tion.ro Web analytics

Concurs pentru copii: cum văd ei Muzeul Național de Artă?

De Oana Bocănici

Concurs pentru copii: cum văd ei Muzeul Național de Artă?

Muzeul Național de Artă Timișoara organizează, în cadrul „Zilelor județului Timiș”, un concurs care se adresează copiilor. Aceștia pot realiza compuneri sau picturi despre instituția de artă, așa cum o văd ei sau din ce au învățat în cadrul vizitelor. Lucrările vor fi vernisate și premiate.
Scris de Oana Bocănici - Muzeul Național de Artă Timișoara organizează, în cadrul „Zilelor județului Timiș”, un concurs care se adresează copiilor. Aceștia pot realiza compuneri sau picturi despre instituția de artă, așa cum o văd ei sau din ce au învățat în cadrul vizitelor. Lucrările vor fi vernisate și premiate.

Muzeul Național de Artă Timișoara organizează în cadrul proiectului „Zilele Județului Timiș” concursul cu tema „mnArTimiș – Joc de imaginație”, adresat copiilor cu vârsta între 5 – 15 ani. Sunt două secțiuni la care aceștia pot participa – desen sau pictură (5-10 ani și 11-15 ani) sau povești și compuneri (5-10 ani și 11-15 ani).

Lucrările vor fi inspirate din vizite la muzeu și pot cuprinde: obiecte îndrăgite de copii în vizite de documentare, imagini ale amintirilor vizitelor la muzeu, felul în care Muzeul Național de Artă este văzut de copii. Doritorii pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări. Lucrările vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala/grădinița și numele cadrului didactic îndrumător (dacă este cazul).

„Din punct de vedere tehnic suntem deschiși atât tehnicilor clasice, cât și celor moderne și/sau digitale, după cum urmează: desen, pictură, colaj, foto, tehnică mixră, etc. Se pot combina tehnici grafice, care să includă scris și desen în cadrul aceleiași lucrări”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Artă.

Termenul limită pentru depunerea lucrărilor (fizică sau online) este 26 iulie, la ora 12. Următoarea zi, la ora 19:30, în curtea MNArT de pe str. Florimund de Mercy vor avea loc vernisajul expoziției și festivitatea de premiere cu lucrările copiilor. Creațiile vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail muzeuldeartatimisoara@gmail.com sau pot fi aduse la casieria muzeului, din Piața Unirii nr. 1. Lucrările online trebuie să aibă minim 300 DPI.

Lucrările participante vor fi prezente în expoziție, dar și pe paginile online ale muzeului.

Copii se pot inspira și din următoarele lucrări de colecție ale muzeului (Daniel Konstantin „Copil cu cățel”, Károly Brocky, „Portretul Barbarei Weldin”, Nicolae Tonița, „Portet de fetiță”, Ferenczi József, „Portretul lui Wilhelm Mühle”, Școala Flamandă, „Portertul unui tânăr Principe” (pe etichetă), Pourbus Francisc-jr., „Portretul lui Henric IV” (în registru), Anonim, „Portretul împăratului Iosif al II-lea”):

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Kia EV6 este încoronată „Mașina Premium a anului 2022 în Germania”

  Eveniment

  Indolență? ISU Banat nu a avertizat timișorenii despre pericolul folosirii mijloacelor improvizate de încălzire, în criza Colterm

  Ştiri din Timiș

  Reacția lui Dominic Fritz după ce un om a murit în plină criză Colterm, încercând să se încălzească de la aragaz

  Sănătate

  Coronavirus, 28 octombrie: peste 13.000 de noi infectări și 415 decese în țară

  Ştiri din Timiș

  Se închide circulația între str. Coriolan Brediceanu și bd. Republicii

  Ştiri din Timiș

  Drumul dintre Pustiniș și Otelec a fost reparat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Drumul Județean Timișoara - Peciu Nou, plin de gropi. Ar putea fi reciclat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  Eugen Grigoroiu, noul membru în Consiliul Județean Timiș

  Ştiri din Timiș

  Încă 50 de animăluțe oferite spre adopție la târgul online organizat de USAMVB

  Ştiri din Timiș

  Colterm încearcă să dea căldură cu alt furnizor de gaz. Dominic Fritz, explicații din culisele negocierilor

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici