tion.ro Web analytics

Aproape 5.500 de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Scoala 30 – cel mai mare numar de viitori elevi

Aproape 5.500 de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Scoala 30 – cel mai mare numar de viitori elevi

<p>Foto: arhivă</p>
S-a încheiat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. În Timiș au fost înscriși, în prima etapă, aproape 5.500 de copii în clasa zero. Reprezentanții unor școli au înscris mai mulți copii decât și-au propus la startul înscrierii (8 martie) prin planul de școlarizare.
Scris de Adrian Panduru - S-a încheiat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. În Timiș au fost înscriși, în prima etapă, aproape 5.500 de copii în clasa zero. Reprezentanții unor școli au înscris mai mulți copii decât și-au propus la startul înscrierii (8 martie) prin planul de școlarizare.

În prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, care s-a desfășurat pe parcursul perioadei 8-26 martie, în Timiș au fost înscriși 5.475 de copii, dintr-un total de 6.310 locuri disponibile în planul de școlarizare realizat de Inspectoratul Școlar Județean pe anul 2018-2019. S-au format 277 de clase. Fiecare clasă cuprinde 25 de copii.

La începutul înscrierilor, reprezentanții școlilor au propus un anumit număr de clase pentru anul 2018-2019, dar pe parcurs acesta a fost suplimentat cu câte o clasă, două, trei sau mai multe, în funcție de numărul de cereri valide depuse la respectiva unitate de învățământ. În prima etapă au fost înscriși copiii care locuiesc în zona arondată școlii (în circumscripție). Suplimentarea numărului de clase pregătitoare poate însemna, în unele cazuri, cursuri de după-amiază la unele școli, din cauza lipsei de spații.

La Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara au fost înscriși cei mai mulți copii: 241 pe 250 de locuri disponibile. Reprezentanții școlii au suplimentat numărul de locuri propuse la începutul înscrierii, pentru anul școlar viitor, cu 100, adică patru clase pregătitoare. Situații similare au avut loc la mai multe școli.

La Colegiul Național Bănățean (CNB) din Timișoara au fost înscriși, în prima etapă, 210 copii, dintre care 53 în două clase în limba germană. CNB avea, la începutul înscrierilor, doar o clasă de limba germană propusă în planul de școlarizare (acum are două) și patru clase în limba română, iar acum are șase.

La Școala nr. 24 au fost înscriși 200 de copii, iar la Școala nr. 7 au fost înscriși 199 de copii. La Școala Gimnazială din Dumbrăvița au fost înscriși 128 de copii în clasa zero. Reprezentanții școlii de lângă Timișoara și-au propus inițial să înființeze trei clase pregătitoare pentru anul școlar viitor și au ajuns la finalul înscrierii să aibă cinci clase zero.

La Liceul ”Grigore Moisil” au fost înscriși 122 de copii. Tot 122 de copii au fost înscriși, în prima etapă, și la Școala nr. 19 din Timișoara.

La Liceul Pedagogic din Timișoara au fost înscriși, în prima etapă, 107 copii. La Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara au fost înscriși 100 de copii.

La Școala Gimnazială din Jimbolia au fost înscriși 80 de copii.

La Liceul William Shakespeare din Timișoara au fost înscriși 76 de copii, același număr de viitori elevi fiind înregistrat și la Școala nr. 13 din urbea de pe Bega.

La Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj au fost înscriși 58 de copii, iar la Școala nr. 4 din aceeași localitate 51 de copii.

A doua etapă a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se va desfășura între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea clasei pregătitoare.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Aplicație care captează numărul de înmatriculare, testată de poliție. Se află dacă mașina are asigurare sau nu

  România

  Corul Madrigal, în premieră la Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova

  România

  Manelistul Jador, în centrul unui nou scandal, la Arad

  Eveniment

  VIDEO. Alarmă cu bombă în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș acuză Primăria Timișoara că îi pune bețe în roate cu viitoarea parcare supraterană din centrul orașului

  Capitala Culturala

  Teatrul German, invitat la Festivalul Euroregional de Teatru – TESZT

  România

  Marcel Ciolacu susține introducerea impozitului progresiv: Să facem un pas către ţările dezvoltate

  Ştiri din Timiș

  Tot mai puțini profesori titulari și birocrație excesivă în universități. Avertismentul rectorului UPT

  Eveniment

  Șoferi băuți prinși de polițiști la volan, în Timiș. Unul dintre ei avea permisul anulat

  Eveniment

  Incendiul de la depozitul de scule din Calea Dorobanților a fost provocat de un scurtcircuit

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici