tion.ro Web analytics

Apele Romane trag tare pentru efectuarea lucrarilor de consolidare a malurilor Begai cat permite inca vremea

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Proiectul de consolidare a malurilor Begăi pe raza oraşului Timişoara decurge excelent, în prezent ajungând la 60 de procente din totalul lucrărilor. Operaţiunea de reabilitare presupune efectuarea de investiţii pentru asigurarea stabilităţii malurilor pentru sectoarele avariate în timp, dar şi menţinerea în stare de siguranţă a utilităţilor existente de-a lungul canalului, în Timişoara.
Scris de M. Hoster - Proiectul de consolidare a malurilor Begăi pe raza oraşului Timişoara decurge excelent, în prezent ajungând la 60 de procente din totalul lucrărilor. Operaţiunea de reabilitare presupune efectuarea de investiţii pentru asigurarea stabilităţii malurilor pentru sectoarele avariate în timp, dar şi menţinerea în stare de siguranţă a utilităţilor existente de-a lungul canalului, în Timişoara.

Lucrările de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan a municipiului Timişoara efectuate de Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administaţia Bazinală de Apă Banat, prin programul „Refacere consolidări canal Bega în municipiul Timişoara, judeţul Timiş” urmăresc efectuarea de reabilităţi pe lungimea de 8,9 km. Lucrările sunt amplasate pe sectorul de la pasarela Parcul Rozelor la Uzina Hidroelectrică pe lungimea a 4,7 km, pe sectorul de la podul Modoş la Piaţa Iosefin, pe lungimea de 3,6 km şi pe sectorul de la Uzina Hidroelectrică pentru sistematizarea şi amenajarea bazinului de întoarcere pe lungimea de 0,6 km.

Până în acest moment, lucrările de refacere a consolidărilor de mal şi peree dalate au fost realizate în proporţie de cca.70% pe sectoarele prevăzute în proiect: în amonte, zona Uzina Hidroelectrică – Podul Dacilor (zona Piaţa Badea Cârţan), iar în aval, Piaţa Iosefin – Podul Modoş.

În ceea ce priveşte realizarea consolidărilor de mal la bazinul de întoarcere, s-au realizat lucrări în proporţie de 52%.

Până în acest moment sunt in faza de finalizare toate lucrările de betonare pe tronsoanele prevăzute în proiect, pentru a evita întârzierile din cauza condiţiilor atmosferice, specifice perioadei de toamnă-iarnă (în perioadele reci este de preferat a nu se executa lucrări de betonare). Celelalte lucrări, de genul consolidări cu piatră, montare de dale, depind mai puţin de condiţiile climatice, putând fi executate conform graficului proiectului.

Lucrările de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilanului municipiului Timişoara vor permite asigurarea secţiunii de tranzitare a debitelor mari în condiţii de siguranţă ca urmare a lucrărilor de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate, asigurând totodată şi un aspect corespunzător canalului Bega .

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”. Finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% din fondul de coeziune al Uniunii Europene, cofinanțarea de 10% fiind asigurată de la bugetul de stat. Valoarea totală a proiectului este de 19.337.089 lei cu TVA (echivalentul a 4.390.004 euro), acesta urmând a fi finalizat în martie 2015.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiștii locali, în vizită la copiii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici