tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
România
FSIA: Codul de Bune Practici nu va ieftini produsele alimentare mai devreme de ianuarie 2010

FSIA: Codul de Bune Practici nu va ieftini produsele alimentare mai devreme de ianuarie 2010

la 26 September 2009 13:59
26 September 2009 13:59
Codul de Bune Practici nu va ieftini produsele alimentare mai devreme de ianuarie 2010, întrucât durează 60 de zile renegocierea contractelor la care obligă noua lege, iar decembrie este o lună a sărbătorilor, a declarat sâmbătă preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA).
Scris de IM:ONLINE - Codul de Bune Practici nu va ieftini produsele alimentare mai devreme de ianuarie 2010, întrucât durează 60 de zile renegocierea contractelor la care obligă noua lege, iar decembrie este o lună a sărbătorilor, a declarat sâmbătă preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA).

Trimite articolul

X

“Ieftinirea nu se poate produce mai repede de trei luni de zile, pentru că 60 de zile durează renegocierea contractelor la care obligă noua lege. Decembrie este o lună a sărbătorilor, când nimeni nu ieftineşte, deci ianuarie este cel mai scurt timp”, a declarat sâmbătă preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Preşedintele FSIA consideră totodată că atitudinea hypermarketurilor în afara aplicării Codului este imorală pentru consumatori, în primul rând, pentru că toate aceste costuri cresc preţul produselor la raft. “Problema foarte mare, moment din care s-a pornit cu acest Cod de Bune Practici, a fost când preţurile au explodat, puterea de cumpărare a scăzut şi sigur că şi vânzarea produselor alimentare româneşti a scăzut şi există pericolul să piardă şi producătorul, să se piardă şi locuri de muncă. Sunt convins că marii retaileri au acceptat această discuţie pentru că, la momentul acela, mai bine de un an şi jumătate, n-au gândit că o negociere, un “agreement”, se poate transforma atât de repede într-o lege care, în momentul de faţă, aduce pierderi în ambele părţi, atât producătorului, cât şi retailerului”, a mai afirmat Dragoş Frumosu.

Codul de Bune Practici, aprobat în 16 septembrie cu 198 de voturi pentru, cinci contra şi şapte abţineri, elimină taxa de deschidere de magazin care varia între 1.000-15.000 de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii. Codul reduce şi termenul de plată al comercianţilor către producători la 20 şi 40 de zile.

De asemenea, prin aplicarea Codului de Bune Practici va fi eliminată şi taxa de remodelare, taxă fixă care se solicită pentru modernizarea magazinelor existente, care varia între 1.000 şi 5.000 de euro. Aceasta este scoasă prin introducerea unui articol ce interzice taxele ce nu au legatură cu actul de comerţ.

Serviciul de vânzare garantată, care reprezintă un procent din cifra de afaceri şi se solicită pentru garantarea vânzării produselor în reţeaua respectivă este de asemenea eliminat. Acesta putea reprezenta 0,5-0,75% din cifra de afaceri lunară. În plus, este scos serviciul de gestionare a gamei care putea fi de până la 2% din cifra de afaceri lunară. Taxa de listare furnizor, magazin care putea ajunge până la 15.000 de euro potrivit Codului de Bune Practici poate fi diminuată ca urmare a competiţiei reale între KA (reţea de logistică).

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu, a declarat marţi că, după informaţiile pe care le are de la specialiştii din domeniu, preţurile produselor alimentare ar putea scădea cu până la 30%, după aplicarea legii Codului de Bune Practici.

Sursa: Newsin

Trimite articolul

X
Taguri:
alimente ,
ilie sarbu ,
ministerul agriculturii ,
Ministerul Muncii ,
news ,
preturi ,
stiri
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    „România, gata, sunt unul de-ai tăi”! Fritz a luat interviul pentru cetățenie
    2
    DSP Timiș organizează o campanie pentru copiii care încă nu au vaccinul ROR
    3
    Tradiția continuă. Concertul de Crăciun 2025 al comunității italiene, în decorul Bisericii Millennium
    4
    Copiii din vestul țării, fără acces la neurochirurgie specializată. Întâlnire la CCIA Timiș pentru soluții concrete
    5
    Weekend animat în Iulius Town: atelier de paste, spectacol interactiv, reduceri și competiții sportive
    6
    Furt în miez de noapte la Timișoara: hoți de biciclete, prinși înainte să apuce să fugă
    7
    VIDEO. Alexandru Zaharia și Ștefania Guja câștigă etapa de la Timișoara a Cupei României la Bouldering
    8
    Bețele de Moș Nicolae se vor vinde în aproape 20 de locuri din Timișoara. Ce trebuie să facă comercianții
    9
    Coji de banană pe jos, gume de mestecat pe sub scaune și stickere peste tot. Ce mai găsim prin autobuze și tramvaie în Timișoara
    10
    UPDATE. Miros înțepător semnalat de elevi și părinți, la Moisil. Conducerea oferă clarificări prin interpuși, după zile de tăcere

    Cele mai noi știri

    Capitală Culturală

    Tradiția continuă. Concertul de Crăciun 2025 al comunității italiene, în decorul Bisericii Millennium

    Ştiri din Timiș

    Toleranță zero la articole pirotehnice. Poliția Locală Moșnița Nouă anunță amenzi mari și pedepse cu închisoarea

    Ştiri din Timiș

    Fântâni arteziene, piațetă nouă și mai mult spațiu verde. Sânnicolau Mare își modernizează centrul cu o investiție majoră

    Eveniment

    Bărbat reținut după ce și-a bătut concubina și i-a blocat ieșirea din casă

    Ştiri din Timiș

    Salt spre viitor: UVT primește fonduri strategice și demarează un proiect energetic de referință în Dumbrăvița

    Utile

    Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 6 decembrie

    România

    Sfântul Nicolae: tradiții și obiceiuri păstrate cu sfințenie în gospodăriile românilor

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 6 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    Învață DiscoFox înainte de Revelion și sprijină animalele aflate în dificultate la FABER

    Sănătate

    FOTO. Modernizări importante la Secția de Chirurgie Generală a Spitalului Municipal Timișoara
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici