tion.ro Web analytics

Cadre didactice de la Liceul Grigore Moisil, în Dublin, la o întâlnire de lucru ERASMUS+ INCLUSIVE IMPRO THEATRE

De T. Ex.

Cadre didactice de la Liceul Grigore Moisil, în Dublin, la o întâlnire de lucru ERASMUS+ INCLUSIVE IMPRO THEATRE

Cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara au participat, în zilele de 15-16 iunie 2022, în Dublin, Irlanda, unde s-a desfășurat a doua întâlnire de lucru din cadrul proiectului ERASMUS+ INCLUSIVE IMPRO THEATRE, proiect ERASMUS+, proiect 2020-1-RO01-KA227-SCH-095356.
Scris de T. Ex. - Cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara au participat, în zilele de 15-16 iunie 2022, în Dublin, Irlanda, unde s-a desfășurat a doua întâlnire de lucru din cadrul proiectului ERASMUS+ INCLUSIVE IMPRO THEATRE, proiect ERASMUS+, proiect 2020-1-RO01-KA227-SCH-095356.

În cadrul acestei întâlniri s-a apreciat stadiul Produsului Intelectual 2, în vederea finalizării Ghidului de activități pentru profesori – IMPRO, activități realizate în cadrul workshop-urilor susținute cu elevii și profesorii implicați în proiect, precum și pregătirea Produsului Intelectual 3, a viitoarelor sesiuni de training pentru profesori și a evenimentelor de multiplicare.

Agenda întâlnirii a prevăzut și discuții privind oportunități de diseminare, management, evaluarea calității produselor intelectuale deja realizate, activități viitoare în cadrul Produsului Intelectual 3 care are în vedere adaptarea poveștilor la realitățile cotidiene și, prin utilizarea tehnicilor de improvizație teatrală, propunerea unor modalități de rezolvare a dificultăților cu care elevii se confruntă în țara lor.

Tot ce s-a realizat până la acest moment în cadrul proiectului, a avut în vedere îndeplinirea obiectivului primordial al proiectului INCLUSIVE IMPRO THEATRE, și anume combaterea abandonului școlar, incluziunea socială prin utilizarea tehnicilor de dramatizare ca instrument de încurajare și dezvoltare a gândirii critice, dezvoltarea imaginației și a creativității în special, depășirea obstacolelor și problemelor cotidiene.

Profesorii implicați vor aplica la clasă metodele elaborate în cadrul acestui proiect pentru a dezvolta spiritul de echipă, asumarea unor roluri care sunt inspirate din situații dificile cu care se confruntă elevii expuși la excluziune socială, dar au ca punct de pornire valorile tradiționale pe care le regăsim în poveștile din patrimoniul național al fiecărui stat și din patrimoniul universal. Ne dorim ca prin metoda dramatizării să realizăm între elevi legături socio-afective, alianțe și relații de colaborare care vor dura peste timp.

(1837)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Posturi de ingineri, îngrijitoare și de asistent la Spitalul Militar Timișoara, pentru civili

  Ştiri din Timiș

  Locurile de muncă vacante din Timiș

  Eveniment

  Cinci bărbați răniți și o mașină răsturnată în urma unui accident produs în apropiere de Sânnicolau Mare

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici