tion.ro Web analytics

Casă nouă pentru o familie cu șase copii din Timiș, cu ajutorul preoților și credincioșilor din Iosefin

De Adrian Panduru

Casă nouă pentru o familie cu șase copii din Timiș, cu ajutorul preoților și credincioșilor din Iosefin

Casa nouă de la Cornești, ridicată cu ajutorul preoților și credincioșilor din Parohia Iosefin din Timișoara, a fost sfințită. Finisajele din interior au fost terminate, căldura a fost pornită, iar familia se poate muta. Preoții și credincioșii din Iosefin merg până la capăt și le vor aduce și mobilă nouă.
Scris de Adrian Panduru - Casa nouă de la Cornești, ridicată cu ajutorul preoților și credincioșilor din Parohia Iosefin din Timișoara, a fost sfințită. Finisajele din interior au fost terminate, căldura a fost pornită, iar familia se poate muta. Preoții și credincioșii din Iosefin merg până la capăt și le vor aduce și mobilă nouă.

Preoții și credincioșii de la Parohia din Iosefin au pus mână de la mână și au reușit ca în jumătate de an să ridice o casă din temelii. Duminică, casa a fost sfințită, iar la eveniment a participat și mitropolitul Banatului ÎPS Ioan.

Lucrările la casă au început în vara anului 2019. Acum, în casă se poate locui. Mai trebuie compartimentate camerele de sus și adus mobilierul cel nou. Casa cea nouă este construită la Cornești pentru o familie cu șase copii care locuia înainte într-o locuință insalubră, aflată în pericol de prăbușire. Părinții celor șase copii nu aveau bani să construiască o casă nouă, dar au cumpărat o parte din cărămida necesară și au turnat fundația noii case. De aici au intervenit preoții și oamenii care merg la biserica din Iosefin, care îi sprijină în acest demers.

„Noi am cunoscut familia înainte de a ne gândi să le construim o casă. Venind la biserică aici, este biserica în care a fost botezat mitropolitul Vasile Lăzărescu, am dorit să văd și locuința. Am rămas uimit de condițiile precare în care locuiesc, casa veche este un adevărat pericol, fiind fisurată, și atunci am spus – dacă mitropolitul Banatului, în cinci ani, a reuști să cumpere sau să construiască opt case, să încercăm și noi. Și așa ne-am mobilizat preoți, consiliu parohial, credincioși, am mai găsit sponsorizări la firme, instituții, și ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să facem această casă. Noi am sfințit locul la 24 iulie 2019 și imediat a început lucrarea. Fundația a săpat-o primăria și restul ne-am ocupat noi, parohia, și Fundația „Preot Ioan Olariu”. Până în momentul de față parohia a investit suma de 134.422 lei, iar fundația 33.536 lei, ceea ce înseamnă o sumă totală de 167.958 lei. Ne vom ocupa și de izolarea exterioară a casei, de mobilier și compartimentarea la mansardă. Vom mai investi atât cât va fi nevoie. Munca s-a făcut cu voluntari, cu prieteni, cu firme care au mai trimis câte 2-3 muncitori pentru diverse lucrări de zidărie și instalații și am plătit firme specializate dacă nu am avut oameni care să practice aceste lucrări de voluntariat”, a spus Ionel Popescu, preotul paroh al Parohiei Iosefin.

Duminică, casa a fost sfințită, în prezența mitropolitului Banatului ÎPS Ioan, a preotului paroh Ionel Popescu, vicar eparhial, a preotului Timotei Anișorac, membrii familiei, consilierii parohiei din Timișoara, membrii Fundației „Preot Ioan Olariu”, sponsorii și credincioșii care au susținut financiar ridicarea casei.

[relatedArticles]

„Aici este un lucru de bucurie. Șase copii intră în casă nouă, având fiecare camera lui. M-am întâlnit de când sunt aici, în Banat, cu mai mulți primari și i-am rugat – măcar o casă pe an în fiecare comună, împreună – biserica, primăria și credincioșii. În țara aceasta sunt aproximativ 3.200 de primării. Credeți că ar fi imposibil să se facă în fiecare comunitate măcar o casă modestă cu două camere?. Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000, 14.000 de case. Încet, încet am scoate oamenii aceștia din sărăcia în care sunt. Familia aceasta este o familie de cinste și merită tot sprijinul și ajutorul nostru”, a spus mitropolitul Banatului ÎPS Ioan.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Corul Madrigal, în premieră la Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova

  România

  Manelistul Jador, în centrul unui nou scandal, la Arad

  Eveniment

  VIDEO. Alarmă cu bombă în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș acuză Primăria Timișoara că îi pune bețe în roate cu viitoarea parcare supraterană din centrul orașului

  Capitala Culturala

  Teatrul German, invitat la Festivalul Euroregional de Teatru – TESZT

  România

  Marcel Ciolacu susține introducerea impozitului progresiv: Să facem un pas către ţările dezvoltate

  Ştiri din Timiș

  Tot mai puțini profesori titulari și birocrație excesivă în universități. Avertismentul rectorului UPT

  Eveniment

  Șoferi băuți prinși de polițiști la volan, în Timiș. Unul dintre ei avea permisul anulat

  Eveniment

  Incendiul de la depozitul de scule din Calea Dorobanților a fost provocat de un scurtcircuit

  Eveniment

  Hoți prinși în flagrant în timp ce furau de pe un șantier, în zona centrală a Timișoarei

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici