tion.ro Web analytics

VIDEO. Curier aflat pe bicicletă, lovit în plin de o mașină, în Calea Torontalului din Timișoara

De Raoul Jurchela
Reactualizat la:

VIDEO. Curier aflat pe bicicletă, lovit în plin de o mașină, în Calea Torontalului din Timișoara

Foto: captură video.
Reactualizat la:
Accident de circulație, la intersecția Căii Torontalului cu strada Bucovinei din Timișoara. Un biciclist a fost lovit de mașină în timp ce trecea strada pe trecerea de pietoni. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonă.
Scris de Raoul Jurchela - Accident de circulație, la intersecția Căii Torontalului cu strada Bucovinei din Timișoara. Un biciclist a fost lovit de mașină în timp ce trecea strada pe trecerea de pietoni. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonă.

Accidentul s-a produs joi după-masă la intersecția Căii Torontalului cu strada Bucovinei din Timișoara și a fost suprins de camerele de supraveghere montate în intersecție. Cel pe două roți circula pe trotuar, pe Calea Torontalului, spre oraș, și a vrut să traverseze strada Bucovinei pe bicicletă, în viteză.

Nu a fost atent și nici nu a fost observat de șoferul care a virat dreapta, pe strada Bucovinei. Impactul a fost puternic, iar biciclistul, colaborator al unei firme de curierat, a fost aruncat la pământ. Nici impactul, dar nici căzătura, nu au avut repercusiuni grave asupra biciclistului.

64 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mos Craciun says:

  Soferul n-are nicio vina. Ala vine lansat pe bitza ca un idiot, crede ca daca e verde el are voie orice. Ajunge in dreptul trecerii, se da jos de pe bitza si apoi traverseaza. Asa l-ar vedea soferul, ca pe oricare pieton care sta sa traverseze. Din pacate 90% din biciclisti nu se dau jos ci vin asa lansati pe fiecare zebra, crezand ca lor li se cuvine orice.

  • Nume says:

   Acolo ii pista de biciclete, vina ii a soferului deoarece a virat fara sa se asigure.

   • Cetățean says:

    Șoferul s-a asigurat și era deja intrat în curbă când a apărut Speedy Gonzales ăla….nu avea cum să îl vadă!

   • dudu says:

    de ce nu se pot pune semafoare si pentru biciclisti?

   • Noname says:

    @nume esti un IDIOT! Toti care treceti ca boii pe bicicleta pe trecerea de PIETONI sunteti idioti! Inconstienti! Sinucigasi! TRecerea este pentru PIETONI ,iar banda respectiva facuta de unul cu tarate in cap verde,este pentru a va duce bicicleta de ghidon in timp ce sunteti PIETON!
    Sfidati legile fizicii,si tot voi sunteti cocosi! Nimeni nu poate vedea un tembel ca ala tasnind de pe trotuar in fata masinii! Si daca insistati cu ,,reduce viteza pana la evitarea oricarui pericol,, o sa crapati cu asta in mana,si o sa explicati lui Sf Petre cum ati ajuns ,,cu dreptatea,, in mana la el…

  • cornel says:

   Codul Rutier este foarte clar. daca pista de biciclete este marcata pe langa zebra, nu trebuie sa te dai jos de pe bicicleta. Te dai jos daca mergi cu bicicleta pe zebra. daca esti pe pista nu te dai jos.

   • daria41 says:

    @cornel citez din codul rutier SECŢIUNEA a 4-a
    Reguli pentru alţi participanţi la trafic
    Art. 161
    (1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede:
    litera o)să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau pe moped;

    • Oliver says:

     daria tu esti prea proasta sa aspiri la un permis, in caz ca deja esti soferita preda carnetul! La ce te referi tu este valabil in cazul trecerilor doar pentru pietoni. In schimb daca in paralel cu zebra este trasat si marcajul de traversare pentru biciclisti atunci ai tot dreptul de a traversa pe bicicleta!!

     • Silviu says:

      Pe strada e doar zebra. Pista de biciclete nu e trasată. Șoferul avea mai mult ca sigur intermitent dreapta și nu avea pe nimeni angajat sa traverseze. Biciclistul a intrat ca idiotu

     • unu says:

      Prietene nu arunca cu noroi in alti pentru ca tu sti ceva in leguatura cu marcajul pt biciclete pe langa trecerea de pietoni dar nu sti prea bine.AI VOIE SA TRECI PE BICICLETA DACA MARCAZUL PENTRU BICICLETE ESTE MARCAT(VOPSIT)IN CULOAREA SPECIFICA PISTEI DE BICICLETE ADICA VERDE.DACA NU ESTE MARCAT(VERDE) SI SUNT TRASATE DOAR CELE DOUA LINII DE DELIMITARE FARA CA SPATIUL DINTRE CELE DOUA LINI SA FIE VOPSIT NU AI PRIORITATE…studiaza mai bine inainte sa acuzi pe altii…intreaba si un politist mai competent daca nu esti convins.

    • tibi says:

     Esti prea retardat, esti analfabet functional

   • sst_001 says:

    codul rutier e de rahat, asa cum eu ca sofer trebuie sa incetinesc in preajma trecerilor de pietoni nesemaforizate, ori pietonii nu au voie sa alerge pe trecere, asa si batmanii astia a trebui sa nu vina lansati ca zorro cand treverseaza soseaua, inteleg sa nu se dea jos de pe bicicleta, dar sa incetineasca si ei, ca sofer te uiti pe langa trecere daca nu vine nimeni, nu la 100m la unul care vine cu 35 km/h pe bicicleta

   • Dacian says:

    Tot codul rutier spune că trebuie să te asiguri că nu vine nici o mașină înainte să te angajezi în traversare! De-i vinovat e triciclistul!

   • Nagy Zoltan says:

    @Cornel Codul rutier poate sa zice ce vrea, auto conservarea zice ca te opresti sau incetinesti inainte sa treci pe trecere ( nu suntem mai catolici decat papa, nimeni nu se da jos de pe bicicleta, insa macar franezi si te uiti)

   • Petru says:

    Nu te dai jos, dar nici nu mergi ca un tâmpit și nu te asiguri.

  • tibi says:

   esti extrem de retardat, sper ca nu ai permis

  • Mihai says:

   Gresesti, breeee!
   Biciclistul circula pe banda lui de biciclist si a mers (sau vroia ) sa mearga inainte. Nu trebuia sa opreasca si sa se asigure sau sa acorde prioritate cuiva. Plus ca bibiclistul avea verde. Deci , ca in toata Europa, soferul care o coteste la dreapta, trebuia :
   – sa beleasca ochii daca este banda de biciclisti libera, si sa-i acorde prioritate;
   – daca sunt pietoni cumva pe intersectie care vor sa traverseze (puteau venii pietoni si de pe strada unde vroia sa o coteasca) si sa le acorde prioritate;
   – sa incetineasca viteza pana la eliminarea oricarui pericol.

   In orice tara de dupa Nadlac soferul asta ar avea probleme serioase si i ar avea vina 100%

   Faptul ca biciclistul ar merge cu viteza mare, nu este adevarat, nu este niciunde considerata vina lui. Mergea pe banda lui si mergea cu viteza normala pentru un biciclist. Aprecieri din ochi ca ar fi avut viteza mare nu sunt valabile. Daca te uiti atent la video vezi ca era la ca. 5 metri de intersectie cand ala cu masina a luat coltul. Asta inseamna ca soferul nu s-a asigurat deloc.

   Poate in Romanika sunt alte legi, dar cum am spus, in alte tari mai cu multa experienta in ale circulatiei, soferul are 100% vina. Soferul ar fi simtit din plin sanctiunile cidului rutier.

   • sst_001 says:

    da conform legii, biciclistul nu are nicio vine, dar legea ar trebui schimbata, pietonii nu au voie sa alerge pe trecere, asa nici astia nu ar trebui sa aiba voie sa vina lansati, mai ales ca vine vara, va fi vegetatie din abundenta, pe care nu o va taia nimeni, vizibilitate redusa, de unde sa il vad eu pe zorro care se apropie cu 35 km/h de trecere????

    • afilon says:

     D-aia pistele de biciclisti se fac pe carosabil, nu pe trotuar.

     Pentru ca in situatii d-astea macar unul din cei doi sa-l observe pe celalalt si sa frineze.

     Cit despre 35 la ora, las-o ca macane. 99% din biciclistii timisoreni abia daca ajung la 20 la ora.

    • vasea says:

     Aia nu e trecere, e pista. esti prost?

   • Nagy Zoltan says:

    1.) Si masina avea acelasi verde. 2.) Conform cod rutier bicicleta e vehicul. Se aplica si lui chestia cu incetinitul inainte de intersectii si treceri “pana la evitarea oricarui pericol”. 3.) Instinctul de autoconservare suprascrie orice lege: Stii ca 1 tona otel e mai puternic, te asiguri ca nu il infrunti.

  • man says:

   corect. soferu nu are nici o vina. nu avea cum sa il vada pe idiotu cu bicicleta.

  • cititor says:

   Daca privesti atent filmarea, vezi ca biciclistul merge pe trotuar si nu pepista de biciclete, fiind si mai greu de vazut de sofer. Mai mult, nu e normal sa nu se asigure deloc cand merge atat de tare cu bicicleta. Doamne fereste de vreun copil mic in calea lui. Pentru atotstiutori : merg in jur de 3000 km pe an cu bicicleta.

 2. Tio says:

  Alt articol inutil de incomplet… Circula pe PISTA de biciclete, care este marcata si pe langa trecerea de pietoni.

 3. Cristian says:

  B. REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 aprobat prin HG 1391 / 2006

  Art. 135 Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
  g)cand efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare;

  • daria41 says:

   @cristian citez din codul rutier SECŢIUNEA a 4-a
   Reguli pentru alţi participanţi la trafic
   Art. 161
   (1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede:
   litera o)să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau pe moped;

   • artalecs says:

    varza pe post de materie cenusie.

   • Fane says:

    @daria4: este trist ca ai postat de 2 ori acelasi comentariu, fara sa intelegi ce spune acest articol: “…pe TRECERILE DESTINATE PIETINILOR…”. Trecerea de pietoni respectiva avea si trecere de biciclete, langa. Biciclistul a trecut pe pista de BICICLETE, intelegi?!?

   • ds asdas says:

    da, dar biciclistul nu era pe trecerea de pietoni. era pe pista de biciclete marcata corespunzator(corespunzator la ce intelege micronul de robu)

    • tibi says:

     Mai trec zeci de ani pana inteleg toti cretinii cu rahat in loc de creier pana pricep si ei ce e aia pista, ce a aia zebra si ce e aia zebra cu pista langa. E o pista de biciclete, fmm de treaba

  • DanDare says:

   @cristian articolul citat de dumneavoastra este cu “dispoziti finale”. Rog postati corect

 4. vasile says:

  @Mos Craciun & altii care nu cunosc legislatia:

  “In situatia in care pe directia de deplasare este prevazuta o pista pentru biciclete,
  semnalizata ca atare, atunci conducatorii de biciclete sunt obligati sa circule numai pe
  aceasta pista. (Art. 160. alin. 3 din Regulamentul de aplicare al O.U.G. 19512002-privind
  circulalia pe drumurile publice). Daca acesta pista este prevazuta si pentru traversarea
  drumului public atunci conducatorii de biciclete nu au prioritate de trecere. Acestia sunt
  obligati sa traverseze drumul public pe langa bicicleta pe trecerea destinata pietonilor, pentru
  ca nu au prioritate de trecere. Se pot deplasa si pe bicicleta insa in cazul unui accident rutier
  vor fi raspunzatori.

  Exista totusi o exceptie prevazuta de art. 135 lit G din Regulamentul de
  aplicare al O.U.G. 19512002-privind circulatia pe drumurile publice si anume conducatorul
  de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere in cazul in care efectueaza un viraj la
  stanga sau la dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru
  biciclete semnalizata ca atare.” – Raspuns oficial al Politiei Rutiere in 2017

  Deci in cazul de fata, soferul este vinovat ca nu a acordat prioritate de trecere biciclistului, aflat PE bicicleta PE pista de pe langa trecerea de pietoni. Evident ca biciclistul trebuia sa se asigure, pt siguranta lui, ca e vazut si sa nu vina cu viteza, deci are si el partea lui de vina, insa nu legala.

 5. AlexR says:

  Clar soferul are o vina. Oriunde in lumea civiliyata trebuia sa cedeze trecerea. Acolo este pista pentru biciclete si chiar indicator de avertizare a soferilor. Hai sa invatam sa ne asiguram corect.

 6. grija says:

  Sunt biciclist si nu cobor niciodata la treceri (cu sau fara pista) pentru ca nu ar fi deloc practic si mersul cu bicicleta nu inseamna sa cobori la fiecare intersectie pentru ca in felul asta nu mai ajungi niciunde in timp util.
  Cu toate acestea, nu m-as gandi niciodata sa trec asa lansat strada, chiar si pe pista. In trafic trebuie sa fim atenti la o gramada de informatii care vin rapid si din toate partile, iar soferii sunt si ei oameni, unii mai atenti altii mai pe telefon, etc.
  Viata are prioritate. Sanatate si mai multa chibzuinta tuturor implicati.

 7. Bicic says:

  In orice tara civilizata se respecta limitarile de viteza (nu se merge cu dublul vitezei pe stradute) si se incetineste in intersectii si mai ales la treceri de pietoni.
  Chiar daca nu ar fi pista de biciclete acolo, tot trebuie sa incetinesti ca te apropii de o trecere sau treci printr-o intersectie.
  In schimb in gluma noastra de comunitate “oras care se dezvolta frumos” se calca pedala cat mai tare ca multi se considera singuri pe sosea.
  Asta este consecinta lipsei educatiei si a permiselor luate pe degeaba, fara nici o evaluare competenta nimic.
  Multumim lipsei politiei, este o adevarata placere sa iesi cu bicicleta in aer “curat”.

 8. Isus says:

  ca cauta berbecul pe trotuar?

 9. afilon says:

  Poate asa intelege cine trebuie de ce “pistele” nu se fac pe trotuar!

  Daca biciclistul circula pe pista marcata pe carosabil ar fi observat soferul care vireaza dreapta si ar fi avut timp sa frineze daca bizonul nu i-ar fi acordat prioritate.

 10. Snack says:

  Asa e când nu exista respect reciproc, ne dăm în cap apoi despicam firu în 4…tipic mioritic.

 11. Timișoreanul says:

  Toți conducătorii auto din Timișoara cunosc faptul că bicicliștii de la firmele de curierat (Glovo, Panda, Uber etc.) circulă deosebit de regulamentar (niciodată pe șosea, deși sunt 2 benzi de bicicliști care ocupă 80% din trotuar, nu între mașini, nu trec pe roșu, nu taie toate benzile în fața mașinilor fără să semnalizeze, pe trotuar respectă pietonii, nu butonează waze-ul din mers etc.). Toată stima conducătorilor auto pentru ei!

 12. andrei123 says:

  Acest articol nu are prea multa utilitate, din pacate. Pe langa greseala de scriere (citez “repercursiuni”), ar fi fost util ca autorul sa prezinte si un punct de vedere oficial al politiei rutiere despre cum e corect sa circuli in acea situatie, atat ca biciclist, cat si ca masina. Astfel se mai pot educa si cititorii, ca sa nu-si mai dea cu parerea toti.

 13. fotbal1 says:

  Numai aberatii vad aici:
  1. Biciclistul trebuia sa nu treaca pe bicicleta, se da jos si trece, cu exceptia cazului cand nu avem pista de biciclete si acesta circula pe carosabil !
  2. Nu cred ca unul din cei care comenteaza ar fii evitat acest accident ! Din cateva motive clare:
  – Oglinda laterala are o vizibilitate mai redusa plus ca avem stalpi intre trotuar si carosabil.
  – Cel cu bicicleta era foarte in spate cand cel cu masina a inceput sa semnalizeze ! Pacat ca nu se da filmare cu 30 secunde inainte.
  3. Pe pista nu mergi ca ZORO mai ales daca este pe trotuar, daca ii sarea la biciclist in fata un copil care venea de la coltul strazii cum mai evita !
  Merg si cu bicileta si cu trotineta electrica si cu masina dar sunt satul de acesti bizoni (marea majoritate) care:
  a. Merg pe unde le place, cand au pista is pe carosabil si invers;
  b. Merg cum au chef nu tin cont de viteza, semne …
  c. Daca le atragi atentia multi comenteaza.
  Sincer trebuie sa ai minte scurta sa mergi asa repede pe o pista pe trotuar !!
  Soferul scapa fara vina, daca veti verifica ce apare in acte o sa vedeti ca in TIMISOARA nu exista nici o trecere de pietoni cu pista de bicilete, toate inclusiv cea de acolo este doar o trecere de pietoni, doar ca atunci cand sa facut marcajul sa decis sa se delimiteze acea zona pentru a nu avea situatia in care sunt bicilete intre pietoni.
  Nu uitati sunt biciclete electrice care pot atinge 50 km/h, dar sa mergi cu asa viteza pe o pista pe trotuar printre pietoni e ….

  • Name says:

   Sunt curios daca s-ar fi lovit 2 masini, l-ai fi criticat pe soferul care avea prioritate de ce nu s-a asigurat?

  • eo55 says:

   Sunt curios de ce consideri că nu avem treceri cu pistă de biciclete pe lângă. Poți argumenta?
   Sunt trasate cum trebuie, sunt în continuarea pistei, unele piste mai sunt și semnalizate corespunzător.

   Nu, nu există bicicletă electrică care atinge 50km/h. Sub 25 este bicicletă, peste este cu totul altceva.

 14. Atentie says:

  Dupa cate vad in poza, este deja o cruce acolo postata. Probabil ca cineva a murit acolo. Pieton, biciclist sau sofer sau pasager, egal.

 15. Berlusconi says:

  Legal, soferul este vinovat intrucat trebuia sa cedeze trecerea biciclistului. Biciclistul nu trece pe trecerea de pietoni ci pe zona marcata special pentru biciclete (cunosc interesectia, asa ca stiu exact ce marcaje sunt acolo).

  Făcând abstracţie de considerentele legale:
  – Vinovată, indirect, este Administratia Locala fiindca nu este capabilă să asigure o infrastructură corespunzatoare.
  Traseele masinilor, ale biciclistilor si a pietonilor trebuie separate pe cât posibil dar in Timisoara se intamplă exact opusul. In Timişoara nu există piste de biciclete in adevăratul sens al cuvântului ci doar niste vopsea pe trotuare.

  – Vinovat e biciclistul pentru ca tinand cont de lipsa infrastructurii, de comportamentul soferilor care conduc prost, nu stiu sa fereasca biciclistii ba chiar dimpotriva de cele mai multe ori îi sicaneaza in trafic, nu poti sa te expui la modul asta.

  • xtrg says:

   Am citit pe aici prin comentarii si vad ca multi nu sunt la zi cu schimbarile din codul rutier sau interpreteaza cum vor codul ruitier. Din pacate aici in Romania, masina e pe primul loc, oricum am da, inclusiv Robu promoveaza masina, pistele sunt facute asa cum sunt, ca de multe ori esti mai sigur pe sosea, biciclistii nu se asigura, au verde ok, dar mai te si uiti, ca doar e pielea ta, ala din masina nare nimica la un impact.

   Dar aici, clar e vina soferului, vina biciclistului este ca nu s-a asigurat.

  • Io says:

   Daca cunosti bine zona, pe acea pista/trotuar de biciclete, inainte de intersectie/trecere de pietoni, nu este cumva marcat pe pavaj si simbolul/indicatorul “STOP”??? Ca de altfel la toate pistele de biciclete care sunt incadrate trotuarului din acest oras?
   Ma intreb, oare de ce?
   Chiar trebuie sa opreasca biciclistii si sa ofere prioritate sau sa fie mai prudenti cu toate ca e verde la semafor?
   Presupun ca tot pentru siguranta biciclistilor exista acel marcaj.

 16. Marius says:

  în concluzie .. conform codului rutier ..
  REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 aprobat prin HG 1391 / 2006

  Art. 135 Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
  g)cand efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare;

  restul este can-can ..putem ”noi” ce-i mulți care ne pricepem la tot să tot comentăm aiurea..dacă x este de vină sau y !
  ..
  dacă șoferul se simte nedreptățit de ce decizie va lua poliția trebuie să-și ia un avocat bun, poate scapă nepedepsit..poate invoca al doilea stâlp din acea trecere că i-a obturat vizibilitatea..etc.!

 17. wildKaren says:

  Si eu, si eu vreau sa dau cu parerea: – verdict final: vinovatul este cine a inventat roata :))

 18. Iulian says:

  Sava ia dracu cu comment urile voastre a de doua ori m-ați scosdi schema…

 19. pisica says:

  In drum spre serviciu, intilnesc in fiecare zi o astfel de situatie. Am aceiasi parere ca Andrei 123. Acest accident ar trebui sa fie analizat (cine a fost vinovat). Altfel nu vom invata nimic din el. Politia rutiera trebuie sa ne spuna cum se circula corect la acest tip de treceri de pietoni (mai nou aparute in oras). Sau de ce nu, poate ar trebui facuta o clarificare (modificare) a legii circulatiei, pentru ca dupa cum rezulta si din celelalte comentarii, situatia este confuza.

 20. RADU says:

  Pare ca biciclistul a vrut sa se sinucidă când a intrat în acea mașina. In momentul virajului mașinii ,nu era nimeni angajat în traversare . Doamne apără-ne de astfel de situații….

 21. Șofer, motociclist, biciclist și.. evident și pieton says:

  În codul rutier, asa cum e el, am găsit ca dacă trecerea de pietoni e pe sosea dreaptă și șoferii au vizibilitate, se poate traversa pe bicicleta (acolo unde sunt și piste în paralel cu trecerea marcată). Unde e curbă, bicicliștii trebuie sa treaca pe lângă bicicletă.
  Știu ca unii o sa ma întrebați unde am găsit asa ceva, dar nu mai știu sa vă spun. Pe site-ul politiei, recent. Nu mai știu exact unde…

 22. Tyson says:

  “ReperCURsiunile” absențelor de la școală se văd atât la “jurnalist” cât și la unii cititori!

 23. WEST says:

  LA TRECEREA DE PIETONI TE DAI JOS DE PE BICICLETA STIE ORICE PROST DIN LUMEA ASTA !!!

 24. FLORIN says:

  BICICLISTUL A VENIT ASA LANSAT PARCA ERA PE ULTIMA SUTA DE METRII LA TURUL FRANTEI !!!

 25. David Doru says:

  Mai bine PREVENTIV. Ce folos daca ar scrie epitaf Aici zace Nea Istrate care-a avut prioritate!

 26. raluca says:

  1. Cred ca cei in drept (daca o fi de astia) ar trebui sa coreleze verdele intermitent ptr masini cu verdele ptr traversarea pietonilor. Va propun doar sa analizati intersectia bd. M. Viteazul cu T.Vladimirescu continuare Pravan.
  Soferul are verde intermitent la 5 m de intrarea pe trecerea de pietoni, verde intermitent care se schimba odata cu verde ptr pietoni. Dec soferul este cel putin 5 m in ilegalitatea fortata de “cei in drept” (nu si de port de cap). Cu 36. km/h parcurgi cei 5 m in 0,5 secunde dar in acest timp pietonul a facut deja 3 pasi (2 m)>
  2. Sau nu ati terminat clasa a 9-a, fizica, miscarea punctului material? stiu ca aveti pretentii de masterat, student phd s.a.m.d..
  Dreptul de a judeca apartine tutror persoanelor cu IQ> 80 (9)>

 27. mircea says:

  Am intrat pe google map si se vede clar cape stalpul cu indicatorul de trecere pietoni este si indicator ATENTIE BICICLISTI,si da pista de biciclete nu e marcata cu verde.

 28. Anonim__ says:

  Conform legii, in calitate de biciclist, cand cobori de pe carosabil pe trecerea de pietoni, esti in una din urmatoarele situatii:
  – nu ai pista de biciclete pe langa trecerea de pietoni, caz in care opresti inainte de trecere, cobori de pe bicicleta si traversezi asa cum prevede Codur Rutier pentru pietoni
  – ai pista de biciclete pe langa trecerea de pietoni, caz in care procedezi ca mai sus, tinand bicicleta de ghidon, pe pista, pentru a nu deranja pe ceilalti pietonii

  Pista de biciclete de langa trecerea de pietoni poate fi traversata si pe bicicleta. Nu stiu daca legea permite sau nu asta in Romania insa asa imi aduc aminte ca se practica pe dincolo, in felul urmator:
  – opresti inainte de trecere
  – te asiguri ca soferii te-au vazut ca vrei sa traversezi
  – dupa ce au oprit si poti traversa in conditii de siguranta iti continui drumul pe bicicleta
  – daca e refugiu intre sensuri, refaci pasii anteriori, dupa ce ajungi in refugiu
  Motivul: traversarea se face mai repede ceea ce ajuta la fluidizarea traficului.

  Masurile astea sunt pentru siguranta biciclistilor si pentru a le proteja vietile. Cei care sunt constienti de asta, respecta legea. Ceilalti doar incurajeaza selectia naturala.

 29. Darius says:

  “vRoia, repercuRsiuni….” Nu mai lăsați portarii să vă scrie “articolele” că deja e cam penibil să faceți așa greșeli…

 30. Ilie says:

  Sper ca soferul sa aibe parte de o viata linistita si sa nu fie tras la raspundere se vede clar cum acel bezmetic a venit ca nebunul cu peste 50km/h. A-ti impanzit acest oras cu bicicletele voastre si mergeti haotic pe toate benzile. Oricine putea sa il loveasca… Sper sa va fie invatatura de minte si sa mergeti frumos pe biciclete.

 31. Sănătate

  Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, are Covid-19
  Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra are Covid-19. Acesta a fost testat pozitiv, cu SARS-Cov2, după ce a intrat în contact cu o persoană cu Covid-19.

  Sănătate

  Covid-19. Peste 100.000 de persoane au fost testate în Timiș, de la începutul pandemiei
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică transmit că în Timiș au fost testate peste 100.000 de persoane, de la începutul pandemiei de Covid-19.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara a primit în sfârșit Pădurea Verde de la Guvernul României. În 5 ani se face pădure-parc
  După opt ani de discuții și șase hotărâri de consiliu local, Guvernul României a reușit să transfere aproape 520 de hectare din proprietatea Romsilva în proprietatea Primăriei Timișoara. Municipalitatea o poate pierde iar, dacă în cinci ani nu amenajează pădure-parc. Însă fără să taie copaci. 12

  Capitala Culturala

  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii vine cu vești noi
  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a anunțat semnarea contractului cu Casa de Cultură a Muncipiului Timișoara și demararea programelor culturale din această toamnă. 1

  Sănătate

  Focar nou de Covid-19 în Timișoara, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică. Patru copii confirmați pozitiv
  În Timiș a apărut un focar nou de Covid-19, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Timișoara, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP). Aici sunt patru cazuri depistate. Este vorba despre patru copii, beneficiari ai centrului.

  Sănătate

  Covid-19, Timiș, ultimele 24 de ore: localitățile unde au apărut cazuri noi
  De joi până vineri, în Timiș au apărut 65 de cazuri noi de Covid-19, cele mai multe în Timișoara – 30. În județ sunt 163 de pacienți cu SARS-Cov2 internați în spitale. 2

  Sănătate

  Peste 1.600 de persoane confirmate cu Covid-19 în România, în 24 de ore: Timiș: 65 de cazuri noi și patru decese
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 1.600 de persoane infectate cu SARS-Cov2. În Timiș sunt 65 de cazuri noi și patru decese, de joi până vineri.

  Ştirile judeţului Timiş

  Poliția Locală n-are timp de sesizările timișorenilor, luptă împotriva coronavirusului. Dar îl păzește pe primar
  Dacă vedeți o neregulă în oraș, nu vă mai pierdeți vremea să cereți ajutorul Poliției Locale! Oamenii legii sunt ocupați să „lupte împotriva coronavirusului”. Sunt în continuare în subordinea MAI și nu răspund la sesizări. Cu toate astea, au timp să îl păzească în continuare pe primarul Timișoarei atunci când iese la plimbare. 7

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.