemat la interviu și am fost angajat. Deci eu zic că a fost de mare ajutor cursul.” – Mircea, Software Tester

Pe lângă informațiile și lămuririle instructorului, încurajările lui ne-au ajutat destul de mult, cu siguranță. El vedea potențial în noi și asta a contat foarte mult. Faptul că a crezut în noi, că ne arăta soluții de rezolvare ale unor probleme cu care veneam la curs, faptul că ne-a ajutat să ne dăm seama că nu trebuie să fii cel mai deștept din lume ca să te angajezi în IT, ne-a inspirat încredere și ne-a făcut să înțelegem că atâta timp cât ne dorim asta și muncim pentru asta, avem șanse reale de reușită.” – Diana, Web Designer

Pe site-ul Azimut Vision vei găsi toate informațiile necesare, detalii despre cursuri, module, despre fiecare ocupație pentru care te poți pregăti și despre cum poți participa la cursul pe care ți-l dorești. O echipă întreagă de profesioniști este pregătită să te sprijine din momentul înscrierii la curs și până la interviul de angajare în domeniul IT. Astăzi poți face primul pas în noua ta carieră digitală.

(270)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Eveniment

  Accident cu două victime în Calea Șagului din Timișoara. O mașină a ricoșat și a căzut într-o groapă adâncă de câțiva metri
  Accident de circulație, miercuri, în Calea Șagului din Timișoara. Două femei au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de o autoutilitară și a căzut apoi într-o groapă adâncă de câțiva metri.

  România

  Iohannis: Am obținut fonduri UE în valoare de 80 de miliarde de euro. Am analizat planul național de redresare
  ​Președintele României Klaus Iohannis a susținut miercuri, 28 octombrie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, pe tema redresării naționale. Iohannis a spus că România a reușit să obțină fonduri în valoare de 80 de miliarde de euro de la UE. Cum vor fi investiți banii.

  Eveniment

  Controale în trenuri, gări și aeroporturi pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus
  Acțiune la nivel național a polițiștilor. Oamenii legii efectuează, pe tot parcursul zilei de miercuri, controale în trenuri, gări și aeroporturi pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

  Eveniment

  Pădurari angajați ai Ocolului Silvic Lugoj, ridicați de poliție după ce au furat lemn din zona de competență
  Anchetă a polițiștilor timișeni finalizată cu percheziții în județele Timiș și Arad. Oamenii legii au ridicat doi pădurari angajați ai Ocolului Silvic Lugoj care au furat timp de trei ani lemn din zona de competență. În locuințele lor anchetatorii au găsit produse de contrabandă, dar și animale sălbatice și documente „pierdute” de câțiva ani.

  Ştirile judeţului Timiş

  Consilierii locali timișoreni s-au întâlnit în semi-secret la o ultimă ședință de plen
  Administrația Robu marchează o ultimă premieră la Timișoara: o ședință organizată atât de pe repede înainte încât nici măcar nu a fost anunțată oficial. Pentru a se atinge cvorumul de 14 consilieri, primarul încă în funcție al Timișoarei a stat tot timpul ședinței cu două telefoane în mână, la capătul liniilor fiind doi consilieri locali PSD. 3

  Sănătate

  Noi reguli pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Se va face și testul rapid, în Urgențe, pe lângă RT-PCR
  Conform unui nou Ordin al ministrului Sănătății Nelu Tătaru, pacienții care se prezintă la Urgențele spitalelor, cu simptome de Covid-19, vor putea fi testați și prin intermediul testului rapid. Au fost impuse noi reguli pentru a descongestiona spitalele, în această perioadă când numărul cazurilor de SARS-Cov2 devine tot mai mare, pe zi ce trece.

  Sănătate

  Un nou focar de Covid-19 la Spitalul Județean Timișoara, la secția de Urologie. Un focar a fost stins, în Timiș
  A apărut un nou focar la Spitalul Județean Timișoara, la secția de Urologie, pe lângă cel deja aflat în supraveghere de la Casa Austria. Un focar a fost stins, în Timiș.

  Sănătate

  Covid-19. Timiș, ultimele 24 de ore: localitățile unde au fost depistate cazuri noi
  În Timiș au fost depistate 318 persoane cu Covid-19, de marți până miercuri, 28 octombrie, cele mai multe în Timișoara: 184.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.