tion.ro Web analytics

Cu bicicleta pe malul Begăi, până la sârbi, din 2015

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Pista de biciclete pe malul canalului Bega până la graniţa cu sârbii va deveni realitate până în anul 2015. Proiectul prevede construirea unei psite de biciclete din Timişoara până în Serbia, pe coronamentul canalului Bega, şi a demarat din 2006, când s-a purces la întocmirea studiului de fezabilitate.
Scris de Valentin Rusu - Pista de biciclete pe malul canalului Bega până la graniţa cu sârbii va deveni realitate până în anul 2015. Proiectul prevede construirea unei psite de biciclete din Timişoara până în Serbia, pe coronamentul canalului Bega, şi a demarat din 2006, când s-a purces la întocmirea studiului de fezabilitate.

Este vorba de un proiect sprijinit de Consiliul Judeţean Timiş, având finanţare din fonduri IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. O pistă de biciclete de 37 de kilometri, de la Timişoara până la frontieră. Lăţimea părţii carosabile va fi pe 2 metri, pe coronamentul digului existent. La sfârşitul acestui proiect pista va fi disponibilă pentru bicilişti, dar doar pentru biciclişti, nu pentru maşini, pentru că nu e permisă distrugerea digului cu utilaje grele. S-a încheiat contractul de proiectare şi se aşteaptă proiectul tehnic şi caietul de sarcini.

„Este vorba de un proiect pentru pista de cicloturism de-a lungul canalului Bega în aval de Timişoara. 2.346.000 de euro este bugetul total al proiectului. Până la sfârşitul anului, proiectul va fi contractat. Noi sperăm ca, în funcţie de oferta care va fi câştigătoare, proiectul să fie realizat până în anul 2015, în totalitate. Sper ca anul viitor să înceapă şi lucrările la nodul hidrotehnic Sânmihai. Am discutat de posibilitatea decolmatării Begăi şi la sârbi”, a spus Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Proiectul are însă ca dată de finalizare sfârșitul anului 2014.

În acest proiect intră şi biciclete, care vor putea fi închiriate, şi alte amenajări pentru o pistă ca în palmă. La graniţă se va găsi o soluţie pentru trecerea bicicletelor, până când sârbii vor intra în UE. „Cred că va fi o pistă de biciclete căutată şi frecventată, pentru că nu are nicio intersecţie cu alte drumuri, realizarea proiectului fiind făcută pe digul din dreapta Begăi. Cred eu că va fi o linie a Begăi, pe lângă navigaţie. Prin următorul proiect ce-l vom realiza împreună cu Primăria Timişoara şi achiziţionarea unor vaporaşe. Încep să prindă viaţă şi proiecte care au fost odată doar în glumă discutate. Pista va începe de la Podul Modoş, va fi suficient de accesibilă. Digul va fi consolidat cu încă 30 de centimetri cu balastru, piatră şi asfalt”, a spus Bojin.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid, sub 3 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Sănătate

  Coronavirus, 29 noiembrie: peste 1.000 de infectări și 107 decese în România. 57 de cazuri în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Taxele și impozitele pe 2022, din nou la vot. Propunerea e tot de scumpire, pentru servicii de calitate

  Ştiri din Timiș

  Pregătiri pentru iarnă, la Timișoara. Societățile care se ocupă de deszăpezire „vor interveni imediat ce este nevoie”

  Eveniment

  Razie în traficul din Timișoara. Au fost aplicate peste 100 de amenzi

  Eveniment

  Bărbat prins drogat la volan, într-o localitate din Timiș. Consumase și alcool

  Ştiri din Timiș

  Avertizare a meteorologilor: vântul va sufla cu putere în toată țara. La munte va ninge

  Eveniment

  O femeie a intrat cu mașina într-un copac, între Sânnicolau Mare și Lovrin

  Ştiri din Timiș

  Magazinele Enel din Timiș, închise timp de două zile

  Ştiri din Timiș

  Ajută persoanele cu dizabilități intelectuale de la Fundația „Pentru Voi”. Cumpără decorațiuni de Crăciun

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici