tion.ro Web analytics

Cinema Timiș va fi refăcut cu 5 milioane de euro, din bugetul local

De Roxana Deaconescu

Cinema Timiș va fi refăcut cu 5 milioane de euro, din bugetul local

foto: arhivă
Reactualizat la:
Primăria Timișoara are o primă parte din documentația pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Cinema Timiș. Transformarea spațiului în centru multifuncțional costă 5 milioane de euro, conform estimărilor. Urmează întocmirea proiectului tehnic.
Scris de Roxana Deaconescu - Primăria Timișoara are o primă parte din documentația pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Cinema Timiș. Transformarea spațiului în centru multifuncțional costă 5 milioane de euro, conform estimărilor. Urmează întocmirea proiectului tehnic.

Consilierii locali au adoptat, luni, indicatorii tehnico-economici faza DALI pentru reabilitarea Cinema Timiș, care prevede transformarea cinematografului din centrul Timișoarei într-un „centru multifuncțional pentru activități culturale”.

Cel mai scump cinematograf

Transformarea Cinema Timiș costă 24,1 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 4,99 milioane de euro. Doar construcțiile și montajul costă 10,7 milioane de lei, se arată în Documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenții, întocmită de ArchiStudio SRL, în baza unui contract semnat în august 2019.

„Reabilitarea va veni împreună cu dotările ce permit utilizarea acestuia nu numai pentru proiecții de film, dar și pentru spectacole de teatru, concerte și conferințe”, se arată în documentație.

Reabilitarea înseamnă lucrări ample de reparații.

„Lucrări de reparații în ceea ce privește tencuielile degradate și în zonele de intervenții în urma lucrărilor de instalații. Se vor reabilita și recondiționa aproape toate suprafețele placate cu travertin roșu, în vederea păstrării acestora. Corpurile de iluminat se vor demonta și se va realiza un sistem nou pentru iluminarea spațiilor. Pardoselile se vor decapa în totalitate, iar pereții se vor curăța și se vor tencui corespunzător”, scrie în proiectul de hotărâre adoptat luni.

Scenă pe structură metalică

Conform DALI, „la nivelul parterului se vor desface toate închiderile ușoare și placările în vederea obținerii unui spațiu cât mai mare pentru a realiza noua compartimentare din gips carton pentru cafenea și pentru zona de foaier, snack bar, casierie și garderobă”.

„Se vor folosi finisaje moderne, în pardoselile cafenelei și a foaierului se vor integra benzi led. Sala de spectacole își va păstra forma, se vor reconfigura treptele pentru a acomoda scaune noi, se va realiza o scenă nouă pe structură metalică, cu o deschidere mai mare, se va monta o cortină nouă după noul contur al scenei”, mai scrie în documentație.

De asemenea, se propune și refacerea trotuarului de protecție: „un metru împrejurul clădirii și aleile din zona de evacuare din clădire cu pavaj dale similipiatră”.

Gata prin 2022

Durata de realizare a investiției este de 20 de luni, din care 13 luni pentru execuția lucrărilor. Finanțarea se va face din bugetul local. Urmează acum ca firma care a întocmit DALI să facă și proiectul tehnic, iar abia după adoptarea acestuia va putea fi lansată licitația pentru execuție. Dacă totul merge bine, am putea să vedem filme într-un cinematograf modern abia în 2022.

Primăria Timișoara a câștigat procesul cu RADEF pentru cinematografele orașului în ianuarie 2017, dar România Film a avut nevoie de aproape un an pentru a semna procesele verbale de predare-primire. Protocolul de predare-primire a fost votat de consiliul local în 20 decembrie 2017, însă municipalitatea nu reușise nici până în aprilie 2018 să semneze toate procesele verbale.

Vorbim despre șapte săli, unele dintre ele adevărate ruine: Cinema Dacia de pe str. Burebista 7, Cinema Timiș – de pe Bd. Revoluției 7, Cinema Victoria – de pe Ciprian Porumbescu 2, Cinema Arta (inclusiv grădina de vară) – str. Iancu Văcărescu 18, Cinema Unirea – str. Mureș 3, Cinema Fratelia – str. Izlaz 40 și Cinema Freidorf – str. Andreescu 97. Un singur cinematograf mai funcționa încă: Cinema Timiș.

Proiectele pentru celelalte cinematografe:

Cinema Dacia, licitație – estimare 13,7 milioane de lei (12 luni)
Cinema Victoria, licitație – estimare 9,09 milioane de lei (12 luni)
Cinema Fratelia, DALI – estimare 7,74 milioane de lei (12 luni)
Cinema Studio, DALI – estimare 17,8 milioane de lei (20 luni)

32 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ala Fara Scoala says:

  Ba da chiar nimeni nu se sesizeaza?
  Cu banii astia darami toata cladirea si o reconstruiesti si faci bonus si cinema Capitol,Arta,Studio,Doina,Dacia etc.

  • Daniela says:

   Pentru ce se mai renovează ruina asta atâta timp cât in urmatoarea perioada(cel putin ani) numai este permis ca oamenii sa se adune în grupuri mai mari de 16 persoane într-un loc. Lunea oricum mergea la mall la cinema. E dubioasă oricum acestă renovare într-o perioadă în care nu se impune iar acesti bani pot fi folosiți într-un scop mult mai eficient

   • Vera says:

    Mai exista si alte locatii in afara de mall, nu toata lumea e pisi sau bombardier sa mearga la mall

    • Ian says:

     Reabilitare e prea scumpa pentur o cladire comunista. Mai bine ar fi reabilitat cinema studio sau ala din iosefin. Desi primaru de acuma ar fi bine sa nu mai reabiliteze nimic, ca am vazut e face cu ele. Sa speram ca opera nu va iesi dupa renovare cu ceva marmura violacee.

   • Misto says:

    Daniela, tu gandesti numai de la mana la gura. de azi pe maine.
    Scrie acolo ca va fi gata prin 2022, deci dupa ce va trece pandemia asta.
    Poate ai citi dar nu ai sesizat ce ai citit si hop, ia sa scriu si eu ceva sa ma bag in seama.
    Pe de alta parte, da ai dreptate cu la ce ne trebuie. Vad ca Robu renoveaza sau vrea sa renoveze toate aceste vechi cinematografe, numai el stie pentru ce si cine. Chiar asa de prost sa creada ca lumea va merge la cinema-uri ca pe vremea cand se dadeau filmele cu “o floare si doi gradinari” sau “pe aripile vantului!”. Nu. Renovarile se fac fiindca iasa ceva bani la cine trebuie. Si sa vedeti ca aceste sume nu vor ajunge, se vor mai face o gramada de contracte aditionale de o sa iasa sume colosale, prajite numai ca sa fie. Ca vad ca toate vor fi “centre de cultura” dar toate vor fi gata dupa ce trece Timisoara capitala culturala. Deci dupa ce trece alaiul de nunta , hop si eu sa vad mireasa!
    Probabil este necesar de 7 directori, 7 secretare cu picioare lungi, 7 casierite, 7 femei de rup biletele la intrare( la cei 4-5 spectatori de se ratacesc pe acolo).
    In rest va fi asa pustiu acolo. Eventual o sa-l cheme pe Giani Lamaie sa mai cante ceva manele sa se rascoleasca praful de pe scaune.

    • Cesca says:

     Mafia galben-portocalie nu doarme !
     Jefuieste banii timisorenilor.
     Se baga milioane de euro in reamenajari, ca pe urma sa fie date in pieredre clientilor de partid.
     Parcuri, fantani, catarge, proiecte pentru aberatii gen metrou samd..

    • Lila says:

     misto @ tu esti un limitat care face parte din categoria cocalarilor consumatori de ”bomboane agricole”! Cinematograful de arta face parte din viata oraselor in care exista cultura si civilizatie, orase in care poti servi un ceai sau o cafea si intr-o librarie, in aceste comunitati mall-urile fiind la periferie! In schimb in Cimisoara este exact pe dos, mall in centrul orasului impreuna cu o duzina de cladiri de birouri astfel incat la terminarea investitie sa sufoce orasul cu cei 20.000-30.000 de corporatisti si pitipoance care vor bloca traficul la sosirea si plecarea din hruba numita mall

     • Misto says:

      Lila, multumesc de raspuns. Esti cumva si tu un om cult si civilizat? Ca dupa cum scrii si cum argumntezi nu prea pare. Nu cred ca esti tu aia de bei ceai intr-o librarie. mai degraba una de consuma “bomboane agricole”.

      Poate ca nu am fost prea explicit, dar eu am spus numai ca 7 centre de cultura sunt cam prea multe. Si tu vad ca te referi la un centru de cultura si nu la 7. Si am mai raspuns si acelei persoane care se vaita ca de ce sa-l deschida in 2021 cand un an de acuma nu e voie sa faci intruniri.
      cat despre corporationisti si mall in centru, sa stii ca asa ceva este si in alte metropole. Problema la Timisoara (nu Cimisoara, cum spui tu acasa) este ca nu avem centura. In loc sa faca primaria 7 centre “multiculturaele” mai bine ar face centura si ar decongestiona astfel centrul.Solutia gasita de altii este: iesi din oras pe inelul/centura cu mai multe benzi, ocolesti orasul si intrii in partea cealalta inapoi in oras.
      Avantajos si pentru mall-uri la periferie
      Deci nu te mai da culta aici, ca dupa gandire si exprimare esti chiar din tagma cocalarilor/cacalaritzelor!
      O zi frumoasa.

 2. nelu says:

  Voi sunteti normali la cap??? Cu banii astia construiesti de la zero un bloc cu 10 etaje!!!
  Cine dreaq mai merge la cinema cind ai multiplex 3D/4D in mall-uri. Ce prosteala e asta ca se vor face amenajari speciale pentru teatru si conferinte? Pai astea se tineau si in fostele case de cultura. Alea facute acum 50 de ani. Ce mare inventie? Eventual de sifonat banii publici. Asta pe langa celelalte prosteli din proiectul nascut mort cu capitala culturala europeana. Ar trebui sa mergeti macar o luna la munca pe buen sa vedeti ce greu se fac banii si dupa aia sa debitati tamoeniile astea mai mari ca voi. Cit a costat proiectul? A fost cumva cota parte din valoarea lucrarilor? Hai sictir nenorocitilor

 3. Mitica says:

  Terminați cu prostiile!
  Chiar nu va easte rușinea?!
  Faceți un spital de atâția bani de la A la Z!!!!

 4. Dan A. says:

  Pretul a 80 de apartamente noi de 2 camere.
  Celelalte cinematografe in curs de renovare (Studio, Arta, Dacia) in ce stadiu or fi? Tot pe facebook?

  • Mark says:

   Să le de-a în chirie, că fac mai mulți bani!

   • Mihai says:

    Pai o sa le dea fi sigur, Cu 10 lei pe luna. la organizatii dubioase sau la secte sa-si tina acolo intrunirile. Cunosc un caz, in orasul meu unde fosta casa de cultura a fost in data in chirie unei biserici din astea rasarite dupa revolutie ca ciupercile dupa ploaie. Nici alea de la mall-uri nu sunt rentabile dar acolo supravietuiesc ca lumea mai bea o cafea, un Cico, o prajitura. Mai consuma ceva la vizita la film la mall. Mai face dupa cu aceasta ocazie cumparaturi, etc. Dar la un cinema vechi, chiar renovat, nu ai aceasta posibilitate. In Vest mai toate vechile Cinema-uri au dat faliment. Numai alea cu posibilitate de a oferii ceva consumatie , numai alea supravietuiesc. Eu personal – stau in Vest – am fost la Cinema acuma 2 sau 3 ani si in sala erau numai o mana de oameni. La filmele ptr. copii mai este ceva. Sau la filmele noi aparute, pana apare pe piata (alba sau neagra) CD-ul sau Stik-ul cu filmul nou.
    La fel va fi si aici, ca nu cred ca se vor inghesui timisorenii la cinematografe unde ruleaza filme vechi, cand ai studiouri la Mall-uri.
    Sigur este o mancatorie de bani. Plus ca cinema-ul renovat va avea o gramada de posturi bine platite la incasari zero sau de cativa lei pe luna.

 5. Paul says:

  La asa pret sper macar sa aiba cele mai bune dotari din lume in materie: sistem de sunet Dolby Atmos, laser de proiectie RGB 4K, fotolii active Guitammer, ecran Harkness, s.a.

  • Misto says:

   Paul, la asa pret de 5 milioane E se pun numai scaune din alea ieftine. O clasa mai sus decat scaunele de plastic de pe balcon.
   La ce vrei tu, se fac contracte aditionale, cu firma XY de apartament, Distractia asta costa, sau ar costa, sau va costa alte 10-15 milioane. Crezi ca se face totul la pret de pomana? Doara de aia se renoveaza aceste sali, ca sa fie “centre multiculturale”…. numai si numai sa iasa banul. Ca la asa cultura la Timisoara vezi ca toate vechile cinematografe se transforma in centre culturale, pardon multiculturale. De ai zice ca Timisoara este un oras cu 300.000 de academicieni, sau cel putin profesori cu doctorate multiple, gen …. na , ca i-am uitat numele, dar il vezi toata ziua pe FB

  • Huniade says:

   paolino $$ extraordinar, daca nu ofereai tu aceste detalii tehnice cu nume explicite de firme nu putea functiona cinema. Arta cinematografica nu sta in niste scaune active care sa te scuture in functie de actiunea filmului! Ramai in scaunul tau de gambler sa joci bambilici cat e ziua de lunga, arta este pentru cei care mai citesc o carte sau viziteaza un muzeu :))

 6. Rrobu PNL says:

  Si va fi inchiriat pentru un milion de euroi pe 10 ani prietenului meu de la partid, dupa care va fi renovat din nou pe inca 20 de milioane.

  Cat de mult imi plac palnurile mele de afaceri! Hahaha!

 7. Gantz says:

  Cum ar fi fost sa cumpere cazarma U de banii aia ca tot a fost pe piata cel putin de vreo 2x in ultimii 10 ani? Faceau accolo frumos centru cultural pentru Capitala Cultura, cinema, scena pentru concerte, librarii si de toate. Scapam de o carie fix in centru si aveam o locatie decenta pentru evenimente.

 8. Tu esti omul promisiunilor. says:

  Vrem fapte, nu vorbe !

 9. aa says:

  Ma mir cati bani de furat sunt din visteria Timisoara…5 mil..wai..cu 5 mil faci un bloc

 10. Matika says:

  Cretineala pe fata! Spitale, puscarii,orfelinate sau Sali de sport trebuiesc ,nu cinemaurile. Idioți!!!

 11. Bogdan says:

  Sper ca dintre cele 7 cinematografe, macar asta sa fie o alternativa competitiva ca pret la ce ofera Cinema City-urile cu preturile lor. Daca renoveaza si in loc de noi blockbustere ruleaza filme gen ‘Nea Marin, mai bine nu.

  • Oarecare says:

   Bogdane, vremea cinematografelor in variante in care noi le-am trait prin anii tineretii noatre (adica anii 70-80) a trecut.
   Atunci mergea lumea la mozi ca alte modalitati de petrecere a timpului liber nu erau. Nu aveai PC acasa (nici nu exista asa ceva) nu era, Nu era tableta sau celular din asta destept. Te duceai la film ca sa-ti petreci timpul. mai ales in anii 80, cand nici la o terasa la o cafea, sau o bere nu te puteai duce. Ce fil rula, era de multe ori neimportant.
   Mai era posibilitatea la aia mai bine situati, sa vezi la videocasetofon ceva film, dar asa ceva era mai rar. Stiu ca cineva a cumparat un video la shop cand a venit unvhiul sau din Germania, altfel era un videocasetofon ca. 45.000 lei, ceea ce era atunci cat o Dacie sau un apartament.
   Azi lumea nu se mai duce la Cinema. La Mall la cinemaCity merge lumea ca e “in” si nu neaparat ca sa vada filmul. Plus ca poti sa-ti petreci timpul acolo, sa vezi si sa fi vazut.
   La Cinematografele vechi din oras nu ai posobilitatea “sa fi vazut”, nu e “in”. Filmul? Poti vedea altundeva, ori la tine acasa, ori la prieteni cu gasca filme asemanatoare, in atmosfera mai restransa, cu bere, alune si gagici.
   Asa ca noile cinematografe, chiar daca vor fi renovate si dichisite nu-ti ofera o alternativa viabila. Si ca centre culturale? Da, o prelegere pe luna, a unui cercetator. dar aici iti trebuie si publicul adecvat. Si ala nu este asa de numeros ca sa umple 7 sali de cinema in oras, toata ziua. Era cinematografelor in variante veche a trecut. Cu cativa nostalgici nu e suficeint sa fi si eficient.
   Presupun ca principalul motiv al renovarii cinematografelor este numai sa ciupeasca ceva bani, sa isi faca niste firme niste contracte , presupun banoase pentru ele.
   Ca dupa 2-3-5 ani maxim se voe desfiinta, sau se vor inchide sau conserva.

   • Dacia says:

    oarecare … tu esti putin cam …mult defazat, vorbesti din amintirile altora sau bati campii in privinta comparatiei videocasetofon/masina sau apartament. Hai sa te lamuresc trogloditule. O Dacia in anii 80 trecuse de 82.000 lei deoarece aparuse varianta Dacia 1310 cu servofrana dublu circuit si alte imbunatatiri. NICIODATA Dacia 1300 nu a costat sub 72.000 lei!! Apartamentele de 2 -3 camere treceau de 120.000 lei. Se pare ca tu aveai (poate dar nu sigur) o garsoniera confort 3 doar acea locuinta se vindea cu aproximativ 40.000 lei!!

    • Oarecare says:

     Scuzele mele de rigoare. Nu videocasetofon, ci Videorecorder! Multumit / multumita!

     Cat despre masina, eu nu am spus ca tre sa fie Dacie noua. Am un frate care si-a cumparat in 84 Dacie cu 45.000 lei. La mana a doua.
     dar pentru asta nu trebuie sa sari in sus ca muscata de vipera, Si sa ma faci triglodit, etc. Ce fel de educatie ai primit? Asa se vorbea / se vorbeste la tine acasa?
     Si eu am avut casa daca vrei sa stii, nu m-a interesat neaparat garsoniera sau apartament cu 2 camere. Stiu numai ca sora mea in 75 si-a luat apartament cu 57 k. Unde nu conteaza, ca era la fel in toata tara.
     Vai, dar nu mai ai voie sa faci o grteseala ca imediat, voi astia cultivatii, sariti in sus ca nu am jetul drept. Tu habar nu ai de ce se mergea (si) la cinema candva. Eu am trait si timpurile alea. Nu stiu ce varsta ai tu, dar dupa cum te exprimi esti inca cu cas la gura sau ai ramas la stadiul asta.
     Inca o data m, scuzele mele. Esti cumva mecanic de masini, ca vad ca te pricepi ce este o servofrana si un clacson de masina.

 12. TMEUTM says:

  Ca tot scrie lume multa. Evident ca bani de spitale nu sunt. Cel regional? Sa-l faca PSD-ul, ca ei s-au laudat. Asta zic PNListii. Pt.spitalul de copii nu sunt bani. Ce daca platim multi bani chirie pe care i-am putea economisi? Nu inteleg cum sa te mai si dai mare cu ce bine dezvolti orasul, cand il bagi in faliment?
  Cel putin jumatate din proiecte nu isi au rostul(multiplexity, roate cinematografele-1 era suficient,schimbarea acelorasi borduri, schimbarea acelorasi trotuare,desenarea acelorasi treceri,catarge peste catarge, turnat astfalt peste astfalt nou,vezi Calea Sagului, drumul spre casa al primarului etc.
  Sunt 2 categorii care pot admite bine ca se face: postacii de partid si oamenii cu un IQ foarte discutabil. Si o a treia:cei care castiga bani din contractele fara rost,dar cu dedicatie.
  Daca mai ramane Robu un mandat, ne falimenteaza orasul. Se apropie alegerile si vrea sa mai promita tot felul de ineptii.
  Retragerea de onoare dupa acest mandat, asta daca chiar vrei sa arati ca esti un om bun, pt ca ori nu te pricepi la gospodarit, ori ti se dicteaza ca la clasa I.

 13. lolo says:

  Vad multe comentarii de genul “cine mai merge la cinematografele comuniste cand ai mall?”. In primul rand asa se numesc locatiile: cinema timis, studio etc. nu inseamna ca vor functiona ca si cinematograf. Din ce vad in articol va exista o scena in fiecare din locatiile astea si niciunde nu se facea referire la proiector nou. Vor rula probabil ceva filme de arta la cinema Studio din ce am inteles ceea ce e binevenit pentru ca filme de arta nu ai unde vedea in oras, in rest vor fi sali de evenimente.

 14. Dacia says:

  oarecare … tu esti putin cam …mult defazat, vorbesti din amintirile altora sau bati campii in privinta comparatiei videocasetofon/masina sau apartament. Hai sa te lamuresc trogloditule. O Dacia in anii 80 trecuse de 82.000 lei deoarece aparuse varianta Dacia 1310 cu servofrana dublu circuit si alte imbunatatiri. NICIODATA Dacia 1300 nu a costat sub 72.000 lei!! Apartamentele de 2 -3 camere treceau de 120.000 lei. Se pare ca tu aveai (poate dar nu sigur) o garsoniera confort 3 doar acea locuinta se vindea cu aproximativ 40.000 lei!!

 15. Rusinescu says:

  Numai niște derbedei pot face asta cu banii noștri!
  Șifonată banului public
  Rușine sa va fie!

 16. Robica says:

  HEI!
  Macar Robu face ceva….. fura. Sictir! tenelistii sa se abtina.

 17. Ştirile judeţului Timiş

  Aveți proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud? Sunteți chemați la ședințele comisiilor de expropriere
  Se întrunesc comisiile de expropriere pentru cei care dețin proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud. Ședințele acestor comisii vor începe peste două săptămâni și se vor desfășura în primăriile din localitățile unde cetățenii au teren pe traseul centurii. Proprietarii sunt invitați să participe la aceste ședințe, unde comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor.

  Sănătate

  Mai sunt opt focare active de Covid-19, în Timiș. În zona Făget, 60 de persoane au fost depistate cu SARS-Cov2
  În Timiș au mai rămas opt focare active de Covid-19, conform Direcției de Sănătate Publică. În zona Făget (orașul din Timiș și trei localități aparținătoare se află în carantină) a mai apărut un caz de coronavirus, ajungându-se la 60 de persoane confirmate cu SARS-Cov2.

  Ştirile judeţului Timiş

  Ședința festivă de Ziua Timișoarei în pandemie, ținută pe ascuns la primărie
  Timișoara sărbătorește, luni, 3 august, 101 ani de la instalarea administrației românești în Banat. Primăria Timișoara a pregătit mai multe manifestări, iar pentru luni a fost anunțată o ședință festivă, care urma să aibă loc online. Numai că nu s-a ținut online, ci în sala de consiliu, pe ascuns. 1

  Sănătate

  Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-Cov2, în Timiș
  Controale ale autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat peste 300 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a SARSA-Cov2. Amenzile au fost date și celor care nu au purtat mască, dar și pentru celor care au participat sau organizat evenimente în spații închise. 1

  Sănătate

  Coronavirus: peste 190 de persoane în spitale, în Timiș. Zece pacienți sunt la Anestezie și Terapie Intensivă
  Peste 190 de persoane cu SARS-Cov2 sunt internate în spitalele din Timiș, 10 dintre acestea fiind la Anestezie și Terapie Intensivă. În Timiș au fost procesate peste 500 de teste Covid-19, de duminică până luni.

  Ştirile judeţului Timiş

  Calvin Klein Jeans a inaugurat primul magazin din vestul țării, în Iulius Town
  Iulius Town a consolidat un mix de branduri premium ca răspuns la expectanțele clienților săi pasionați în materie de modă. Ca urmare a acestei tendințe potofoliul a fost completat cu un nou brand de renume internațional. Recent, Calvin Klein Jeans a inaugurat aici primul magazin din vestul țării. Noua locație îi întâmpină pe timișoreni cu cele mai sofisticate colecții și cuprinde o gamă completă de articole vestimentare și accesorii. 2

  Sănătate

  România a trecut de pragul de 54.000 de persoane depistate cu Covid-19. Timiș: peste 1.300 cazuri de la începutul pandemiei, un deces în ultimele 24 de ore
  România trece de pragul de 54.000 de persoane infectate de la începutul pandemiei cu Covid-19, iar Timișul depășește pragul de 1.300. Numărul persoanelor infectate în 24 de ore în România a scăzut până la puțin peste 800. A scăzut însă și numărul de teste realizate în 24 de ore, la 8.045, deși în unele zile (când numărul infectărilor era de peste 1.000) numărul testelor efectuate era de peste 20.000. În Timiș, o persoană cu Covid-19 a decedat.

  Ştirile judeţului Timiş

  Port de agrement pe Bega, de 2 milioane de euro. Primăria a primit donație studiul de prefezabilitate
  Timișoara ar putea avea un port de agrement pe aproape 3 hectare, în urma unei investiții de aproape 2 milioane de euro. S-a făcut deja studiu de prefezabilitate, primit donație de municipalitate. 5

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.