tion.ro Web analytics

Biblioteci, cluburi de lectură și școală de vară pentru copiii vulnerabili din patru sate din Timiș. Fii voluntar!

De Oana Bocănici
Reactualizat la:

Biblioteci, cluburi de lectură și școală de vară pentru copiii vulnerabili din patru sate din Timiș. Fii voluntar!

Reactualizat la:
250 de copii din localitățile Biled, Pesac, Satchinez și Bencecu de Sus vor beneficia timp de șase luni de amenajarea unor biblioteci speciale, ateliere și chiar școală de vară, pentru a fi susținuți la învățătură și pentru a-și dezvolta cititul și scrisul. Oricine poate fi voluntar în această acțiune și să doneze cărți sau rechizite sau să organizeze ateliere tematice.
Scris de Oana Bocănici - 250 de copii din localitățile Biled, Pesac, Satchinez și Bencecu de Sus vor beneficia timp de șase luni de amenajarea unor biblioteci speciale, ateliere și chiar școală de vară, pentru a fi susținuți la învățătură și pentru a-și dezvolta cititul și scrisul. Oricine poate fi voluntar în această acțiune și să doneze cărți sau rechizite sau să organizeze ateliere tematice.

Proiectul „Aventură prin lectură” se adresează unui număr de 250 de copii din cele patru sate din Timiș, dar activitățile sunt deschise pentru toți copiii din comunități. Scopul proiectului este de a preveni analfabetismul funcțional la copiii care vin din medii vulnerabile, marcate de sărăcie, excluziune socială sau care sunt în risc de abandon social.

Timp de șase luni, zilnic, se va lucra cu copiii și se vor organiza activități de citire și scris. Se va organiza și o școală de vară. Tot aici vor fi și biblioteci, dar și cluburi de lectură în școlile partenere. De asemenea, 14 cadre didactice vor fi formate pentru a interacționa cu copiii vulnerabili, iar în activități vor fi integrați și părinții acestora.

„Cu fiecare copil vor lucra în grupe, în fiecare zi din săptămână o grupă. Vor fi activități de literație, de dezvoltare a gândirii, excursii tematice la bibliotecă și librării, la Timișoara, activități cu părinții și întâlniri online cu scriitori. Este un program complex, care se va desfășura pe jumătate de an. Desigur, inițial le facem o evaluare să vedem care sunt noțiunile pe care le stăpânesc, iar la sfârșit vrem să vedem și care au fost rezultatele. (…) Deși noi am mai fost în aceste comunități cu alimente, copiii au nevoie de activități pe termen lung”, ne-a spus Andrada Mazilu, coordonatoarea poriectului.

Dacă doriți să vă implicați în proiect, puteți dona cărți, rechizite, rafturi și puteți oferi spații pentru desfășurarea atelierelor sau a școlii de vară. Sunt așteptați și voluntari și persoane care pot organiza ateliere tematice. Trebuie să trimiteți un mesaj pe pagina Inițiativă în educație și să precizați cum puteți fi de ajutor.

Proiectul este coordonat de Andrada Mazilu și Alina Iga, fiind finanțat de United Way Romania și implementat de Asociația Inițiativă în Educație.

„Cred cu tărie că poveștile au un rol important în evoluția și formarea copiilor. Sperăm ca prin acest proiect să deschidem poarta cunoașterii pentru toți copiii care sunt în situații vulnerabile, dar au dreptul la educație”, spune Alina Iga, fondatoarea proiectului național „Cufărul cu povești”.
0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Condițiile de eliberare a cazierului judiciar pentru persoanele juridice au fost modificate

  Ştiri din Timiș

  Proiectele începute și eșuate de vechile administrații, duse la bun sfârșit de primarii USR

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici