Creştinii care ţin la tradiţie se pregătesc de post: aceasta este duminica de Lăsata Secului, iar luni, în 7 martie, începe perioada celor patruzeci de zile dinaintea Paştelui, zile în care nu se mănâncă “de dulce”, iar trupul se purifică laolaltă cu sufletul, cel dintâi prin regim, cel de-al doilea prin rugăciune, blândeţe şi gânduri bune.
Începând din 1 august, creştinii ortodocşi intră în postul Sfintei Marii, care durează până în 15 august, cand se celebreaza Adormirea Maicii Domnului. Acesta este considerat la fel de sever ca postul Paştilor, dar mult mai scurt, de numai două săptămâni.
Odată cu intrarea în Postul Paştelui încercăm ca mâncarea gătită şi pregătită în această perioadă să fie saracă în carne şi alte alimente. Cauţi retete de post? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile, care să te ajute în această perioadă specială.