tion.ro Web analytics

Acțiunile Apple în creștere: timp potrivit pentru investiții?

De T. Ex.

Acțiunile Apple în creștere: timp potrivit pentru investiții?

Reactualizat la:
O acțiune este un titlu emis de o societate pe acțiuni, cu alte cuvinte, o societate emitentă. Astfel, toți investitorii care cumpără acțiuni a unei anumite companii devin coproprietarii acesteia. Acțiunea confirmă că proprietarul său are o cotă parte în cadrul companiei, chiar dacă aceasta, deseori, este una foarte mică.
Scris de T. Ex. - O acțiune este un titlu emis de o societate pe acțiuni, cu alte cuvinte, o societate emitentă. Astfel, toți investitorii care cumpără acțiuni a unei anumite companii devin coproprietarii acesteia. Acțiunea confirmă că proprietarul său are o cotă parte în cadrul companiei, chiar dacă aceasta, deseori, este una foarte mică.

Acțiunile Apple în creștere: timp potrivit pentru investiții?

O acțiune este un titlu emis de o societate pe acțiuni, cu alte cuvinte, o societate emitentă. Astfel, toți investitorii care cumpără acțiuni a unei anumite companii devin coproprietarii acesteia. Acțiunea confirmă că proprietarul său are o cotă parte în cadrul companiei, chiar dacă aceasta, deseori, este una foarte mică.

Acțiunile pot fi de 2 tipuri: obișnuite și preferențiale. Diferențele dintre aceste 2 tipuri sunt legate de două drepturi principale – de a vota și de a primi dividende:

 • Acțiuni obișnuite. Cel mai des întâlnit tip de acțiuni. Acțiunile de acest tip oferă dreptul de vot la adunările acționarilor, dar nu garantează dividende.

 • Privilegiat. În cazul în care dețineți acțiuni de acest tip, aveți o sumă de dividend predeterminată – de exemplu, un procent din profiturile companiei. Proprietarii acestor acțiuni au dreptul la vot numai în cazul în care nu au primit dividende în ultimul an.

 • Uneori, însă, există tipuri speciale de acțiuni preferențiale:

 • Non-vot privilegiat – aveți un dividend fix și dreptul de a primi plăți prioritar, dar nu aveți dreptul la vot.

 • Privilegiat cu drepturi speciale. Condițiile pentru plata dividendelor și posibilitatea votului sunt prevăzute în statutul societății. De exemplu, proprietarii unor astfel de acțiuni ar putea să voteze, să primească prioritate în plata dividendelor și dreptul de a fi primii care cumpără noi emisiuni de acțiuni.

Investițiile în acțiuni reprezintă o sursă de venit alternativ pentru persoanele fizice și juridice și, totodată, o modalitate prin care aceștia își pot extinde afacerile. De asemenea, acțiunile reprezintă o oportunitate de investiții pe termen lung deoarece oferă lichidități care permit investitorilor să își tranzacționeze rapid titlurile. În comparație cu alte oportunități de investiții, investițiile în acțiuni (în cazul în care se creează un portofoliu diversificat) se consideră mai fiabile, dar totuși, presupun anumite riscuri. În continuare analizăm câteva opțiuni de investiții, inclusiv investițiile în aapl stock pe lungă durată.

Investiții în acțiuni – ce ar putea fi tranzacționat în perioada actuală?

Acum că am vorbit despre acțiuni, să analizăm și câteva exemple relevante de acțiuni care pot fi tranzacționate în acest zile. Deși au cunoscut recent o mică scădere, la fel de relevante rămân acțiunile Tesla (TSLA). Totodată, pentru investitorii care sunt interesați de investiții pe perioade mai lungi, relevante ar fi acțiunile Apple. În continuare vorbim mai desfășurat despre acțiunile Apple și despre atractivitatea acestora în cazul aplicării strategiei long-tail.

Acțiunile Apple se consideră a fi potrivite atunci când vine vorba de investiții pe termen lung. Totodată, evoluția și dinamica acestor acțiuni demonstrează că ele reprezintă o opțiune mai puțin potrivită pentru investitorii care doresc să obțină profituri imediate, provenite din acțiuni de speculare a prețului.

Să descriem pe scurt strategia long-tail (coadă lungă). Conceptul de coadă lungă vizează acțiunile mai puțin populare momentan și care, respectiv, la o cerere mai mică. Strategia cozii lungi presupune că anume acest tip de acțiuni ar putea crește, pe viitor, rentabilitatea. Acest lucru este determinat de faptul că consumatorii, cu timpul, se îndepărtează de la acțiunile populare, oferind valoare acțiunilor mai puțin populare până nu demult.

Acțiuni Apple: evenimente recente

Dacă ar fi să analizăm ultimele evenimente legate de Apple, ar trebui să menționăm probabilitatea că, datorită lansării Apple Car, acțiunile Apple ar putea atinge o capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari. Totodată, capitalizarea de piață actuală (de circa 2 trilioane de dolari) deja a oferit companiei statutul de cel mai valoros stock bursier din lume.

Lansarea Apple Car ar putea crește vânzările companiei cu circa 10-15% până în 2024. Acest fapt, fiind combinat cu prognoza că până în 2025 piața mondială a vehiculelor electrice va depăși piața de smartphone-uri oferă acțiunilor Apple atractivitate investițională suplimentară.

Totodată, pe lângă lansarea Apple Car, se prognozează că lansarea iPhone 13 la fel va schimba jocul. Analizând lanțurile de aprovizionare a companiei devine evident că volumul de producție a următorului iPhone vor depăși esențial volumele de producție a modelelor precedente. Astfel, conform prognozelor, există probabilitate că și prețul acțiunilor Apple vor crește în toate aceste circumstanțe favorabile pentru gigantul tehnic.

Concluzii

Investițiile în acțiuni reprezintă un instrument eficient în ceea ce privește crearea unor surse de venit pasiv. Totodată, acest instrument presupune și anumite riscuri. Cu toate acestea, în dependență de scopul pe care îl aveți și strategia pe care o aplicați, puteți alege un tip corespunzător de acțiuni, reducând, astfel, riscurile aferente. În acest articol am descris acest lucru în baza exemplului cu acțiunile Apple. De fapt, puteți aplica această abordare și în cazul altor acțiuni, important ca tipul acestora să corespundă cu abordarea pe care o aveți.

(636)

Taguri:
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Imobiliare Vanzari - 3 camere

  Acum am de vânzare apartament 3 camere, confort I, etaj 6/8 în P-ța Victoriei, urgent 0721226990

  Imobiliare Vanzari - Garsoniere

  Vând garsonieră UMT, preț 20800 eur 0744659930

  Ştiri din Timiș

  Baza sportivă cu Stadionul Știința a UPT va fi modernizată cu aproape 9 milioane de euro. Se caută constructor

  Ştiri din Timiș

  Vești minunate pentru iubitorii de jazz: în această vară va avea loc ediția cu numărul 8 a festivalului JazzTM

  Economic

  România: PIB-ul a crescut cu 2,8%, în primul trimestru din 2021

  Eveniment

  Șofer care conducea beat, prins pe șoselele din Timiș

  Eveniment

  Bărbat care avea permisul de conducere reținut, prins la volan, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Mister deslușit: noul șef de cabinet al lui Fritz este șeful USR Timișoara, consilierul local Dan Reșitnec

  Ştiri din Timiș

  Look Inside colectează mâncare pentru animalele din adăpostul improvizat din Grabaț

  Ştiri din Timiș

  Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici