tion.ro Web analytics

Campania 5 lei pentru sterilizari: peste 200 de caini si pisici nu vor mai ajunge in strada

Pet Hope Timişoara a prezentat bilanţul campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”. S-au adunat aproape 5.600 de lei din donaţii, bani cu care au fost sterilizate zeci de animale, câini şi pisici. Reprezentanţii asociaţiei au calculat că au reuşit să prevină astfel aruncarea în stradă a unui număr de peste 200 de pui. Din toamnă, timişorenii pot face din nou donaţii pentru sterilizări.
Scris de Alina Strugariu - Pet Hope Timişoara a prezentat bilanţul campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”. S-au adunat aproape 5.600 de lei din donaţii, bani cu care au fost sterilizate zeci de animale, câini şi pisici. Reprezentanţii asociaţiei au calculat că au reuşit să prevină astfel aruncarea în stradă a unui număr de peste 200 de pui. Din toamnă, timişorenii pot face din nou donaţii pentru sterilizări.

Reprezentanţii Pet Hope Timișoara au prezentat, miercuri, rezultatele campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”. Peste 100 de persoane au făcut donaţii şi s-au adunat aproape 5.600 de lei. Cu aceşti bani, asociația a reușit să sterilizeze 37 de câini și 14 pisici aflate în situații de risc, prioritate având femelele.

„În medie, la fiecare tură de gestație, o femelă naște şase pui, așadar un simplu calcul ne arată că, prin cele 38 de sterilizări efectuate femelelor, Pet Hope a prevenit, pe termen foarte scurt, aruncarea pe stradă a peste 200 de pui. În fiecare an, o femelă poate produce cel puțin 12 pui, din două fătări, așadar sterilizarea unei singure femele care se poate înmulți necontrolat înseamnă de fapt curmarea chinului a zeci de pui care urmează să fie abandonați şi care pot deveni la rândul lor sursă de noi pui nedoriţi pe stradă”, au calculat cei de la Pet Hope.

Sterilizările au fost făcute la diferite cabinete veterinare. În cazul a 41 de animale din cele 51 sterilizate gratuit a fost asigurat şi transport din bugetul Pet Hope, pentru că stăpânii nu aveau cum să aducă animalele la cabinet. De asemenea, pentru 10 animale a fost asigurată și cazare post-operatorie.

Costul unei sterilizări a fost între 95 și 200 de lei în cazul câinilor, iar la pisici între 55 și 80 de lei, în funcție de exemplarul sterilizat, dacă era femelă sau mascul, în cazul femelelor contând la unele cabinete dacă era sau nu gestantă.

Fiecare animal sterilizat în campania derulată de Pet Hope are poză, o scurtă descriere care motivează selecţia și bonul atașat – informații ce pot fi accesate pe site-ul sau pe pagina de Facebook a asociației.

Campania „5 lei pentru sterilizări gratuite” a fost inițiată pe grupul online de Protecție a Animalelor Timiș și este derulată prin rotație de către asociațiile din Timișoara. Asociaţia Animal Care Team (ACT) Timişoara va prelua a patra etapă a campaniei, care începe cu strângerea de fonduri din 1 septembrie. Timișorenii vor putea face donaţii din nou pentru sterilizarea animalelor care se înmulțesc necontrolat.

„Dincolo de strângerea de fonduri și de sterilizările efectuate, campania a fost un bun prilej să informăm oamenii despre ce înseamnă deținerea responsabilă a unui animal de companie. Pe lângă sterilizarea animalelor s-au efecutat microcipări și înregistrări în Registrul animalelor de companie, așa cum cere legea. Am pus mult accent pe transparență și corectitudine, am dat chitanță pentru fiecare sumă primită, oricât de mică și am acordat mare atenție selecţiei cazurilor, ţinând cont în primul rând de gradul de risc de ajunge sursă de pui nedoriţi”, a explicat Alina Văcaru, managerul Pet Hope şi coordonatorul campaniei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici