tion.ro Web analytics

Chinezii ar putea construi blocuri de locuinte la Timisoara

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, se află în aceste zile la Timișoara. Acesta a avut o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea unei asociaţii româno-chineze. Din delegaţia sa face parte şi un director al Băncii de Dezvoltare a Chinei. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a discutat cu acesta posibilitatea ca această bancă să investească şi în Timişoara în domeniul construcţiei de blocuri de locuinţe. Un astfel de proiect a demarat deja la Craiova.
Scris de Adrian Panduru - Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, se află în aceste zile la Timișoara. Acesta a avut o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea unei asociaţii româno-chineze. Din delegaţia sa face parte şi un director al Băncii de Dezvoltare a Chinei. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a discutat cu acesta posibilitatea ca această bancă să investească şi în Timişoara în domeniul construcţiei de blocuri de locuinţe. Un astfel de proiect a demarat deja la Craiova.

Compania chineză Shandong Ningjian Construction Group a încheiat un memorandum cu Primăria Craiova prin care va ridica, pe un teren care a fost cedat autorității locale de către Ministerului Apărării Naționale, un cartier de 23 de blocuri, însumând 182.000 m.p., în total 1.819 unități locative – garsoniere, apartamente cu două și trei camere și apartamente de tip penthouse. Craiovenii își vor putea cumpăra o casă este de 400 euro/m.p. fără TVA, pentru construcțiile noi TVA fiind de 5%.

Liderul CJ Timiş a discutat cu unul dintre directorii acestei bănci posibilitatea ca astfel de blocuri să poată fi construite şi în Timișoara.

„Am discutat ideea posibilităţii de a investi şi în Timişoara în domeniul construcţiei de locuinţe şi în domeniul infrastructurii. Va trebui să identificăm împreună cu Primăria Timişoara, care poate avea un portofoliu mai larg de construcţii pe acest domeniu, să vedem ce proiecte sunt şi eu cred că se poate discuta foarte serios cu partea chineză, care ne-a spus că abia 1 la 3.000 ar fi creditele care sunt folosite la ora actuală în România din punctul de vedere al posibilităţilor pe care China le are ca să ne crediteze. Există un potenţial extraordinar. Am întrebat dacă condiţiile pe care le impun sunt tot atât de stresante ca şi la unele bănci ale noastre pentru a putea să iei creditul. Ni s-a spus că există largheţea mai mare pentru a putea lua aceste credite, cu mai multă uşurinţă. Am întrebat dacă dosarele sunt tot atât de mari cu documentele pe care trebuie să le depunem şi timpul pentru acest lucru este tot atât de mare. Mi s-a spus că nu, există posibilitatea foarte rapidă, cu condiţia acordării garanţiilor necesare pentru a putea lua un credit”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Primăria din Coșteiu se va ocupa de înmormântarea celor două persoane înecate duminică în râul Timiș

  Ştiri din Timiș

  Florin Piersic revine la Timișoara cu primul spectacol după pandemie

  Eveniment

  Șofer beat și drogat prins de polițiști la volan, la Timișoara. Consumase amfetamină și canabis

  Eveniment

  FOTO. Un bărbat și o femeie, căutați de scafandrii de la ISU. Au intrat în râul Timiș să se răcorească și nu au mai ieșit la mal

  Eveniment

  Tânăr drogat prins de polițiști la volan, în Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi au rămas pietoni în Timiș, sâmbătă. Tânăr depistat pozitiv la canabis

  Eveniment

  Razie a polițiștilor și jandarmilor la Dub Camp România și Eco-Friendly Experience. Amenzi de aproape 10.000 de lei

  Eveniment

  Bătrân bătut și tâlhărit în propria casă. Hoții i-au furat două șunci și o drujbă

  Sănătate

  Intoleranța la gluten, diferită de alergia alimentară la grâu. Cum se deosebesc

  Ştiri din Timiș

  Timișenii sunt așteptați la Vârșeț, în iulie. Vecinii sârbi organizează trei festivaluri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici