tion.ro Web analytics

Alin Nica renunță la pista de atletism de la noul stadion după o discuție cu suporterii Poli

De Oana Bocănici

Alin Nica renunță la pista de atletism de la noul stadion după o discuție cu suporterii Poli

Fără pistă de atletism pe viitorul stadion ce se va construi la Timișoara, după ce președintele CJ Timiș s-a întâlnit cu reprezentanții suporterilor Poli, discutând cu aceștia pe marginea subiectului. Noul stadion va fi deschis pentru practicarea sporturilor și organizarea evenimentelor și expozițiilor, mai spune liderul CJ Timiș.
Scris de Oana Bocănici - Fără pistă de atletism pe viitorul stadion ce se va construi la Timișoara, după ce președintele CJ Timiș s-a întâlnit cu reprezentanții suporterilor Poli, discutând cu aceștia pe marginea subiectului. Noul stadion va fi deschis pentru practicarea sporturilor și organizarea evenimentelor și expozițiilor, mai spune liderul CJ Timiș.

Vă reamintim, la începutul lunii aprilie, Alin Nica anunța că va face demersuri pentru a include și o pistă de atletism pe viitorul stadion de la Timișoara, după o discuție cu președintele Federației Române de Atletism. Ideea nu a fost agreată de suporterii Poli, care s-au opus deciziei.

Președintele CJ Timiș s-a întâlnit luni cu reprezentanții suporterilor. După discuții, spune că renunță la pista de atletism de pe stadion și susține ideea ca un proiect separat.

„Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea. (…) În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale.

Am aflat astăzi (luni -n.r.) că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă. (…) îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism”, spune președintele CJ Timiș.

Nica: „Vom avea un stadion multifuncțional și sustenabil”

Reprezentanții suporterilor Poli au venit și cu propuneri legate de transportul și facilitățile dedicate oamenilor care se vor aduna pe viitorul stadion, stadion care va găzdui echipe de fotbal și rugby, dar și evenimente și expoziții, a mai precizat Alin Nica.

„Certitudinea este că vom avea un stadion multifuncțional care să fie sustenabil din punct de vedere al costurilor de funcționare. Am căzut de acord că acest lucru înseamnă acces pentru echipele de fotbal și rugby, organizări de evenimente și expoziții. Am agreat și varianta unei arene de aproximativ 32 de mii de locuri, de categoria UEFA 4 având în vedere că vor fi folosiți bani publici și nu putem cheltui cât ne-ar plăcea, ci cât avem finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Locația viitorului stadion a fost acceptată și chiar apreciată de către interlocutorii mei, am primit recomandări foarte pertinente în ceea ce privește organizarea transportului și a detaliilor care țin de confortul și facilitarea unei experiențe plăcute pentru publicul larg”, a mai adăugat Alin Nica.

Conform șefului CJ, în luna mai ar urma să fie finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion, iar în vară să fie aprobați indicatorii tehnico-economici. În toamnă ar putea fi demolat actualul stadion, „Dan Păltinișanu”, în locul căruia va fi construită noua arenă. În proiectul de buget pe anul 2021, Consiliul Județean a pus deoparte 100.000 de lei pentru întocmirea documentației pentru dezafectarea Stadionului „Dan Păltinișanu”.

[relatedArticles]

Nica a făcut vizite la Compania Națională de Investiții de la preluarea mandatului. CNI vrea să construiască la Timișoara un stadion nou de 36.000 de locuri și o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Ambele sunt la faza de studii. Detalii, AICI!

Articole pe aceeași temă:

Alin Nica anunță că noul stadion din Timișoara va avea pistă de atletism. Demolarea lui „Dan Păltinișanu”, la toamnă

Alte promisiuni pentru stadionul și sala polivalentă din Timișoara. Alin Nica a făcut două vizite la CNI

29 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aurel says:

  Asadar, pentru Nica sunt importante doleantele unor ragaitori de bere si spargatori de semite, care practica sportul doar din spatele tv-ului si/sau in salile de pariuri; totul in detrimentul sportivilor adevarati carora le-ai fi fost foarte utila acea pista de atletism .
  Romania lucrului prost facut !

  • Tică says:

   Răzgândacul A Nica în campanie electorală pentru șefia filialei PNL Timiș minte și promite orice oricui…
   Este mai rău ca N Robu și pentru PNL Timiș și pentru Timișoara.
   Timișoara nu-i ca Dudeștiul…

  • s says:

   pistele de atletism strica tot spectacolul. se umplu cumva tribunele pt atletism sau pt fotbal? din rusia pana in america stadioanele sunt facute pt confortul spectatorilor care dau banul pe bilet, nu li se cere sa faca compromisuri pt atletism, care poate fi practicat pe stadioane mai mici – care la fe, trebuie renovate sau reconstruite.

  • Timisorean says:

   Pentru nica este importanta doleanta electoratului. Ragaitorii de bere si spargatorii de seminte este electoratul pnl. Ca doar nu ai crezut ca i-au votat academicienii, profesorii universitari sau alti oameni cu materie cenusie!

  • Laurean says:

   Se poate moderniza și turna tartan omologat pe pista de la Politehnică. Zgura aia ordinară o să dea atleților la bătrânețe o periostită de nu vor putea sta pe picioare de durere.

 2. fotbal1 says:

  Problema cu pista este una spinoasa, mai ales ca avem argumente pro: vizibilitatea mult mai scazuta la un meci de fotbal datorita distantei intre pista si teren ceea ce duce la o amprenta mai mare a stadionului si clar costuri mai mari de constructie.
  Pe de alta parte pista ar permite posibilitatea de a tine concursuri de atletism pe acest stadion ceea ce ar putea aduce anumite beneficii.
  Nu cred ca se va face alta pista sau o baza de atletism in Timisoara in urmatorii ani…
  Per total personal consider ca e bine oricum doar sa se faca, ca parca vad ca se va face in 20 de ani o arena nou in ritmul actual…

  • Adelina says:

   oh, vai, fotbalul vostru dulce, acest sport de idioti cu scuipat la gura, cum nu vedeti voi mai bine ma cum niste idioti fug dupa o minge. Mars ma inapoi in epoca de piatra.

  • Dan says:

   “Saracii” din ZURICH. Joaca 4 cluburi de fotbal pe un stadion cu pista de atletism, stadion unde se tinea si o etapa din Golden Four la atletism pe vremuri. Astia cred ca doat fotbalul exista. Asa cum bucurestiul, craiova, clujul , tg jiu si alte localitati din ROMANIA au stadioane noi si falimentare, mai mult goale, asa va avea si Timisoara.

 3. Marius says:

  E trist ca o galerie poate avea o astfel de cerere!
  Dragi suporteri , sport înseamnă in primul rind atletism!
  Si handbal si baschet si rugby si …si…si…
  Sportul timișorean se mindreste cu mult mai mult decit o echipa de fotbal. Ah si apropo: pe vremea cind Poli cistiga Cupa României la fotbal, juca pe un stadion cu pista de atletism !!!

  • S says:

   ce echipa din vest are pista de atletism? a mai ramas pe dim ce in ce mai putine stadioane din europa, in general pe cateva stadioane obosite din italia. cere-le celor de la borussia dortumnd sau barcelona sa faca un compromis pt saracii atleti. nici fotbalistilor nu le place. nu , pt atletism trebuie arene separate.
   terminati cu aiurelile astea de anii 80, nici un club care se respecta nu accepta sa joace pe o improvizatie cu pista de atletism. aici e sport profesionist, nu sport amator. nu mai traiti in anii ’80.

   • Ghita says:

    Intr-adevar, in Romania fotbalul e sport profestionist iar atletii romani care urca pe podiumuri internationale sunt niste amatori…Pana la urma, mai bine ca nu se face pista pentru ca ar trebui curatata de coji de seminte dupa fiecare meci.

   • Ovi says:

    Dar, un club care se respecta isi face stadionul dintr-o investitie privata, nu pe banii tuturor, din care majoritatea nu dau doi bani pe acest sport oarecum frumos, dar jucat de derbedei.

   • Costi says:

    Ai dreptate…dar diferenta este ca Borussia si Barca fac stadionul pe banii lor iar aici se face pe banii statului…deci si pe banii saracilor din atletism…si fanii lor, care or fi aia.
    Iar acum sincer…la cum arata fotbalul jucat in Romania mai bine mergi la stadion sa vezi orice altceva. In afara de suporterii fideli nu stiu cine ar putea platii sa vada o echipa din Romania jucand fotbal.

  • Dan says:

   Scuză-Marius dar de 43 de ani în Timișoara ni am vazut niciodata atletism pe Dan Paltinisan ( 1 Mai)…dar Fotbal am vazut …e adevărat ca nu în ultimul timp

 4. Gena says:

  Mare prostie pe Nica. Am fi avut si alte competitii, nu numai a celor ce se bat pe strazi cand vine UTA in vizita la Timisoara. In orasul asta cine striga mai tare are loc, nu cei care vor sa avem si competitii de inalta tinuta.
  Ce a adus fotbalul in ultimii 10 ani pentru acest oras? Nimic.

 5. BUBAHUBA says:

  o decizie buna. este pe stiinta pista de atletism

 6. Nelu says:

  Uite pista … nu e pista.

  Se cearta lumea aiurea prin comment-uri pe o himera, la cat de incapabili sunt politicienii care ne administreaza banii, nu vom avea stadion in Timisoara prea curand. Probabil vor mai face bucurestenii inca vreo 4 stadioane iar noi inca vreo 4 studii de fezabilitate.

 7. Fotbcioiu says:

  Penibil acest personaj…din pacate o spune un votant…
  Hai sa facem pe placul unor suporteri…ai unei echipe aproape inexistente…dintr-un sport tot mai depasit de realitatea “din tere”…:)

 8. zet says:

  TREI,3,trei,,,,,,,,,,Trei,III,trei ,…….suporteri

 9. dela says:

  La Cluj exista pista de atlestism, cate evenimente se fac anual acolo? O pista costa bani in plus si trebuie intretinuta etc. Stadionul trebuie facut fara pista. Adevarul e ca suporteri lui Poli sunt singuri care pot aduce bani in mod regulat la noul stadion. E foarte bine ca sau implicat. Trebuie gandit logic stadionul o sa coste bani pentru intretinere. De ce sa se faca o pista care probabil va aduce un eveniment sportiv la 30-40 ani. Pista aia costa , stadionul ar trebui facut mai larg cea ce inseamana iar bani in plus.

 10. Rumburak says:

  cite terenuri de fotbal ale echipelor importante au pista de atletism? probabil zero. publicul trebuie sa fie aproape de teren.

  • rezonabil says:

   Daca echipa is face propriul ei stadion – pe banii ei ca si club privat – atunci poate sa-l faca cum doreste. Daca investitia se face din bani publici, atunci ar trbui sa fie luate in consideratie multifunctionalitatea stadionului

 11. Calul 1978 says:

  CARE STADION? 🤣🤣🤣🤣

 12. gio says:

  deci 2 suporteri (ce reprezinta 500-1000 de oameni, in special galeria CVUCS) sunt mai presus de Federatia Romana de Atletism….deci nu clubul local de atletism ci Federatia Romana.
  e la mintea cocosului ca daca tot construiesti un stadion include si o pista de atletism ca sa fie multifunctional.

 13. Radu says:

  E normal sa aiba un cuvant de spus cei care vor merge saptamana de saptamana pe acel stadion, cei care vor plati bilet si vor popula acel stadion in mod regulat, nu ”fanii” atletismului, care lipseste cu desavarsire in Timisoara.

 14. kthxBYE says:

  Vrei sa alergi in Timisoara? IA O MASINA SARACULE. Orice stadion din toata lumea are pista de atletism. Desigur in Timisoara cel mai de rahat oras din Romania alergi cu masina in jurul stadionului. Dupa pandemie ma mut din acest oras de ultra cacat.

 15. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Revin arborii de mari dimensiuni în Piața Libertății din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș reziliază contractul cu constructorul care lărgește drumul Dumbrăvița - A1. Licitația va fi reluată

  Ştiri din Timiș

  Se oprește temporar apa pe o stradă din Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiele noi vor avea o hală specială de mentenanță. Primăria dă aproape 14.000 de euro pentru proiectarea ei

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma care va promova proiectul de reabilitare de pe Calea Bogdăneștilor

  Ştiri din Timiș

  În Moșnița Nouă și Dumbrăvița, rata de infectare a trecut de 22 la mia de locuitori. Situația în județ

  Ştiri din Timiș

  Grevă de avertisment în școli, inclusiv în Timiș. Inspectorul general: „Am demarat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă”

  Sănătate

  Coronavirus, 19 ianuarie: Tot peste 16.000 de cazuri în România. 1.006 infectări în Timiș din 4.741 de teste

  Ştiri din Timiș

  Timiș: aproape 700 de elevi confirmați cu Covid-19 în ultimele zece zile. S-au făcut testări din rezervele școlilor

  Sănătate

  Diferențe între valul IV și V al pandemiei. În Timișoara, rata de infectare crește acum mai repede

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici