tion.ro Web analytics

FOTO. Campioni ai României, profesori de sport pentru o zi, la LPS Banatul

De Dan Oancia

FOTO. Campioni ai României, profesori de sport pentru o zi, la LPS Banatul

De la stânga la dreapta: Marius Sadoveac, Cristian Fenici, Dan Alexa, Ciprian Bălănescu, Sebastian Gavrilă, Vera Gavrilă.
Reactualizat la:
Zeci de copii, elevi ai Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara, au avut parte de o zi plină de emoții, pe care cu greu o vor uita. În fața lor, în curtea liceului, au venit șapte personalități sportive, care au jucat rolul profesorilor de sport, pentru o zi. Copiii i-au ascultat pe campioni, au primit reviste cu autografe și au asistat la diverse demonstrații sportive.
Scris de Dan Oancia - Zeci de copii, elevi ai Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara, au avut parte de o zi plină de emoții, pe care cu greu o vor uita. În fața lor, în curtea liceului, au venit șapte personalități sportive, care au jucat rolul profesorilor de sport, pentru o zi. Copiii i-au ascultat pe campioni, au primit reviste cu autografe și au asistat la diverse demonstrații sportive.

Programul „Azi sunt Profu’ tău de sport!”, parte a proiectului „WoW Europe”, lansat săptămâna trecută la Timișoara, a început în curtea de la LPS Banatul. În fața copiilor, alături de conducerea instituției de învățământ, au venit personalități sportive precum Dan Alexa, acum antrenor la ASU Politehnica Timișoara, handbaliștii Marius Sadoveac și Cristian Fenici, Ciprian Bălănescu, atlet care deține zeci de titluri de campion național la duatlon, triatlon și half ironman, respectiv Petru Brîndușan (antrenor emerit de lupte libere la CSȘ nr. 1 Timișoara), Sebastian Gavrilă (director CSȘ nr. 1 Timișoara) și Vera Gavrilă (șef de catedră la secția de baschet de la CSȘ Bega Timișoara).

Momentul a fost și mai special pentru unii dintre cei prezenți în fața copiilor, revenind la LPS Banatul din postura de absolvenți. De altfel, școala este considerată, de mulți ani, una dintre anticamerele performanței sportive în România. Dan Alexa este absolvent al LPS Banatul.

„Mă bucur foarte mult că pot participa la un astfel de eveniment. Într-o lume în care tehnologia acaparează tot mai mult din timpul copiilor, astfel de proiecte sunt binevenite. E foarte important sportul pentru copii, mă bucur că pot ajuta așa cum se poate”, a spus Dan Alexa, timp în care și-a pus autograful pe revista „Născut pentru sport”, ediția de Timiș, care a ajuns apoi la copiii de la „Banatul”.

Fenici și Sadoveac, colegi la „LPS”

Cristian Fenici și Marius Sadoveac, doi dintre cei mai importanți membrii ai echipei de handbal SCM Politehnica Timișoara, au fost colegi de școală la LPS Banatul. De aici au pornit în drumul spre marea performanță, au ajuns să câștige trofee importante și să îmbrace tricoul reprezentativei României.

Cristian Fenici, coordonatorul echipei de handbal a Politehnicii

Cristian Fenici, coordonatorul echipei de handbal a Politehnicii

„De fiecare dată când mă întorc la liceu e o bucurie pentru mine. Mă bucură astfel de proiecte în sport, în licee, care au o continuitate bună. Copiii trebuie să facă un sport, pentru că de aici se poate face o meserie foarte bună”, a spus Cristian Fenici, coordonatorul echipei de handbal SCM Politehnica Timișoara.

„Mă bucur că am fost ales să fiu ambasador al sportului pentru copii. Consider că astfel de proiecte sunt foarte bune. Sportul ar trebui să fie un pilon al educației și al societății”, au fost cuvintele lui Marius Sadoveac.

Marius Sadoveac, inter drept la SCM Politehnica Timișoara

Marius Sadoveac, inter drept la SCM Politehnica Timișoara

Bălănescu a venit cu bicicleta

Ciprian Bălănescu își prezintă bicicleta în fața copiilor de la LPS Banatul

Ciprian Bălănescu își prezintă bicicleta în fața copiilor de la LPS Banatul

Și Ciprian Bălănescu este absolvent al Liceului cu Program Sportiv Banatul. Este atlet și deține 48 de titluri de campion național la duatlon, triatlon și half ironman. A venit în fața copiilor cu bicicleta pe care „aleargă” mii de kilometri și le-a explicat elevilor despre sportul pe care-l practică.

La mulți ani, Vera Gavrilă!

Vera Gavrilă primește un buchet de flori, de ziua sa, în curtea LPS Banatul

Vera Gavrilă primește un buchet de flori, de ziua sa, în curtea LPS Banatul

Vera Gavrilă a fost sărbătorita zilei. A primit un buchet de flori dar și o diplomă de excelență, ca și ceilalți ambasadori ai sportului care au venit la LPS Banatul Timișoara. Copiii au profitat de moment și i-au cântat „La mulți ani!” fostei baschetbaliste, care acum este șefa catedrei la secția de baschet a CSȘ Bega Timișoara. Sărbătorita zilei, obișnuită cu elevii, a făcut câteva pase cu tinerii care a debordat de energie în prezența marilor sportivi.

„Excepțional mă simt. Mă bucur să fiu în preajma copiilor, a legendelor, a oamenilor importanți din sportul timișorean. Dorim ca următoarele acțiuni să fie și mai grandioase”, a spus Vera Gavrilă, fostă baschetbalistă, ambasadoare a proiectului „WoW Europe”, în ziua în care a fost sărbătorită.

Copiii au asistat la demonstrații de lupte, de box și au făcut schimb de pase cu marii campioni.

Demonstrații de lupte la LPS Banatul

Demonstrații de lupte la LPS Banatul

„Astăzi am dat startul primei serii de acțiuni «Azi sunt Profu’ tău de sport!», în Timiș, urmând ca în fiecare lună, până în iunie, să facem același lucru. LPS Banatul este un punct de referință după părerea mea, în rândul școlilor cu succes în sport. Nu avea cum să fie decât deschizătorul acestor acțiuni. Astăzi au fost mari campioni ai României, nu doar ai Timișului, au venit mari nume pe care eu le stimez și le respect foarte mult”, a declarat Beatrice Mercado, inițiatorul proiectului „WoW Europe”.

Proiectul „WoW Europe” este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.

România, prin inițiativa Asociației JUNIOR SPORT, coordonează acest proiect de anvergură, realizat la nivel european, proiect la care participă 10 organizații din 10 țări – Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România. Activitățile din cadrul proiectului vor avea loc simultan în toate cele 10 țări europene.

Asociația JUNIOR SPORT derulează, de 10 ani, cel mai complex proiect din România, de educație și cultură sportivă pentru copii – proiectul național Născut pentru Sport (numit, până în 2019 Junior Sport), proiect manifestat atât prin editarea Revistei Născut pentru Sport (ediția națională, dar și ediții județene), cât și prin inițierea a numeroase campanii și proiecte, menite să atragă copiii spre sport, dar și să promoveze excelența sportivă juvenilă.

 

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Covid-19, Timiș: trei decese și 110 cazuri noi. Scade numărul de pacienți de la ATI

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu coronavirus scade sub 4,3 la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, România: peste 3.200 de noi infectări și aproape 140 de morți

  Eveniment

  Hotărârea de Guvern care a închis sălile de sport la o rată de peste 4 la mie, anulată de Curtea de Apel Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Comunicat de presă privind Măsura 2 ”Granturi pentru capital de lucru ”

  Ştiri din Timiș

  Sunteți de acord cu interdicția de hrănire a porumbeilor în Timișoara? Primăria vă cheamă la dezbatere

  Ştiri din Timiș

  Fritz și-a pus un consilier personal director la Centrul de Proiecte. Discuții finale pe regulamentul de finanțări

  România

  Vlad Voiculescu acuză: Există diferențe între datele raportate și cele reale privind decesele din cauza Covid-19

  Ştiri din Timiș

  Alin Nica militează pentru punctul de frontieră Beba Veche. Vrea să predea drumul de la Sânnicolau Mare la CNAIR

  Angajari TION

  Hausengel rundum versorgt angajeaza

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici