tion.ro Web analytics

Completează online declarația de care ai nevoie să ieși din casă pe vremea stării de urgență din România

De T. Ex.
Reactualizat la:

Completează online declarația de care ai nevoie să ieși din casă pe vremea stării de urgență din România

foto: Pixabay
Reactualizat la:
Odată cu Ordonanța Militară nr. 3, emisă marți, 24 martie, toate recomandările privind restricționarea deplasărilor au devenit obligații. Astfel, nu mai puteți ieși din casă decât în interes de serviciu sau dacă aveți un motiv bine întemeiat, iar pentru acest lucru este necesară o declarație pe proprie răspundere. O puteți completa online!
Scris de T. Ex. - Odată cu Ordonanța Militară nr. 3, emisă marți, 24 martie, toate recomandările privind restricționarea deplasărilor au devenit obligații. Astfel, nu mai puteți ieși din casă decât în interes de serviciu sau dacă aveți un motiv bine întemeiat, iar pentru acest lucru este necesară o declarație pe proprie răspundere. O puteți completa online!

Noua Ordonanță Militară, cea cu numărul trei, emisă marți, 24 martie, prevede următoarele referitor la circulația persoanelor:

Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Astfel, pentru verificarea motivului deplasării, veți avea cel mai adesea nevoie de o declarație pe proprie răspundere. Aceasta poate fi completată online AICI. Formularul online a fost realizat de un Startup din Timișoara, care se numește 123ContactForm, fondat de Florin Cornianu și Tudor Bastea.

Potrivit GSC, formularul se poate prezenta autorităților și în format electronic, prin intermediul telefonului, al tabletei sau al unui dispozitiv similar. Dacă vă deplasați în interes de serviciu, atunci trebuie să aveți la dvs. o adeverință emisă de angajator. Modelul, propus de Grupul de Comunicare Strategică, poate fi descărcat de AICI.

Nu uitați, persoanele care au peste 65 de ani nu pot ieși din casă decât în intervalul orar 11:00 – 13:00. Circulația acestora este permisă în afara intervalului menționat doar dacă se face în interes de serviciu sau pentru realizarea de activități agricole.

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adrian says:

  Bună ziua. Cum pot completa online formularul de declarație pe proprie răspundere prinind ordonanta militara și cum o salvez pt completări ulterioare? Stima

  • Baluba says:

   Buna sara. In textul de mai sus al articolului, apasati pe primul AICI unde vi se spune cu litere groase sa ajungeti.

   Apoi cititi textul introductiv din noua pagina si apasati pe START. Apare atunci in sfarsit formularul pe care il completati la fel cum ati comenta aici. In final trebuie sa introduceti o adresa de email la care vi se trimite documentul completat si deci tot aceea constituie totodata si salvarea lui. Respect.

  • Adi says:

   Nu puteti obtine autorizatie de operator date?

 2. Miculescu Catalin says:

  Sanatate

 3. Lucius Malfoy says:

  Interesant cum nu au fost in stare autoritatile (indiferent de culoarea politica fin’ca-s la fel de breji toti) sa vina cu o astfel de solutie “oficiala” si au lasat “o companie românească cu peste 10 ani de experiență în colectarea și prelucrarea datelor” sa se ocupe. S-au multumit sa puna la dispozitie formularul, ce conteaza ca lumea de regula nu tine o imprimanta in casa, n-are voie sa iasa si nici n-ar avea unde sa-l printeze. Ca de obicei, o masura gandita pe jumatate.

  • Harry P. says:

   Nu ai nevoie de imprimanta, poti sa arati autoritatiilor documentul in format digital, nu?

   • Emanuel says:

    Conform articolului, GSC (guvernu) zice ca poti sa o ai si pe dispozitivu mobil, desi nu vad asta mentionat pe gov.ro niciunde si nu prea are logica, adica pt ce as mai avea nevoie de declaratie daca trebuie doar sa o arat ca o legitimatie? Datele respective sunt deja in cartea de identitate iar scopul deplasarii il declara in momentul in care esti oprit de catre organ.

  • Ionica says:

   Cu ce crezi ca te ajuta ca o poti completa online daca nu ai imprimanta acasa sau unde sa il printezi ? :)) Declaratia trebuie sa o ai dupa tine prietene. In plus, formularu asta online e un cacat pentru ca nici macar nu se incadreaza in pagina A4 corect si nu poate fi printata.

   Poate vor cei de la Tion sa puna o varianta mai buna: carantina.me

 4. Vulpoiu says:

  Dar ce frumos, ne dam datele personale complete si semnatura la niste unii sa le vanda ei mai departe la anul ca sa nu bata la ochi, pentru ca ne e lene sa ne scriem declaratia in Notepad si semna in Paint daca altceva nu avem la dispozitie.

 5. Gealapu Marian Alexandru says:

  Cumparaturi

 6. Richard says:

  Îl primesc pe email

 7. Talapan Nicoleta Roxana says:

  Pentru cumparaturi si altele ce am nevoie

 8. Birta Csaba János says:

  Îngrijire persoane varstnice

 9. ADRIAN says:

  TREBUIE SA COPLCTEZ DE FIECARE DATA CAND PARASESC DONICILIUL ???

 10. Algo says:

  Doar prostii isi dau datele personale pe acel site!

 11. Pentru deplasare de acasa la magazin alimentar

 12. Anda Bogdan says:

  La intervalul de timp se pune atat timp cat esti plecat/a? De exemplu daca mergi la ingrijire la domiciliu.

 13. Popescu lucica says:

  Doresc sa ies cu câinele afară și la lidl sa fac cumpărături.

 14. IANCU Ilie says:

  Doresc sa merg sa ma deplasez la orasul ALEXANDRIA pt a imi face provizii pt strictul necesar urgent!

 15. Doresc să mă înregistrez

 16. Ionut says:

  Daca tot ati modificat codul sa nu mai fie necesare datele personale, puneti si voi la calendar o functie sa poti edita data . Te doare mouse-ul cand te muti din 80-> 92 cu click.

  Mersi:D

 17. Barbu stefan says:

  Barbu

 18. Cum mă pot înregistra onlain

 19. Daniel Luca says:

  Din păcate de fiecare data trebuie sa reintroduce datele pentru a complecta o noua declarație și în plus pe declarație nu apare nici CNP-ul și nici seria de buletin, motiv pentru care nu am încredere sa ies cu aceasta din casa fiind pasibil de amenda.

 20. Adina says:

  Sincer, aplicația era chiar bună. Au scos și datele cu caracter personal. Ex. Cnp și serie și nr. buletin. Asa este și în ultimul model de declarație pe care au scos-o. Era foarte ok și te scutea de scris cu mana sau sa – ți faci rost de formular. Îmi pare rău că nu mai exista. Eu chiar am folosit-o azi dimineață.

 21. Gîtlan Nuti says:

  Afara la cumparaturi

 22. Flavius Varadi says:

  M-am plictisit in casa si merg la vtm

 23. Flavius Varadi says:

  Ma duc la cumparaturi

 24. Alis Scintei says:

  De ce nu se poate completa acest formular.

 25. Bahaciu felicia says:

  Declaratie

 26. Vreau sa completez cerere onlain sa pot sa ma duc la cumparaturi!

 27. Pìrvuleasa Marian says:

  Mer la magain sà cumpàr alimente

 28. Mihesan Gabriela says:

  Am nevoie de formular

 29. Dodu Elena says:

  Bună ziua, am și eu o nelămurire și as dori sa fiu informata cum sa procedez în privința unei amenzi primita în urma cu 2 zile. Pe data de 23.04.2020,impreuna cu soțul meu am plecat la control la Spitalul Județean Focsani, Vrancea și pe urma la un cabinet Orl particular. Am avut declarațiile făcute, plus biletul de trimitere de la doctorul de familie către secție de chirurgie. Soțul meu necesita un consult chirurgical + radiografii. El se afla într-o stare foarte degradata, se simte foarte, și slăbit, și tocmai de asta lam însoțit. Am fost opriți în orașul Panciu, jud. Vrancea, de către un polițist în circulație și ne-au cerut declarațiile și ne întreabă de unde venim. Bun, noi ai explicam ca venim de la Județ ca am fost la control, iam aratat și biletul de trimitere și rețetele tot ce aveam la noi. Bineînțeles că nici măcar nu sa clintit sa se uite, dar el avea o problema cu mine ca de ce îl însoțesc, “ca știți ca nu aveți voie”? Eu iam explicat încă odată motivul, și ca el urma sa fie și internat. La care el”dar ce treaba are asta cu dvs, are 2 ani nu știe sa se descurce? Nu am putut deloc să-l fac sa înțeleagă, ca de fapt soțul meu este foarte bolnav și ca trebuie sa îl însoțesc,. Mia zis ca o sa primesc o amenda acasă, fără sa știu motivul fără sa știu suma și fără sa semnez. Va rog sa ma sfătuiți ce as putea sa fac când o sa ma trezesc acasă cu amenda. Va mulțumesc!

 30. Gangu says:

  cum pot completa declaratia onlai

 31. Diana Hanganut says:

  Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com sau WhatsApp +2348069032895 îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:

 32. Ştirile judeţului Timiş

  Prefectul de Timiș a acordat diplome de mulțumire șefilor de instituții și voluntarilor pentru lupta împotriva COVID-19
  După ce reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara au înmânat diplome jurnaliștilor pentru colaborarea din timpul pandemiei de coronavirus, astăzi, prefectul de Timiș Liliana Oneț a dat diplome șefilor de instituții și voluntarilor care s-au implicat în lupta cu COVID-19. 3

  Mapamond

  Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, infectat cu coronavirus
  Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Starea lui de sănătate este momentan stabilă.

  Mapamond

  Israelul revine la restricții după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a explodat
  Dat fiind faptul că în Israel măsurile de protecție și distanțare socială nu au fost respectate, autoritățile au decis revenirea unor restricții. Astfel, barurile, piscinele și cluburile au fost închise.

  România

  VIDEO. Doi deputați PSD s-au certat cu polițiștii într-un fast-food din București
  Polițiștii au fost solicitați să intervină, marți, la un fast-food din capitală, unde doi deputați PSD - Adrian Solomon şi Irinel Stativă - au provocat un scandal. Aceștia au fost amendați și pentru că au refuzat să poarte mască de protecție în incinta fast-food-ului. 2

  România

  Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie. Ce a decis Senatul
  Senatorii au adoptat marți proiectul de lege inițiat de UDMR, prin care se stabilește ca alegerile locale să se desfășoare pe data de 27 septembrie. 2

  Capitala Culturala

  TM2021: Primăria a făcut primii pași pentru a prelua controlul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană
  Suntem în luna iulie, iar reprezentanții primăriei au reușit în sfârșit să pregătească regulamentul pentru finanțarea proiectelor culturale și de tineret, inclusiv pentru TM2021. La o săptămână de când primarul a anunțat retragerea din asociație, PMT a făcut primii pași: CL a aprobat trei proiecte: finanțarea, intenția de a prelua proiectul și crearea unor posturi pentru viitoarea structură, numită CPCAMCC. 1

  România

  Dezinformarea - de la „tembelizor” la rețelele sociale
  Mai mult de două treimi din românii care au au un cont Facebook, îl folosesc și pentru a citi știri. Dacă până acum zece ani deschideam televizorul să vedem ce se mai întâmplă în lume, acum intrăm pe Facebook pentru a face același lucru. Deși de multe ori ne imaginăm că doar tinerii „stau pe Facebook”, acest lucru nu mai e valabil de mult timp. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Interzis pe Ciprian Porumbescu, în șantier de șase săptămâni. SDM pune în sfârșit stratul final de asfalt
  Se lucrează de aproape o lună și jumătate pe strada Ciprian Porumbescu, de la intersecția cu Constantin Brâncoveanu până la Calea Șagului. Trebuia să fie un șantier simplu, dar s-au descoperit probleme la fundația drumului, au venit ploile, iar SDM abia acum așterne stratul final de asfalt. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.