tion.ro Web analytics

Culita Chis, onorat de primarul Robu pentru munca depusa. Devine director general pe salariu mai mare

Culita Chis, onorat de primarul Robu pentru munca depusa. Devine director general pe salariu mai mare

<p>Tion: Culita Chis, onorat de primarul Robu pentru munca depusa</p>
Reactualizat la:
Un șef din Primăria Timișoara a intrat încă din primele clipe în grațiile primarului Nicolae Robu. Este vorba despre Culiță Chiș, șeful infrastructurii timișorene încă de pe vremea fostului primar Gheorghe Ciuhandu, despre care Robu a spus în mai multe rânduri că ar trebui multiplicat, pentru că face o treabă foarte bună. Iată că a venit momentul ca edilul-șef să îl recompenseze pe Chiș cu un post de director general și un salariu mai mare. Acum are puțin peste 8.000 de lei lunar.
Scris de Roxana Deaconescu - Un șef din Primăria Timișoara a intrat încă din primele clipe în grațiile primarului Nicolae Robu. Este vorba despre Culiță Chiș, șeful infrastructurii timișorene încă de pe vremea fostului primar Gheorghe Ciuhandu, despre care Robu a spus în mai multe rânduri că ar trebui multiplicat, pentru că face o treabă foarte bună. Iată că a venit momentul ca edilul-șef să îl recompenseze pe Chiș cu un post de director general și un salariu mai mare. Acum are puțin peste 8.000 de lei lunar.

Primarul Nicolae Robu a schimbat din nou organigrama primăriei. Ba modifică nume de direcții, ba mută posturi, totul pentru a găsi o formulă cât mai pe gustul lui pentru structurile din primărie. Ultima modificare a făcut-o anul acesta, când a împărțit în două Direcția de Patrimoniu și a numit ca directori doi foști consilieri personali. A înființat recent și Direcția Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană, care acum revine la structura de dinainte. Însă poate cea mai importantă mutare de acum o reprezintă transformarea statutului Direcției Edilitare condusă de Culiță Chiș.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea noii organigrame a ajuns în ședința ordinară care a avut loc vineri pe ordinea de zi suplimentară. Urgența era explicată de șefa de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, prin faptul că „organigrama trebuie pusă în aplicare începând cu data de 1 decembrie 2018 și este ultimul plen înainte de această dată”. Consilierii locali au vrut să afle ce se schimbă iarăși, așa că primarul le-a explicat.

„Stăm de câteva luni după avizul ANFP. Nu a funcționat acea modificare cu crearea Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană, întrucât nu am avut om care să accepte să fie director general. Doamna Magda Nicoară a acceptat o perioadă, dar nu a mai vrut. Prin urmare, refacem Direcția de Dezvoltare și Direcția de Urbanism rămâne cum este. Mai sunt modificări la nivelul Direcției Edilitare și mai sunt la Salubritate, împărțim în două”, le-a spus Robu aleșilor.

Edilul-șef a pus accentul pe direcția generală care se desființează, dar nu pe cea care se înființează. A recunoscut însă pentru Tion.ro că una dintre cele mai importante modificări se face la Direcția Edilitară. Prin urmare, Culiță Chiș, despre care primarul a spus în mai multe rânduri că ar trebui multiplicat în primărie, se va alege cu un salariu de director general.

„Direcția Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană nu s-a dovedit viabilă, pentru că nu avem oameni care să asume responsabilitatea de director general peste o asemenea structură complexă și de foarte mare răspundere. Și atunci, am revenit la varianta anterioară, cu Direcția de Urbanism – structură de sine stătătoare și Direcția de Dezvoltare – structură de sine stătătoare. Pe de altă parte, am transformat Direcția Edilitară în direcție generală. Pentru că este o direcție care are răspunderi uriașe, gestionează foarte multe proiecte și are și numărul de angajați suficient de mare încât să se justifice un asemenea statut. Asta presupune că structura va fi condusă de un director general, până acum era director. Poate să fie numit interimar și îi crește și salariul, da. Nu o să punem și director adjunct, dar o să fie titulatura de director general, care este și mai onorantă și mai bine plătită”, a explicat Nicolae Robu pentru Tion.ro.

Potrivit ultimei declarații de avere, Culiță Chiș a avut un venit net de 99.840 lei pe anul 2017. Șeful Direcției Edilitare a dus acasă de la primărie 8.320 lei în fiecare lună.

Proiectul de hotărâre a trecut fără probleme în ședința de consiliu local. Astfel, din 1 decembrie, Direcția Edilitară se numește Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități.

Direcția Urbanism și Dezvoltare Urbană, înființată prin HCL 292/2018, este desființată. Apar din nou Direcția Urbanism și Direcția Dezvoltare.

Direcția Urbanism este coordonată de arhitectul șef și directorul executiv, care își păstrează în subordine structurile Serviciul Certificări și Autorizări, Biroul Banca de Date Urbană, Biroul Avizare Conformități PUG/PUZ/PUD, Compartimentul Monitorizare și Control Urbanistic, Compartimentul Atelier de Urbanism, Compartiment Management Documente, Arhivare și Statistică și Compartimentul Spații Publicitare. În total, în direcție lucrează 49 de oameni.

Direcția Dezvoltare este coordonată de un director executiv și are în subordine Serviciul Monitorizare Implementare Proiecte, Serviciul Generare și Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Națională și Locală, acesta din urmă coordonând Compartimentul Proiecte Diverse obținut prin reorganizarea Biroului Proiecte Diverse, Biroul Eficientizare Energetică Blocuri, Compartiment Atragere Investiții, Gestiune Parcuri Industriale și Relaționare cu Mediul Economic, Compartiment Reabilitare Clădiri de Patrimoniu. În total, la Direcția Dezvoltare lucrează 45 de persoane.

Totodată, este reorganizată și Direcția de Evidență a Persoanelor, în următoarele două structuri: Serviciul Evidența Persoanelor cu Compartimentul Preluare Eliberare Acte de Identitate + Biroul Actualizări Verificări Furnizări Date și Serviciul Stare Civilă cu Compartimentul Înregistrări Acte Stare Civilă și Biroul Proceduri Speciale de Stare Civilă.

La propunerea primarului, Direcția Clădiri Terenuri Dotări Diverse I Est are câteva posturi în plus, iar activitatea Biroului Gestionare Populație Canină, Deratizare, Dezinfecție și Activități Administrative va fi reorganizată prin separarea activităților. Rezultă Biroul Gestiune Populație Canină, Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție și Biroul Administrativ.

Organigrama intră în vigoare începând din 1 decembrie 2018.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”2079469″]

[related-post post_id=”2038195″]

[related-post post_id=”1827340″]

[related-post post_id=”1789049″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Octavian Crețu a fost ales drept noul rector al UMF Timișoara
  A fost ales noul rector al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, Octavian Crețu, acesta clasându-se pe primul loc cu o majoritate covârșitoare de voturi.

  Capitala Culturala

  „Take, Ianke şi Cadîr" de Victor Ion Popa vine în fața iubitorilor de teatru timișoreni
  „Take, Ianke şi Cadîr" de Victor Ion Popa este una dintre cele mai marcante creații ale dramaturgiei românești. În curând o veți putea vedea la Timișoara.

  Eveniment

  Accident cu trei victime la limita dintre Timiș și Hunedoara. UPDATE
  Accident de circulație, joi după-masă, în zona localității timișene Coșevița. Un autoturism se pare că s-a lovit de un autotren. În urma coliziunii, trei persoane au fost rănite, două dintre acestea rămânând încarcerate. UPDATE: Cum s-a produs accidentul 10

  Ştirile judeţului Timiş

  Priveghere de noapte la o mănăstire de lângă Timișoara
  La o mănăstire de lângă Timișoara, sâmbătă, slujba va începe la ora 2.30 dimineața. Este vorba despre privegherea de noapte („privegherea de toată noaptea”), o slujbă specială care se „săvârșește” cu precădere în mănăstiri, dată fiind lungimea ei.

  Capitala Culturala

  Linked Culture, evenimentul dedicat marketing-ului cultural, a ajuns la cea de-a patra ediție
  Titus Carole și Edmond Lenarth de la Electric Castle, Ioana Păun și Cătălin Olaru sunt printre primii invitați care și-au anunțat prezența la Linked Culture 2020, eveniment dedicat marketing-ului și management-ului cultural.

  Ştirile judeţului Timiş

  La zece ani de la primul proiect ar putea începe lucrările la linia de tramvai din Calea Stan Vidrighin
  Au trecut mai bine de zece ani de când Consiliul Local Timișoara aproba un studiu de fezabilitate pentru modernizarea liniei de tramvai din Calea Stan Vidrighin, iar consilierii locali au aprobat, la ultima ședință de plen, un nou SF. Acum, însă, sunt prevăzuți și bani în buget. Cam trei la sută din valoarea lucrării. 6

  România

  Companiile, obligate să depună anual la ONRC o informare privind acționarii
  Noi reguli pentru companii: acestea vor trebui să depună anual, la Oficiul Național al Registrului Comerțului, o informare privind acționarii. Dacă nu vor respecta această regulă, pot risca amenzi între 5.000 și 10.000 de lei. 1

  Târgul Imobiliar

  Cum decorăm și mobilăm camera copilului
  Camera copilului este un spațiu care, mai devreme sau mai târziu, va deveni... folositor. Ce culori folosim pentru această cameră și ce fel de mobilier alegem?

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.