tion.ro Web analytics

Bilanțul admiterii de vară la UVT: numărul de studenți înmatriculați, asemănător cu cel din anul 2020

De T.Ex.

Bilanțul admiterii de vară la UVT: numărul de studenți înmatriculați, asemănător cu cel din anul 2020

Chiar dacă numărul absolvenților examenului de Bacalaureat a scăzut în anul 2021 cu aproape 8% față de anul precedent, numărul de studenți înmatriculați la UVT după sesiunea de admitere din luna iulie este similar cu cel din 2020. Sunt și nouă absolvenți din Timiș sau județele învecinate care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10 și au decis să devină studenți ai UVT. Au fost alocate locuri speciale și absolvenților din mediul rural, celor de etnie romă sau din centrele de plasament.
Scris de T.Ex. - Chiar dacă numărul absolvenților examenului de Bacalaureat a scăzut în anul 2021 cu aproape 8% față de anul precedent, numărul de studenți înmatriculați la UVT după sesiunea de admitere din luna iulie este similar cu cel din 2020. Sunt și nouă absolvenți din Timiș sau județele învecinate care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10 și au decis să devină studenți ai UVT. Au fost alocate locuri speciale și absolvenților din mediul rural, celor de etnie romă sau din centrele de plasament.

Și anul acesta, un număr mare de aspiranți la studii universitare s-au înscris pentru a-și continua parcursul academic la Universitatea de Vest Timișoara. Numărul de studenți înmatriculați după sesiunea de admitere din luna iulie este similar cu cel din anul 2020, chiar dacă numărul absolvenților examenului de bacalaureat a scăzut cu aproape 8%.

„Dar, pentru că la Universitatea de Vest din Timișoara accentul se pune în principal pe calitatea studenților, nu pe numărul acestora, scopul nostru a fost mereu atragerea celor mai buni tineri care să devină studenți ai UVT”, transmit reprezentanții UVT.

Patru dintre cele 11 facultăți ale UVT au organizat probe de admitere, fie desfășurate în mediul online (probe vocaționale – Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru), fie probe scrise, desfășurate în format fizic, cu respectarea normelor în vigoare, la sediul UVT sau al facultăților componente (Facultatea de Drept și Facultatea de Matematică și Informatică). Au fost prezenți peste 700 de candidați care au susținut probele din cadrul Facultății de Matematică și Informatică și peste 450 de candidați la Facultatea de Drept.

Sunt și nouă absolvenți din Timiș sau județe învecinate care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10, dar există și un număr mare de candidați care în perioada studiilor liceale au obținut distincții la olimpiade naționale și internaționale sau au finalizat studiile în calitate de șefi de promoție și au decis să devină studenți ai Universității de Vest din Timișoara.

„Bilanțul admiterii de vară la UVT este foarte bun, cu un număr de înmatriculări de noi studenți sensibil egal cu cel din admiterea de vară de anul trecut, în condițiile în care numărul absolvenților examenului de bacalaureat a scăzut în anul 2021 cu aproape 8% față de anul precedent. În plus, a crescut numărul elevilor care au terminat liceul cu medii foarte mari și au candidat acum la UVT. Concurența la anumite specializări a fost la cote foarte înalte, cum s-a întâmplat și în anii trecuți, iar asta a condus chiar și la respingerea unui număr semnificativ de candidați, acolo unde locurile disponibile au fost cu mult mai puține decât solicitările (este vorba de Facultatea de Drept și cea de Matematică și Informatică). În plus, în condiții foarte speciale, cu o rată încă mică a vaccinării tinerilor, UVT a reușit să organizeze în condiții de deplină siguranță probe de admitere, menținând un format competitiv al selecției pentru înscrierea la programele de studii vocaționale, de drept și de matematică-informatică. Ne-am atins un obiectiv esențial în această etapă, a admiterii de vară, urmând să anunțăm din timp tuturor candidaților care este structura locurilor rămase libere pentru admiterea din septembrie”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

În acest an au fost oferite locuri special alocate candidaților absolvenți ai liceelor din mediul rural (66 de locuri pentru ciclul de studii universitare de licență), candidaților de etnie romă (15 locuri pentru ciclul de studii universitare de licență și 5 locuri pentru ciclul de studii universitare de masterat), dar și pentru candidații proveniți din centre de plasament (15 locuri pentru ciclul de studii universitare de licență).

„De altfel, este binecunoscut faptul că UVT este atentă la nevoile tuturor studenților săi, oferind în fiecare an un număr important de burse din venituri proprii, dar și scutiri de taxe de școlarizare sau de cazare pentru toți tinerii care doresc să studieze, dar au dificultăți materiale”, mai spun reprezentanții UVT.

S-au oferit și servicii gratuite de consiliere în carieră atât în cursul anului școlar, cât și pe întreaga perioadă a procesului de admitere. Ședințele de consiliere au fost susținute de experții din cadrul Centrului de Consiliere și de Orientare în Carieră din UVT și s-au putut desfășura atât online, cât și fizic, la sediul UVT sau în cele șapte centre județene de admitere.

Pentru locurile rămase disponibile, UVT va organiza o sesiune de admitere și în luna septembrie, toate informațiile fiind disponibile pe site-ul https://admitere.uvt.ro/.

(767)

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jecmanit says:

  Pai doar nu o sa isi taie singuri principala sursa de venit. Sau sa ne lase fara oltence.

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici