tion.ro Web analytics

„Centrele de vaccinare nu trebuie să devină spații de muzeu”. Scrisoarea deschisă a lui Fritz pentru Voiculescu și Gheorghiță

De Roxana Deaconescu

„Centrele de vaccinare nu trebuie să devină spații de muzeu”. Scrisoarea deschisă a lui Fritz pentru Voiculescu și Gheorghiță

Reactualizat la:
Primarul Timișoarei a transmis o scrisoare deschisă coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV2 și ministrului Sănătății. Vrea să știe, de fapt, cum se împart exact dozele de vaccin pentru ca centrele de vaccinare să nu devină spații de muzeu și are și câteva idei pentru organizarea campaniei.
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Timișoarei a transmis o scrisoare deschisă coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV2 și ministrului Sănătății. Vrea să știe, de fapt, cum se împart exact dozele de vaccin pentru ca centrele de vaccinare să nu devină spații de muzeu și are și câteva idei pentru organizarea campaniei.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, atrage atenția oficial că Timișoara și județul Timiș au primit cele mai puține doze de vaccin în toate transporturile făcute până acum, în condițiile în care în județul Timiș se fac extrem de multe teste pentru coronavirus, ceea ce a dus la o rată de infectare destul de ridicată.

Edilul-șef le cere celor de la București să analizeze introducerea unui criteriu important în alocarea dozelor către județe: numărul de reproducție R a virusului SARS-CoV2. Crede că este mai bine să fie vaccinate persoanele din comunitățile unde numărul de infectări este ridicat, pentru a controla răspândirea coronavirusului.

Spune că primăria este pregătită să pună la dispoziție 11 centre de vaccinare, dar nu vrea ca acestea să rămână spații de muzeu. Tocmai de aceea cere mai multe date de la București și vrea ca DSP să informeze administrațiile publice locale mai clar despre numărul de doze repartizate.

Scrisoarea deschisă completă a primarului Timișoarei:

„Către Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2
Colonel Doctor Valeriu Gheorghiţă
În atenția Ministrului Sănătății, domnul Vlad Voiculescu

Apreciez enorm efortul dvs. și al colectivului de conducere și coordonare a acțiunii de vaccinare care a reușit să mobilizeze resurse impresionante pentru ca România să aibă printre cei mai mulți cetățeni europeni vaccinați. Este o dovadă că statul român poate să se organizeze în fața unei provocări globale uriașe, pandemia de COVID 19, și un semnal că avem cetățeni responsabili, care înțeleg perfect miza acestei acțiuni, din punct de vedere al sănătății publice și al economiei naționale.

În calitatea mea de primar al Municipiului Timișoara am o obligație de transparență și eficiență față de oamenii care trăiesc în acest oraș.

Pentru a ne putea organiza pe măsura așteptărilor și pentru a menține încrederea cetățenilor în acțiunea de vaccinare, avem nevoie, cel puțin la nivel local, de mai multe date, mai multă predictibilitate și de criterii îmbunătățite de alocare a vaccinurilor.

Centrul Regional de Distribuție Timișoara a primit cele mai puține doze de vaccin și acest fapt a ridicat semne de întrebare la nivelul opiniei publice.

Precum știți probabil județul Timiș este unul dintre cele care-și fac cu conștiinciozitate datoria de a testa, ca urmare rata de infectare a rămas ridicată, în ciuda măsurilor restrictive locale. Vă solicit să analizați posibilitatea introducerii ca criteriu a numărului de reproducție R a virusului Covid-19 în alocarea vaccinurilor pentru județe. Cred că trebuie să intervenim cu vaccinuri în comunitățile unde numărul de infectări este ridicat pentru a controla răspândirea.

De asemenea, un alt criteriu obiectiv de alocare a vaccinurilor ar putea fi numărul
programărilor, adică să alocați un număr mai mare de vaccinuri acolo unde există cerere, care poate fi cuantificabilă în numărul programărilor. Astfel, s-ar înlătura suspiciunea că există distorsiuni subiective în distribuția vaccinurilor către județe.

La nivelul Municipiului Timișoara suntem gata în câteva zile să punem la dispoziția Direcției de Sănătate Public toate cele 11 centre de vaccinare ce ne-au fost alocate, dar nu ne dorim ca acestea să fie spații de muzeu.

Pentru predictibilitate și adaptarea ritmului de deschidere a centrelor de vaccinare la numărul de vaccinuri ce ne sunt distribuite, în condițiile fluctuațiilor generate de producători, avem nevoie de următoarele date, ce ne pot fi furnizate, periodic, prin Direcțiile de Sănătate Publică:

• o proiecție a numărului de doze ce vor fi repartizate pentru fiecare județ, oraș-centru de vaccinare, lunar
• o proiecție aproximativă lunară a numărului de centre/fluxuri ce vor fi repartizate județului, respectiv orașelor, nu în ultimul rând pentru a putea planifica detașarea și angajarea personalului medical pentru fiecare centru în parte
• numărul de doze distribuite la nivel de județ, la fiecare tranșă de vaccin
• numărul de doze distribuite la nivelul fiecărui UAT care are centre de vaccinare, la fiecare tranșă de vaccin
• numărul de doze distribuite/administrate/pierdute/stoc final la nivelul fiecărui centru de vaccinare, zilnic
• numărul de persoane înscrise pentru vaccinare lunar la nivelul fiecărui UAT

Avem nevoie de toate aceste date și proiecții pentru a ne putea organiza mai bine, pentru a transparentiza acțiunea de vaccinare și a o face mai predictibilă pentru timișoreni, ceea ce va crește încrederea în stat și în acțiunea de vaccinare. Aveți în mine un partener solid în desfășurarea acestei campanii și consider că noi, autoritățile locale, vă suntem un partener pe care vă puteți baza pentru succesul acestei acțiuni.

Cu stimă,
Dominic Fritz
Primarul Timișoarei”.

39 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Heidi says:

  Bravo! Trebuie luata atitudine altfel suntem luati de fraieri, primarul are obligatia morala cel putin sa “se bata” pentru locuitorii orasului.
  In legatura cu inscrierea, din moment ce apar 0 locuri nici nu te poti inscrie, asa ca numarul de inscrisi nu corespunde cu realitatea.

  • Danimic says:

   Vezi ca te-ai umplut de optimism pe piept… Boul asta cu ochelari, pe numele lui Fritz, trebuia sa organizeze centrele si sa ia “atitudine” dinainte de a se incepe vaccinarea pentru etapa 2. Dar omul este clar limitat si rauvoitor. Ce sa ne asteptam de la un primar incompetent care nu a facut in viata lui nimic sau de la un viceprimar (Ruben Latcau) infractor. Apropo de asta din urma, imi povestea cineva din primaria Timisoara ca nevasta-sa sau prietena lui este arhitect si orice proiect depus de ea primeste autorizatie fara verificare de legalitate si fara spaga. Primul lucru daca se intampla este foarte grav iar al doilea este ceea ce ar trebui sa se intample cu orice proiect depus de orice cetatean. Din pacate, eu daca ma duc sa imi depun un proiect trebuie sa dau spaga pe niste filiere intortocheate, care acum sunt conduse de catre consilierul personal al primarului, Graf. CU alte cuvinte l-am schimbat pe draku cu tac-su!USR – o mare mizerie!

   • Eva says:

    Dar tu ce ii fi facut asa maret in viata? Sau ce inseamna pentru tine a face ceva?
    Daca esti asa de competent de ce nu te implici…
    Da, barfele tatelor din primarie intre 2 cafele si un plimbat de hartii, cum le stiu ele pe toate.
    Adevarul e ca sunteti rai si invidiosi.

   • George says:

    Sper ca nu mai ai frati. Sau, cel putin, ca sunt mai inteligenti decat tine, BOULE. Ai incercat sa te programezi pentru vaccinare? A, de fapt tu nu, ca te microcipeaza si iti fura Gates si singurul neuron ce-l mai ai. Nu te mai poti programa, in etapa a 2-a, decat prin aprilie. Daca nu ai dozele de vaccin ce faci, bagi banii din impozitele timisorenilor in niste chestii pe care le vei folosi, in cel mai fericit caz, peste 2 luni? Doamne, mare-i gradina ta, da’ pacat ca ai lasat usa deschisa..

    • Daniel says:

     George dai pe afara de prost, programarile sunt pana in aprilie si prin comunele invecinate nu pentru ca nu sunt doze de vaccin, ci pentru ca nu sunt locuri in centrele de vaccinare. Dureaza cca 20 de minute de persoana vaccinarea. Deci nu dozele sunt problema ci centrele insuficiente!

    • Dachiarnimic says:

     Te-ai bagat si tu ca musca-n zer… M-am programat din prima zi in care a pornit platforma si am programat pe multi altii. Ba mai mult pot sa iti spun ca din cauza molustei pe nume Fritz, am prieteni care nu au mai prins loc a doua zi in Timisoara, ci doar in Faget, Lugoj etc… Bivolul de Fritz nu a organizat nici un centru de vacinare in Timisoara. Omul este un lenes organic si un mincinos ordinar.

   • EuTm says:

    Internetul clar nu e pentru toti prostii,deci clar nu e pentru tine

   • razvan says:

    asta te-a mintit prietenul tau. nu exista asa ceva in PMT de la Robu incoace.

 2. Bogdan says:

  JOS CENZURA! Din toate comentariile a fost aprobat doar unul laudativ la adresa lui Fritz. Comentariul meu, unul negativ, precum probabil si alte comentarii nu se regasesc pe pagina. RUSINE TION! Sa nu va mai plangeti cand o sa va bage altii voua pumnul in gura, cat timp faceti acelasi lucru cu cititorii vostrii!

 3. razvan says:

  Povesti, el trebuia sa faca cele 17 centre de vaccinare . Asta era in puterea lui si nu a facut-o. Restul sunt povesti de Petre Ispirescu.
  Daca erau centre, cred ca 1/3 din ce i ce doresc sa se vaccineze erau dispusi sa plateasca dozele de vaccin.

  • aad says:

   sa plateasca dozele inexistente, sau cum?

   • razvan says:

    daca ar fi fost o administratie locala implicata faptic si nu pe gargara. Ar fi putut face um contract cu Pifzer sau Moderna si aduce vaccinurile. De ex Israel au cumparat autoritatile locale.

    • Hatz says:

     Este la nivel național, nu o sa vezi un oraș că face contracte cu ele, tu pe ce planeta trăiești, cred ca e bine sa fii așa paralel cu realitatea

     • Nu ai cu cine says:

      Nu ai cu cine…astia inca mai cred ca ii pasa cuiva de romani si romania in conditiile in care uite-te doar aici peste comentarii…. eu unul sigur as lasa asa un popor de handicapati sa moara, cu parere de rau pt restul de maxim 35% ….

  • EuTm says:

   Amice, esti idiot!

  • Trew says:

   Cat costa o doza? De unde o cumpar? Este si la buticul de la colt? Pot sa platesc in lei? Daca vii cu asemenea idei te rog sa dai toate detaliile, altfel ramai doar un imbecil. ( am scris “prost” dar m-am corectat ca sa nu spui ca te subestimez. Sa fi imbecil … e totusi next level)

   • razvan says:

    amice din fericire pt mine “destepti” ca tine am la cules via.

   • razvan says:

    si inca pui niste intrebari de USR IST prost. Pifzer are un site, un director de vanzari, o echipa de vanzari sunt o companie privata nu CAP ul la care a lucrat mama ta.

    • Trew says:

     De ce nu te ocupi tu de campania asta? Unde e aportul tau de cetatean destept? Esti prea imbecil? Daca mama-mea a lucrat la CAP atunci mata era aia pe care o mulgea.

    • EuTm says:

     Ramai la vie ca esti neinformat si prost de bubui

    • Ouch says:

     Precis ca Pfizer are si niste kilometri de rafturi pe care tine damigene cu vaccin pe care le vinde in piata. Pe langa site si director de vanzari mai are si o capacitate de productie. Limitata, ca astea nu le poti subcontracta in lumea a patra.

 4. toni says:

  Ne-am saturat de vorbe. Primarul trebuie sa FACA nu sa vorbesca! Ce a facut acest om de 3 luni? Nimic Do-Nimic.

 5. sergiu says:

  Bag de seama ca Fritz e folosit de USR mai mult de PR, un fel de mascota .Cred ca incetu cu incetu se prinde si el in ce a intrat. Altfel nu-mi explic de ce un primar USR foarte important trimite scrisoare deschisa la un ministru USR pe care din cate am inteles Fritz facand parte din echipa de “negocieri” la Bucuresti la sustinut indirect.
  Primu semn de dizidenta la Fritz.

  • Jack says:

   Poate reușește să ne explice pe cine a reprezentat și ce mandat a avut în echipa de negociere a guvernului României, ținând seamă de faptul că nu este cetățean român iar pe cale de consecință nu are drept de vot.

  • cornel says:

   Dizidenta lu’ peste! Fritz este un lenes incompetento-mincinos care doar da vina pe altii pentru neputinta sa. De data aceasta neputand da vina pe Robu, ii acuza voalat chiar pe proprii colegi de partid. Vai de capul nostru ce teapa maxima ne-am luat cu asta!!! Papagal penibil.

 6. un cetatean says:

  Draga Fritz,

  Poti sa soliciti mai multe doze de vaccin, mai multe centre de vaccinare, poti sa faci ce vrei tu, atata timp cat nu uiti ca vaccinarea cu Pfizer este un experiment ce se va sfarsi in 2023 si ca noi suntem de facto cobai – vezi pagina 19 din prospectul vaccinului.
  Deci fa bine si respecta-ne drepturile noastre, a celor ce refuzam sa fim cobaii unor politicieni care ne dau asigurari despre un domeniu unde nu sunt specialisti.
  Ti-am scris asa, pentru transparenta…
  Nu uita ca te-am votat.
  Ceau!

 7. un cititor says:

  in traducere libere Fritz a spus : “Fuck USR (USA), fuck NATO (guvern) și pe aia de la București!” , face Voiculescu pipi cu jet pe Timișoara și Fritz & Co.,
  Independență pentru Banat !!!

 8. RADU says:

  DE CE SCRISOAREA DESCHISA DACA NU PENTRU A-SI SALVA IMAGINEA PERSONALA ! NU E PARTIDUL LUI LA GUVERNARE ? ? ? FRITZ , FRITZ …. CREZI CA TINE FIGURA ? SMECHER MIC CE ESTI!

 9. Mihaiu says:

  ma da cati poeti sunt aici, care mai de care sa arata ca Do-nimic nu este bun, ca sa faca, sa arate, …
  Ba, da daca nu este sunt doze de vaccin, ca nu se produce, ca practic nu sunt , ce vreti sa faca toate cele 17 centre si sa stea goale? Ba mai mult sa mai si doteze aparatura si personal care sa stea si sa nu poata face nimica.Sa nu spun ca personalul medical este si asa “lucru rar” si noi punem acolo personal medical care sa stea lipit de scaun.
  Sunteti misogini astia de cereti asa ceva. In orice caz nu sunteti buni de nimica, nici macar poeti nu sunteti ci sunteti din aia de cauta nod in papura .
  Se vede ca nu sunteti capabili de ceva, ca daca era ceva de capul vostru mai si gandeati inainte de a comenta aici.
  Ori sunteti din astia de pentru 10 lei posteaza tot ce primesc pe tzidula de la lachei de la alte partide ca sa varsati latrina aici.

 10. Robul lui Nicolae says:

  Esti un mincinis. Gai sa vedem spatiile deschise si pe platforma si vedem cine trebuie sa dea vaccinuri. Jalnic, prost si fara minte conducatorul nostru local. Mare pact ca am fosr pacaliti. Nu face nimic in interesyl comunitatii. Pozele si declaratiile sunt importante, semnatura nu o foloseste are munti de documente de semnat dar ii e frica tremura de frica nu de corona. Jalnic.

 11. C. says:

  Ce 11 centre? Pe platforma de vaccinare nu apar decat 3 in tot judetul!
  Am diabet si o boala autoimuna si nu ma pot programa. Ce inseamna asta??

  • pieton says:

   De saptamana viitoare se va taia ‘pamblica’pentru alte cateva centre.Vaccin,ace si seringi sa fie,clienti sunt in asteptare.

  • eu420 says:

   ma gandesc ca erai bolnav si in martie 2020 cand a inceput “pandemia”.. ei bine, esti sanatos, ai supravietuit.. probabil ai si avut “covid” in cele 11 luni si nu l-ai simtit.. ce atata panica cu vaccinu pacii? asta e o strategie “de-a lor” ca sa vezi ca vezi doamne ce cerere mare este ca nu fac fatza producatorii..fiecare e liber sa scoata capul din cutie si sa gandeasca. sanatate multa!

 12. ioanid says:

  Nu ma mira ca sunteti atatia care il pupati in cur pe swab…caci de sunteti multi dar prostii gramada si toti visati sa ajungeti la ciosvart …ciolan…etc …pupincuristii de 2 lei

 13. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici