Dacă te întrebi de ce consumi aceste fructe doar pe timp de iarnă, află că aceasta este perioada de recoltare pentru majoritatea pomilor fructiferi de acest tip. Cu alte cuvinte, fructele care se recoltează începând cu luna mai și până în septembrie, au o probabilitate foarte mare să fie crescute în seră. Însă asta nu le afectează gustul sau proprietățile.
Iată, așadar, 3 motive pentru care să consumi portocale și în afara sezonului:
Corpul tău are nevoie de vitamine și pe timp de vară.
Iar citricele sunt cele mai bogate fructe în vitaminele C, B și P. Și, pentru că nevoia corpului de aceste substanțe nu scade odată cu începerea anotimpului călduros, atunci trebuie să cauți în continuare cele mai bune surse de a le oferi corpului tău.
Portocalele, mandarinele, grepfruturile sunt cele mai indicate în astfel de situații. În plus, ține minte că, pe timp de vară, retenția vitaminelor nu se face la fel de ușor ca în sezonul rece.
Sunt gustoase. Le poți mânca în tot soiul de combinații.
Ce poate fi mai bun pe timp de vară decât un fresh rece de portocale? Imaginează-ți următorul scenariu: ai terminat o zi de muncă foarte grea și te oprești să mănânci ceva la un restaurant din apropiere, cu colegii tăi.
Nu vrei să bei cafea, pentru că ai abuzat deja de băutura asta prea mult astăzi. Nu vrei nici alcool, chiar dacă ți-ar fi surâs un pahar de vin, pentru că vrei să mai faci și puțin sport când ajungi acasă. O limonadă? Ar merge, dar parcă ai nevoie de un boost de energie și de vitamine.
Nu ești un fan al freshurilor? Nu-i nimic. Poți să pregătești o salată de fructe sau chiar un tort exotic, dacă vrei ceva dulce, cu infuzii de vitamine și sănătate. Mai mult, acest tort poate fi o idee excelentă dacă urmează să sărbătorești o zi onomastică sau de naștere.
Au grijă de corpul tău. Pentru că au în compoziție mai bine de 80% apă.
Probabil că știi deja că apa este unul dintre cele mai importante și necesare lichide de care are nevoie corpul tău. Doar nu degeaba recomandă specialiștii consumarea a minimum doi litri pe zi.
Cu toate acestea, pe timp de vară, ar trebui să bei și mai multă apă decât de obicei. Pentru că, din cauza căldurii, corpul folosește el însuși mult mai multă apă decât în mod normal.
În acest caz, portocalele sunt o soluție excelentă, deoarece sunt compuse în proporție de 80% din apă. Pe lângă aceste fructe, mai poți alege și pepenele sau legume precum castraveții, țelina sau broccoliul.
Dacă te întrebi unde cresc fructele rotunde și orange pe care le mănânci pe timp de iarnă, trebuie să știi că acestea sunt specifice țărilor cu climat mediteranean. România nu este una dintre aceste țări, iar fructele pe care le mănânci provin din import.
Tocmai de aceea, gustul lor este mult mai diferit în Italia sau în Spania, acolo unde se cresc cele mai multe astfel de fructe. Mai mult, în aceste țări nu este nimic greșit în a savura acest fruct, decojit și tăiat felii, chiar la plajă sau la un picnic.
Pentru un plus de exotism, poți încerca și fructul numit rambutan. Chiar dacă acesta este de origine din Malaezia, poate fi găsit și în România. Pe lângă gustul său foarte bun, se pare că acesta conține și magneziu, fier, potasiu și zinc, care sunt atât de necesare corpului uman. Atenție, însă, la modul de consum, pentru că semințele și coaja acestui fruct nu sunt comestibile.
Descoperă și pomelo
Nu ezita să combini cunoscutul cu un plus de exotism și cumpără-ți fructele preferate atât din supermarketuri, cât și din magazinele online.
(2434)
Citiți principiile noastre de moderare aici!