tion.ro Web analytics

UPDATE. Maratonul Vaccinării, la finiș. Peste 6.700 de oameni imunizați anti-Covid în weekend, la Timișoara

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. Maratonul Vaccinării, la finiș. Peste 6.700 de oameni imunizați anti-Covid în weekend, la Timișoara

Reactualizat la:
Campania fără precedent pusă la cale de medicii din Timișoara este una de succes, chiar dacă nu s-a atins ținta dorită de organizatori. Peste 6.700 de oameni s-au vaccinat anti-Covid la Maratonul Vaccinării, desfășurat timp de trei zile și trei nopți la Centrul Regional de Afaceri, cu peste 500 de voluntari. UPDATE 2. Maratonul Vaccinării, încheiat în aplauze. Șeful DSP: „A scurtat pandemia în Timiș cu două zile”
Scris de Roxana Deaconescu - Campania fără precedent pusă la cale de medicii din Timișoara este una de succes, chiar dacă nu s-a atins ținta dorită de organizatori. Peste 6.700 de oameni s-au vaccinat anti-Covid la Maratonul Vaccinării, desfășurat timp de trei zile și trei nopți la Centrul Regional de Afaceri, cu peste 500 de voluntari. UPDATE 2. Maratonul Vaccinării, încheiat în aplauze. Șeful DSP: „A scurtat pandemia în Timiș cu două zile”

De la oameni care se temeau de vaccin până la oameni care s-au recuperat de Covid-19 după zile întregi la ATI sau deținuți – cu toții s-au lăsat înțepați de cei peste 500 de voluntari de la Maratonul Vaccinării din Timișoara, o campanie unică în România pornită de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, al cărei președinte este medicul Dorel Săndesc.

S-a stat și la cozi în fața CRAFT, iar mulți timișoreni au mers și noaptea să se vaccineze anti-Covid. Dacă în prima noapte au trecut pe la „maraton” puțin peste 300 de oameni, în a doua noapte numărul lor a fost ceva mai mare, pentru ca duminică să scadă la loc.

Duminică, puțin după miezul nopții, la finiș ajunseseră 6.500 de oameni, în timp ce luni dimineață, cu o oră înainte de închidere, raportarea era de 6.700 de oameni. În ultima oră au mai fost câțiva la vaccin, astfel că numărul total de imunizați la Maratonul Vaccinări este de 6.722 de oameni, până luni dimineață la ora 8.

„Suntem obosiți, dar fericiți. Impactul a fost extraordinar, asta contează foarte mult. (…) A fost o ofertă din suflet, ne bucurăm enorm că a existat un impact național. Dincolo de cei peste 6.700 de oameni vaccinați în aceste zile, impactul se transmite”, ne-a spus medicul Dorel Săndesc.

Maratonul Vaccinării s-a desfășurat la CRAFT, de vineri (ora 16) până luni (ora 8). Timișorenii s-au putut vaccina doar cu buletinul, fără programare pe platforma oficială de vaccinare. Rapelul se va face în condiții asemănătoare, la Sala Olimpia, peste trei săptămâni.

UPDATE. 6.722 de oameni la Maratonul Vaccinării. Campania continuă la București

6.722 de oameni s-au vaccinat, în total, în cadrul Maratonului Vaccinării de la Timișoara. Dintre aceștia, 1.600 s-au programat prin platforma RoVaccinare, restul prezentându-se doar cu buletinul, fără programare.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare le transmit mulțumiri „medicilor, asistenților, studenților din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara care și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România”.

În perioada 7-9 mai urmează Maratonul Vaccinării la București.

UPDATE 2. Maratonul Vaccinării, încheiat în aplauze. Șeful DSP: „A scurtat pandemia în Timiș cu două zile”

Aplauze la „linia de sosire” de la Maratonul Vaccinării, care ar trebui să determine un fenomen de bulgăre de zăpadă în România, spun organizatorii. Șeful DSP Timiș crede că acțiunea fără precedent din România a reușit să scurteze cu două zile pandemia de coronavirus în județul Timiș.

„Este efortul extraordinar al comunității medicale din Timișoara, este un moment de grație al acestui sector, pentru că am reușit să ne unim forțele toate spitalele din Timișoara. Neapărat de precizat rolul extraordinar al studenților, care au venit cu entuziasm și în număr mare. Sperăm că acest eveniment să fie doar un «trigger» care să determine un fenomen de bulgăre de zăpadă la nivelul întregii țări”, a precizat Dorel Săndesc, președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” care a organizat Maratonul Vaccinării. El a ținut să le mulțumească și celor de la CCIAT (Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș), care au pus la dispoziție spațiul pentru cele 30 de fluxuri de vaccinare deschise non-stop.

Reacțiile adverse au fost extrem de puține la centrul temporar de vaccinare de la CRAFT. Potrivit lui Săndesc, doar două tinere au avut stări de leșin, iar oamenii au venit chiar și din Cluj să se vaccineze anti-Covid la Timișoara.

„A mers foarte bine, nu am avut probleme, nu am avut reacții deosebite. Noi mergem în caravane în zone izolate, aici am avut cele mai puține reacții, cred că oamenii vin cu stres la vaccinare, aici a contribuit toată ambianța. Am avut două tinere care au avut o pseudo-lipotimie incompletă. Și oamenii au spus că ambianța contează. Vom continua să mergem și în caravane în diverse zone izolate. Cred că societatea civilă poate să aducă o contribuție esențială și e cazul să o facem. Poveștile maratonului sunt extraordinare, am avut oameni veniți din străinătate”, a completat șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Cu bicicleta de la 200 de km depărtare

La Maratonul Vaccinării au venit și români din străinătate, dar și străini care au permise de ședere în România. Un bărbat care are în jur de 60 de ani a pedalat din Călan (din județul Hunedoara, de la aproape 200 de km de la Timișoara – n.r.) până la CRAFT și înapoi, pentru a se vaccina, a mărturisit Săndesc, iar un alt bărbat a venit de la Cluj ca să se vaccineze fără buletin la Timișoara.

Ultima doză a fost administrată luni dimineața, la ora 7.55. Coordonatorul centrului temporar de vaccinare spune că au fost și probleme, însă au fost rezolvate pe loc.

„A fost greu, dar a fost foarte frumos. A fost obositor, dar am plecat mulțumiți, pentru că acei 6.722 de oameni au avut încredere în noi. La ora 8 fără 5 minute am injectat ultima doză și ne-am aplaudat între noi și ne-am felicitat. Vreau să mulțumesc studenților, rezidenților și medicilor voluntari care ne-au ajutat. Efectiv a mers ca o mașinărie unsă. Am întâmpinat și foarte multe probleme, pentru că nu s-a mai făcut până acum doar cu buletinul, cu pașaportul, cu permisul de ședere, dar pe toate le-am rezolvat”, a spus și Georgiana Bobouțeanu, coordonatorul centrului de vaccinare temporar de la CRAFT.

„Efortul corpului medical a scurtat pandemia în Timiș cu 2 zile”

Directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Flavius Cioca, crede că efortul medicilor i-a convins pe oameni să se vaccineze în număr mare.

„Cred că sunt două concluzii extrem de clare. Populația județului Timiș are încredere în corpul medical și răspunde apelului corpului medical. Și bineînțeles, corpul medical, atunci când se mobilizează, reușește să ajungă alături de comunitate. Foarte important mi se pare și numărul la care am ajuns: 6.722 de vaccinuri nu e o cifră mică, este o cifră mare. Și, dacă stăm să ne comparăm cu media zilelor din Timiș, care e undeva la 4.000 de vaccinuri pe zi, vă aduceți aminte probabil că există o teorie vizavi de Al Doilea Război Mondial, cum că actul de la 23 august a contribuit la scurtarea războiului cu aproximativ 200 de zile. Îmi permit să spun că efortul corpului medical din județul Timiș a scurtat pandemia în Timiș cu două zile”, a declarat Flavius Cioca, directorul DSP Timiș.

Cei care s-au vaccinat în weekend la Centrul Regional de Afaceri Timișoara trebuie să facă a doua doză peste trei săptămâni, exact în aceeași zi. Ei vor fi anunțați prin SMS. De data aceasta le apare însă programarea în platforma oficială a campaniei de vaccinare, iar centrul pentru rapel va fi deschis la Sala Olimpia.

editor: Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Peste 4000 de oameni la Maratonul Vaccinării. S-au vaccinat și deținuți de la Penitenciarul Timișoara

[relatedArticles]

39 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Iom77 says:

  Pare a fi o reușită neașteptată!

  • Eu says:

   Da este o reușită . Daca s-ar face mai multe campanii de genul acesta ar fi mult mai bine.
   Una peste alta având în vedere că a scăzut incidenta poate să meargă și doamna Sosoaca la sala.:)

  • Alergic la gargară politicianista says:

   Robu se invinețește de ciudă și Fritzulache radiază și încearcă sa recupereze din aaimpatia populară prin postări în care le mulțumește tuturor (doar pe badiguarzi ce i-a uitat) în timp ce prin fata centrului ridicau praful peste cei la coadă, mașinile ce goneau în orașul tot mai promiscuu a lui Pinochio

 2. UnulVaccinat says:

  Felicitari tuturor celor implicati…Celelalte oras ii rog sa ia exemplul…

 3. Ovidiu says:

  Felicitari maxime tuturor celor implicati! Personal, nu ma asteptam sa aiba un asa succes si ca urmare, trag concluzia ca una din problemele vaccinarii este aceea ca te poti vaccina doar cu programare. Solutia cred ca ar fi, ca la fiecare centru de vaccinare sa poti merge atat cu programare, cat si fara, mentinandu-se prioritatea pentru cei cu programare.

 4. Bogdan says:

  Le mulțumim și noi! Ce au făcut ei acolo mi se pare extraordinar. Tot procesul a fost gândit bine. Mi-a plăcut că a fost câte un om/echipă pentru fiecare pas. Felicitări!

 5. fabian says:

  Felicitari.

  Si totusi: incercati sa cooptati un matematician-statistician in echipa de organizare data viitoare. Desi fluxul a fost de ~250 persoane pe ora, nu poti programa 250 persoane de la ora 16:00 de exemplu, avand o singura intrare, o singura imprimanta care se strica din cand in cand si doua cozi: una de buna credinta, cu programare si speranta si una la care “au ajuns si ei asa pur si simplu, ce conteaza ca traim in era informationala”, amandoua cozile la aceeasi usa. Nu se face. Doctorii sa isi faca meseria, da, matematicienii si ei.

  COLABORARE!

  Solutie: Nu trebuia sa se faca programare deloc la “maratonul vaccinarii” in situatia logistica de fata. Vine omu, se pune la coada si isi asuma lungimea cozii si timpul de asteptare

  SAU

  Programati / Neprogramati -> deschideti mai multe usi si completati formularele la foc continuu. Cum? La UVT la facultatea de informatica se va gasi un student care va aplica un algoritm simplu OCR de scanare a buletinului si a completarii rapide a formularului astfel incat persoana care se vaccineaza, doar sa semneze si sa raspunda la 1-2 intrebari. Nu cred ca nu se puteau gasi sponsori pentru 4-5 imprimante in plus.

 6. Dan says:

  sa il salutati pe cealushescu fiindca curand o sa va intalniti cu el

 7. Alfa says:

  Felicitari ! Daca s-ar organiza in fiecare oras mare, poate lunar, 6700 persoane x 10 orase = 67.000 vaccinati noi/luna.
  Ar trebui mai mult marketing in media, pentru a-i convinge si pe cei care se.cred.zmei.

 8. Clau says:

  Respectele mele tuturor celor implicati.

 9. vio says:

  Cu tot cu puscariasi sau fara ?

 10. Grigore says:

  Asta cu asemanarea cu scurtarea razboiului este cam deplasata, in rest felicitari echipei medicale.

 11. Adina says:

  Ce spune European Medicine Agency – Agenția Europeană a Medicamentelor, date rezumative până pe 17 aprilie 2021.

  Reacții totale pentru vaccinul experimental ARNm Tozinameran (cod BNT162b2, Comirnaty) de la BioNTech / Pfizer: 4.293 decese și 144.607 vătămări până la 17.04.2021

  E bun rau si pfizerul insa inconstientii care se automodifica genetic sunt inteligenti ca betonul……….

  • Ion says:

   Văd că ați schimbat tactica. Citați ba din RFI, ba din agenția cutărică … Doar, doar v-o crede cineva. Mulțumim că vă pasă atât de mult de noi. Sau vă pasă mai degrabă de buzunatul vostru?

  • Victor says:

   Uite cum apar si mincinosii… ai o sursa la inpetia asta? Un link de la EMA?

  • activenews says:

   sa nu ne facem iluzii ca toate decesele si complicatiile au fost raportate:

   10.754 Tulburări ale sângelui și ale sistemului limfatic incl. 37 de decese
   6.993 Tulburări cardiace incl. 499 decese
   45 Tulburări congenitale, familiale și genetice incl. 2 decese
   3.944 Tulburări ale urechii și labirintului incl. 3 decese
   103 Tulburări endocrine
   4.388 Tulburări oculare incl. 5 decese
   32.024 Tulburări gastrointestinale incl. 216 decese
   99.747 Tulburări generale și condiții la locul de administrare incl. 1397 decese
   199 Tulburări hepatobiliare incl. 15 decese
   3.165 Tulburări ale sistemului imunitar incl. 19 decese
   9.534 Infecții și infestări incl. 512 decese
   3.653 Vătămări, otrăviri și complicații procedurale incl. 79 de decese
   7.166 Investigații incl. 161 decese
   2.407 Tulburări de metabolism și nutriție incl. 85 de decese
   51.699 Tulburări musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv incl. 44 de decese
   133 Neoplasme benigne, maligne și nespecificate (inclusiv chisturi și polipi) incl. 7 decese
   63.051 Tulburări ale sistemului nervos incl. 393 decese
   177 Sarcina, puerperiul și condițiile perinatale incl. 7 decese
   76 Probleme legate de produs
   5.684 Tulburări psihiatrice incl. 60 de decese
   885 Tulburări renale și urinare incl. 62 de decese
   911 Tulburări ale sistemului reproductiv și ale sânilor incl. 1 deces
   13.181 Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale incl. 490 decese
   15.325 Tulburări ale pielii și ale țesutului subcutanat incl. 35 de decese
   409 Circumstanțe sociale incl. 6 decese
   111 Proceduri chirurgicale și medicale incl. 6 decese
   7.694 Tulburări vasculare incl. 152 decese

   • Clau says:

    Din ce observ, multe din aceste decese pot fi cu greu asociate vaccinului.

    Spune-mi si mie, ca eu nu inteleg, nu cumva se murea de AVC si infarct si înainte?
    Întotdeauna stilul de viață va influența afecțiunile medicale si inclusiv accesele, nu vaccinurilor.
    Eu personal abia astept sa imi vina randul sa ma vaccinez, sa scăpăm odata de această pandemie.

    • 456 says:

     si miile de oameni care protesteaza prin toata Europa sunt conspirationisti??? Sau nu ai auzit? Cenzura functioneaza la greu, oare de ce?

  • Victor says:

   Da, da, am inteles, tot romanul e doctor-genetician, milioanele de vaccinati e prosti.
   Daca nu mor in 10 luni/3 ani cum scriu aici, ce facem?

  • AnidaADN says:

   Bre prostie monumentala! Nu e nimeni automodificat (nici chiar modificat) genetic. Doar voi va automodificati genetic din prostovani in prostalanaci, apoi nivele tot mai joase de incultura crasa si prostie fenomenala. Sunt convins 273,4424% ca nu vei pricepe ce voi scrie in continuare, dar poate dai coopy paste pe grupurile de marginalizati cerebral pe care le frecventezi: vaccinurile acestea contin o instructiune ARN (e A – R – N si nu A – D – N!) transmisa organismului care va crea anticorpii necesari impotriva acelor tepi cu care virusul COVID19 se prinde de peretii plamanului. ATAT! Nu chip-uri, nu devii spaidarmen, totusi are si o parte nasoala…oricate doze ati lua voi, tot tampiti ramaneti.

  • gigel says:

   Adina lasa ca tu nu trebuie sa te mai modifici… esti deja modificata :)))))

  • tibix says:

   Cand esti analfabet functional si habar nu ai sa interpretezi niste cifre :)))))

  • Clau says:

   Pana acum eram nemuritori si sanatosi tun.Daca te vaccinezi si dupa aceea patesti ceva,e clar din cauza vaccinului.Adina esti ‘beton’ dar nu in sensul bun

  • Serrgiu says:

   Adina inteligenta ca Betonul,Bravo , tu si Sosoaca valorile Romaniei

  • Ana says:

   Te pricepi și la fotbal? Sau doar la genetica și politica?

 12. Rumburak says:

  cu acest maraton nu mai sint clienti pentru centrele de vaccinare obisnuite

  tinind cont ca comisia europeana a contractat 1.8 miliarde de doze pfizer livrabile pina in 2023 pandemia nu se termina nici macar in 2023. google it

  Comisia Europeană va achiziționa suplimentar 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, care să fie adaptate și noilor tulpini ale coronavirusului. Vor fi livrate până în 2023.

 13. Cineva says:

  No, hai sa bem o bere…cu referinta la cei care nu s-au vaccinat de curand, ceilalti sa mai stea la rand.

 14. un vaccinat says:

  Sincere Multumiri .
  Este o actiune generoasa cu sute de oameni care au facut gestul altruist de ai ajuta pur si simplu pe cei care au nevoie .
  …….
  Cei cu dubii ar trebui sa priveasca catre tarile care au fost mereu inaintea noastra .
  Israel SUA UK Canada si Vestul Europei fac eforturi sa-si vaccineze populatiile .

  Orban a adus si vaccin din China iar Merkel incearca sa aduca chiar si Sputnik V de la rusi .
  Totul pt a vaccina asap .

  Este o cursa contra virusului……………………

  • Ionelush says:

   Tu esti manipulat de media. Romania este in top 5 la procentul de vaccinati. Eu zic sa verificati site-uri oficiale. Daca verifici ai sa constati ca doar Israel-ul se afla in ceea ce zici tu. Tari civilizate sunt Elvetia, Finlanda, Suedia, nu boschetarii din SUA. Nu mai dati ex. prostia omenirii dau poate pe tine te reprezinta!

 15. Rareș says:

  Haideți să măsurăm rezultatul acestei actiuni:
  Timisoara : 400.000 de locuitori ( eu zic ca sunt aproape 600.000)
  Vaccinați la maraton : 6 800 în 72 de ore (cu tot cu femeile de servici) adică 95 de capete furajere pe 1H , adică 0,64 din capăt furajer pe minut.
  Mai departe : 400.000 de populi reprezinta 100% capete furajere de Vaccinat > Rezultă ca 6 800 capete furajere reprezinta SUB 2% din totalul de populi ai Timișoarei.
  Deducție: 400.000 de populi ai Timișoarei se pot vaccina cu aceiași rata de succes ca a acestei campanii în aproximativ 180 de zile adica 4 300 de ore pline …. și care sunt costurile?
  Initiativa merita salutata dar rezultatul e mult sub așteptări, greu de obținut și dificil de desfășurat în actualele condiții atata timp cât vaccinarea are probleme la capitolul INCREDERE în psihicul romanilor generat de șirul evenimentelor și bajbaielilor autorităților din ultimele 6 luni dar și a tuturor opiniilor contradictorii, informațiilor care au circulat în media dar și teoriilor conspiraționiste de toate felurile și în toate stilurile.
  Maratonul a avut un obiectiv de 10.000 de populi (Target foarte mic) iar rezultatul nu a atins acest Target adică nici 2 % din total populi ai Timișoarei. Politicienii din tot acest decor al vaccinării sunt doar obiecte de decor, cu o Contribuție slaba la acest proces și dornici doar de afișare, practic nu au sprijinit întregul proces cu absolut nimic.

  Sănătate bună tuturor.

 16. ionelush says:

  500 de voluntari pentru a vaccina 6k oameni 🤣🤣🤣adica fiecare a vaccinat 11 oameni? 🤣🤣🤣 Doar eu observ prosteala mediatica?

 17. Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Cod portocaliu de vreme rea, în Timiș. Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină

  România

  Prințul Charles, vizită în România. Întâlnire cu președintele, premierul, Custodele Coroanei și refugiați ucraineni

  Capitala Culturala

  „They dance alone”, acțiune dedicată dorului, în Piața Libertății din Timișoara

  Capitala Culturala

  FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

  România

  Femeie găsită moartă după ce a plecat în excursie împreună cu iubitul, în Bihor

  Ştiri din Timiș

  Timișoara și alte localități din județ, incluse pe ruta EuroVelo 13

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trei tiruri cu ajutoare umanitare pleacă de la Aerodromul Cioca spre Ucraina

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Spitalul Județean din Timișoara va avea un Centru de Recuperare Motorie în Lovrin. Ce presupune investiția CJT

  Ştiri din Timiș

  Parc tematic inovativ pe 70 de hectare la Parța. CJT se inspiră din Franța pentru realizarea lui

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici