tion.ro Web analytics

Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana a avut un deficit de 1,6 milioane de euro, in 2017

Reactualizat la:

Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana a avut un deficit de 1,6 milioane de euro, in 2017

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Nu mai puțin de 1,6 milioane de euro au lipsit, în 2017, din bugetul Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, a declarat, luni, Simona Neumann, directorul executiv al acestei instituții. Ea a încercat să răspundă acuzațiilor formulate în ultimele săptămâni de mai multe persoane din municipiu, printre care și primarul Nicolae Robu.
Scris de Bogdan Marta - Nu mai puțin de 1,6 milioane de euro au lipsit, în 2017, din bugetul Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, a declarat, luni, Simona Neumann, directorul executiv al acestei instituții. Ea a încercat să răspundă acuzațiilor formulate în ultimele săptămâni de mai multe persoane din municipiu, printre care și primarul Nicolae Robu.

Potrivit directorului executiv al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, în 2017, conform proiectului declarat câștigător, instituția ar fi avut nevoie de 2,5 milioane de euro pentru a implementa tot ceea ce a promis reprezentanților Comisiei Europene.

Banii ar fi trebuit să vină din patru surse: Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii și sponsorizări. Însă, anul trecut asociația a avut fonduri totale de 900.000 de euro, bani de la primărie, consiliul județean și sponsorizări. Conform raportului de monitorizare publicat pe site-ul instituției, Ministerul Culturii este cel care ar trebui să aloce, și încă urgent, fonduri pentru acest proiect.

Conform Simonei Neumann, lipsa de fonduri a însemnat că o serie de acțiuni au trebuit anulate. De asemenea, asociația nu a putut să recruteze personalul necesar și a renunțat și la amenajarea unui spațiu mai mare, necesar desfășurării activității.

Neumann a explicat că planul de acțiune pe anul trecut a trebuit regândit din cauză că bugetele locale și județene au fost aprobate târziu, ceea ce a însemnat, implicit și faptul că acțiunile programate la începutul anului nu au mai putut avea loc.

Pentru 2018, Neumann susține că asociația ar avea nevoie de un buget și mai mare, de 3,885 milioane de euro. Cei mai mulți bani, 1,8 milioane de euro au fost solicitați de asociație de la Primăria Timișoara, 590.000 de euro au fost ceruți de la Ministerul Culturii, iar 400.000 de euro – de la Consiliul Județean Timiș. Restul banilor ar urma să vină din sponsorizări și venituri proprii. Însă acesta este planul ideal. Realist, Neumann susține că ar fi excelent dacă asociația ar primi chiar și 60 la sută din această sumă.

Directorul executiv al asociației a mai declarat că a fost întocmit încă din decembrie un plan de acțiuni pentru 2018, care a fost înaintat și Primăriei Timișoara. Acesta a fost conceput în jurul ideii de schimbare și va include mai multe spectacole de artă performativă și chiar și circ.

În legătură cu acuzația formulată de primarul Nicolae Robu, că asociația a decis în mod eronat să cheme Circul Cirkor în Timișoara, la finele anului trecut, Simona Neumann a afirmat că, în opinia ei, edilul-șef a fost prost informat. Astfel, ea a explicat că Circus Cirkor nu este un circ așa cum consideră majoritatea, nu a implicat spectacole cu animale sau cu clovni, ci a fost un spectacol mai apropiat de teatru, care a abordat o problemă actuală a Europei, aceea a migranților.

În plus, ea a explicat că spectacolul a fost anunțat cu luni înainte și nimeni nu a avut obiecții decât după derularea celor cinci reprezentații. „Eu cred că domnul primar a fost dezinformat și în urma discuției cu domnia sa am putut să îi explic”, a declarat Neumann.

Ea a negat vehement faptul că nu a acceptat sponsorizări de la anumiți oameni de afaceri sau că a îndepărtat oameni de cultură din oraș care au dorit să se alăture acestui proiect.

Luni, de la ora 17, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara va avea loc o întâlnire a primarului Nicolae Robu pe tema proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. La întâlnire sunt așteptați să vină și oamenii de cultură care au contestat activitatea asociației.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Spitalul Județean Timișoara este pregătit să ofere echipamente de protecție Spitalului de Boli Infecțioase, în cazul apariției unor cazuri de coronavirus
  Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara păstrează în depozit un stoc de echipamente de protecție, pentru eventuale cazuri de coronavirus, pe care îl vor da celor de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, în caz că aceștia au nevoie. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Adrian Orza încearcă din nou să câștige Primăria Timișoara
  Fostul viceprimar al Timișoarei, mâna dreaptă a fostului primar Gheorghe Ciuhandu și candidat din partea PNȚCD la Primăria Timișoarei în 2012, actual consilier local independent, Adrian Orza, și-a anunțat, duminică, intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Timișoarei. De data asta, se pare, ca independent. 9

  Eveniment

  Accident spectaculos pe Calea Lipovei din Timișoara. Mașină dată peste cap de un șofer băut
  Două mașini au fost serios avariate, duminică după-amiaza, la intrarea în Timișoara, pe Calea Lipovei, după ce un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a sărit peste sensul giratoriu și a lovit din plin un alt autoturism, pe care l-a dat peste cap. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Cinema Fratelia se pregătește de reabilitare. Va avea o grădină-cinematograf în aer liber
  Opt cinematografe din Timișoara vor deveni spații culturale, unele în 2021, altele mai târziu. Printre acestea și Cinema Fratelia, care a revenit în proprietatea Primăriei Timișoara și a cărui reabilitare va costa aproape 7,8 milioane de lei.

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei pasageri sosiți din Italia, pe Aeroportul Timișoara, izolați la domiciliu
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au dispus izolarea la domiciliu a trei pasageri care au sosit pe Aeroportul Timișoara, din regiunea Lombardia, din Italia. UPDATE. DSP va trimite personal medical la frontiere 36

  Ştirile judeţului Timiş

  Ministerul Sănătății ia măsuri suplimentare pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus
  După ce coronavirusul a făcut două victime în Italia, iar zeci de oameni sunt infectați, Ministerul Sănătății ia măsuri suplimentare pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri. 20

  Ştirile judeţului Timiş

  Reîncepe programul de spălare a străzilor din Timișoara. Șoferii sunt rugați să își mute mașinile
  Începând de luni, 24 februarie, Primăria Timișoara anunță că va relua programul de spălare a străzilor și îi roagă pe șoferi să elibereze străzile pentru a face loc lucrărilor de salubrizare. Programul complet. 6

  Ştirile judeţului Timiş

  Șapte cazuri de gripă confirmate în Timiș
  Șapte cazuri de gripă au fost confirmate în Timiș în actualul sezon gripal. Aceste cazuri au fost confirmate cu analize de laborator la Institutul Cantacuzino din București, dar sunt alte sute de cazuri în cel mai vestic județ al țării diagnosticate cu testul rapid din spitale. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.