tion.ro Web analytics

S-au deschis parcurile, locurile de joacă și florăriile din Timișoara înainte ca România să iasă din starea de urgență

De Roxana Deaconescu

S-au deschis parcurile, locurile de joacă și florăriile din Timișoara înainte ca România să iasă din starea de urgență

foto: arhivă
Reactualizat la:
Timișoara a redeschis parcurile înainte ca România să iasă din starea de urgență în care se află din cauza pandemiei de coronavirus. Accesul în parcurile și locurile de joacă din oraș a fost permis de miercuri, 13 mai, zi în care s-a ridicat restricția impusă și pentru florării.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișoara a redeschis parcurile înainte ca România să iasă din starea de urgență în care se află din cauza pandemiei de coronavirus. Accesul în parcurile și locurile de joacă din oraș a fost permis de miercuri, 13 mai, zi în care s-a ridicat restricția impusă și pentru florării.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat, marți, că, odată cu ieșirea României din starea de urgență, se vor redeschide și parcurile din oraș. Erau închise de aproape două luni. Despre locurile de joacă nu se știa încă nimic, însă iată că în cele din urmă Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Timișoarei, condus de primarul orașului, a decis să fie permis din nou accesul și în locurile de joacă.

Tot marți, președintele Klaus Iohannis le-a recomandat administrațiilor publice locale să redeschidă parcurile atunci când România va ieși din starea de urgență. Timișoara s-a grăbit.

Și STPT revine la programul obișnuit, dar rămâne sistat transportul școlar. Măsura se aplică de lunea viitoare.

„Începând din data de 13.05.2020 se redeschide accesul în parcuri și locuri de joacă, cu respectarea restricțiilor instituite la nivel național;
Începând din data de 13.05.2020 se deschid florăriile, cu respectarea restricțiilor instituite la nivel național;
Începând din data de 18.05.2020 se reia transportul public al Societății de Transport Public Timișoara la capacitatea maximă, exceptând subsistemul de transport școlar, care rămâne sistat, cu respectarea tuturor cerințelor instituite pe speță de diversele instituții, inclusiv STPT”, se arată în hotărârea adoptată la foc automat încă de marți, 12 mai.

Documentul a fost adoptat cu 31 de voturi „pentru”, zero „împotrivă” și zero „abțineri” din cei 29 de membri votanți, președintele și vicepreședintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Timișoara.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au făcut publică hotărârea doar pe site-ul municipalității, unde au urcat un document marți seară, după miezul nopții. Articolul 5 din hotărâre spune că actul va fi făcut public pe site-ul și pagina de Facebook a primăriei, precum și prin intermediul presei. Până la ora transmiterii acestei știri, Direcția Comunicare din instituția de pe C.D. Loga nu a transmis niciun comunicat de presă pe această temă, iar pe pagina de Facebook a primăriei nu a fost publicat nimic.

Vă reamintim, România va ieși în 14 mai din starea de urgență în care se află din cauza pandemiei de coronavirus. Conform președintelui Klaus Iohannis, din 15 mai va trebui să purtăm măști în spațiile închise și atunci când călătorim cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, el a spus că ar trebui să păstrăm o distanță obligatorie atunci când ieșim în spațiul public.

Până la ora actuală, în Timiș avem declarați 479 de bolnavi de Covid-19. Potrivit DSP Timiș, 327 de pacienți din județul nostru s-au vindecat de boala provocată de virusul SARS-CoV2. 37 de oameni au murit.

28 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dima says:

  Acum ar trebui trecut inca un punct in declaratie: ”in scop de relaxare in parc”. Cand vin militienii sa poti argumenta motivul pentru care te afli in parc.

 2. tibi says:

  timisoara are un urangutan cu grave probleme psihice in primarie

 3. Raul says:

  Se deschid toate,mai putin pietele Flavia si Mehala,care reprezinta pentru multi timisoreni,un mod de a petrece week end-urile.Personal,sunt dependent de aceste piete,intodeauna gasesc ceva de cumparat de acolo si sunt multe persoane, care din vanzarile ce le fac acolo,efectiv mai scot un ban in plus,pe langa pensie sau salariu.

 4. Nelu says:

  Pentru ce? Practic Robu invita oamenii in parc sa fie amendati. E ilegal pana in 15!!!

 5. Rujan says:

  La Parcul de joaca de pe strada Silistra – Timisoara asteapta vreo 10 copii sa intre si sa se joace. Administratorul parcului nu doreste sa ia lacatul jos de pe usa deoarece nu este cosita iarba.

 6. Sara says:

  God help!

 7. Mascalzine says:

  Se contrazic unul pe celălalt,nu știe stânga ce face dreapta,nu știu câte prune au in traista!
  De ce am stat in casa 2 luni?si acum se iasă?a trecut pandemia, am uitat!

 8. Mirel says:

  Deci “ultracinstitul” si ultracorectul” impreuna cu 30 de trepadusi consilieri locali, care semneaza orice, au incalcat legea !!!
  Starea de urgenta este pana in 14 Mai 2020 ora 24:00.

  Scrie ca sedinta extraordinara s-a desfasurat pe grupul WHATSSAPP al CLSU, dar grupul CLSU pe WHATSSAPP – (cu dublu S) NU EXISTA deoarece aplicatia este WhatsApp.

  Stie el primatul ca nu o sa ia amenda si isi permite sa mai faca o ilegalitate care “da bine” in campania sa electurala…

 9. Liviu says:

  Câte capre sunt incluse în cei 327 de pacienți infectați? Au ieșit multe capre pozitiv la test. Bănuiesc ca sunt și în Timiș. Capre.

 10. Ion says:

  dezinfectia locurilor de joaca cum se va face???

  • alt_ion says:

   Nu ne mai trebuie asa ceva. A zis Robu ca nu e nevoie. Adica ar fi nevoie dar Robu a dat dispensa pentru timisoreni ca nu trebuie.
   Semai vaita o mamica aici ca unii copii stau la poarta locului de joaca si nu-i lasa administratorul inauntru ca nu e iarba cosita. Ca nici administratorul nu stia ca de pe o ora la alta se deschid locurile de joaca. Pai daca sunt cumva capuse acolo, ce ne facem? O sa vezi in zece zile cati bolnavi o sa avem. Probabil ca vrem sa fie Timisoara ca la Tandarei, sau ca la Suceava. Sa vezi atunci ce o sa sara multi in sus ca de ce nu inchidem la loc.

 11. Arthur says:

  Hotararea CLSU nu doar ca incalca legea ci chiar o sfideaza.
  Mesajul transmis inca o data de reprezentantii Primariei Timisoara este unul extrem de nociv: noi facem ce vrem, legile “e” pentru altii.
  Daca voi ca autoritate incalcati legea, de ce va mirati ca lumea nu o respecta?
  Sper ca autoritatile competente sa ia masurile care se impun impotriva celor 31 de persoane care si-au permis sa incalce prevederile legale si sa le deschida dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor.
  Nimeni nu e mai presus de lege, nu?

  • Care lege? says:

   Arata-mi si mie un link spre legea care interzicea accesul in parcuri. Era o hotarare de consiliu local. Ei au dat-o, ei au abrogat-o.

 12. Cercetas says:

  Bine ca florariile sunt deschise. O sa avem nevoie de coroane pentru aia de acuma se plimba ca Voda in Loboda, sau sa duceti un buchet de flori la spital cuiva. Ca multi nu vad si nu cred in virusi rai!

  Unii oameni chiar ca simt nevoia sa se pipi contra vantului.

  Si nici masca sa nu purati ca nu vi se vad buzele rujate.

 13. Gopo says:

  Partea cu deschiderea florariilor pute a coruptie. Dupa parerea mea florile nu sunt un bun sau serviciu important. Mai bine deschideau magazinele de bricolaj, ca sa mai putem face ceva reparatii acasa.

  • cornel says:

   magazinele de bricolaj Dedeman sau Hornbach au fost tot timpul, dar absolut tot timpul deschise. Eu am fost de vreo 4 ori pe acolo luna asta si cea trecuta.

  • Rumburak says:

   Gopo, de ce ai impresia ca magazinele de bricolaj sunt inchise? Au fost deschise in toata perioada asta.

  • Kalato says:

   Amice, trăiești la limita inteligenței? Magazinele de bricolaj au fost tot timpul deschise.

 14. Camelia says:

  Locurile de joacă sunt adevărate focare de infecție. Pe un leagăn sau un topogan se dau peste 20 de copii în câteva ore. Pun mâna pe ele,iar de acolo, la nas, ochi , gură și atâta ne trebuie! Majoritatea părinților le spun copiilor să scoată degetul din gură sau din nas, când acesta e deja acolo. Și dacă le spui dinainte, tot degeaba e. Dacă îl mănâncă nasul pe copilul de 4 ani, e cam greu să-l faci să nu se scarpine, indiferent unde și-a băgat mâinile înainte. Ce să mai vorbim de groapa cu nisip, din care te procopsești cu de toate! Iar când bate vântul, tot praful de acolo, ți-l aruncă în ochi. Și pe urmă nu știm de ce se îmbolnăvește copilul, că doar am avut grijă să-l îmbrăcăm adecvat! Până acum puteai să aduci de la locul de joacă o răceală, o gripă, un rotavirus. Acum poți lua acasă și coronavirusul din cauza căruia am fost două luni în stare de urgență. Oare vrea cineva să o luăm de la capăt? Mi se pare că e o bătaie de joc la adresa celor care și-au riscat viața ca să ne vindece. Cum să-i explici unui copil de 4-5 ani că nu e bine să meargă la locul de joacă, dacă aceste e arhiplin? Va întreba de ce nu are voie, dacă alți copii sunt acolo și se va simți pedepsit pe nedrept. Cred că nu e nevoie să amintesc cât sunt de aglomerate aceste locuri de joacă. O singură jucărie de acolo poate transmite virusul multor persoane.

  • Amico Friz says:

   Daaaa focare… După 2 luni inca n-ai înțeles despre ce este vorba …

  • cornel says:

   Daca in tot jud. Timis nu a mai fost nici un caz nou de coronavirus, explica-mi sa inteleg si eu de unde se pot molipsi copii?

  • Claudiu says:

   Camelia, tu poti in continuare sa #staiacasa !!!

   • Camelia says:

    Sunt de acord cu redeschiderea parcurilor, consider că e un lucru bun. Dar cu locurile de joacă e altceva. Sigur că eu pot săsta stau acasă, dar copilul meu suferă când vede că alții au voie la locul de joacă, iar el nu are voie.

  • yle says:

   Foarte corect comentariul, Camelia. Totusi la Bucuresti a mai fost un primar de sector ce a deschis parcurile. Sfidare si inconstienta a reprezentantilor orasului.

 15. anonim says:

  Hotararile CLT, trebuia sa mai astepte ! Abrambureala,neseriozitate,indisciplina !

  • idem says:

   Locurile de joaca raman inchise,dupa instaurarea starii de alerta,deci unele din zisele hotarari CLT sunt contraventii!

 16. România

  Cum va fi luată temperatura la intrarea într-un spațiu închis, pe perioada pandemiei
  Ministerul Sănătății transmite că triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici etc. Cum trebuie luată temperatura la intrarea într-un spațiu închis, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

  Ştirile judeţului Timiş

  Încă o promisiune de la București: bază sportivă de amploare în orașul Buziaș
  Curg promisiunile de la București pentru baze sportive în Timiș. Pe lista sinteză a obiectivelor de investiții a Companiei Naționale de Investiții a fost trecută o bază sportivă în orașul Buziaș. Ar urma să aibă două terenuri de fotbal și ar costa 1,6 milioane de euro.

  Ştirile judeţului Timiş

  Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare
  ADVERTORIAL. Sănătatea și siguranța clienților, a angajaților și a comunităților în care activează reprezintă una dintre principalele preocupări ale companiilor Enel din România.

  Ştirile judeţului Timiş

  Bani din bugetul local pentru iluminarea clădirilor private renovate din Piața Unirii. E un premiu de la primărie
  Reprezentanții Primăriei Timișoara vor să ilumineze arhitectural clădirile private renovate din Piața Unirii, dar și pe cele din Piața Victoriei. Este, de fapt, un premiu pentru timișorenii care au investit să facă fațadele imobilelor în care locuiesc sau pe care le dețin. Dacă există cadru legal pentru acest lucru nu se știe încă. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Grindeanu dă semnale că s-ar întoarce în politică: Voi susține și mă voi implica într-un proiect serios
  Fostul premier Sorin Grindeanu, actual președinte al ANCOM, a dat, marți, un semnal că ar fi dispus să se întoarcă în politică. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  UPDATE. A fost emis un nou cod galben de ploi în Timiș și alte trei județe din vestul țării
  Avertizare de ultimă oră emisă de meteorologi, pentru Timiș și alte trei județe din vestul țării. Vremea continuă să fie instabilă, astfel că a fost emis un nou cod galben. UPDATE Cod galben prelungit în Timiș. 30 de localități sunt afectate

  Ştirile judeţului Timiş

  Din nou parcări vs. copaci la Timișoara: cazul din zona străzii Dumitru Jugănaru
  Suntem în epoca mașinilor, așa cum le place celor din Primăria Timișoara să spună, astfel că este nevoie de cât mai multe locuri de parcare. Dacă nu se poate în centru, se fac în cartiere, în locul garajelor inutile demolate de primărie. Numai că în calea asfaltului stau și copacii, care pică rând pe rând sub drujbe. Vorbim acum despre cazul din zona străzii Dumitru Jugănaru. 3

  Sănătate

  Două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, în Timiș. În România numărul infectaților a ajuns la 18.429
  Grupul de Comunicare Strategică a transmis cele mai recente informații legate de evoluția pandemiei de coronavirus, în România. În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 a urcat la 18.429, fiind depistate alte 146 de cazuri noi de îmbolnăvire. Două dintre ele au fost în Timiș. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.