tion.ro Web analytics

Rambuku, Frați, Controversa de la Valladolid și De ce iubim femeile sunt doar câteva dintre spectacolele puse anul acesta în scenă la Teatrul Național din Timișoara, titluri importante ale anului care în curând se încheie. Ada Lupu Hausvater, directorul teatrului, explică într-un interviu care sunt provocările instituției pe care o conduce și cum sunt alese spectacolele pe care sunt invitați să le descopere timișorenii.  
Am prezentat de multe ori întâmplările din spitale, respectul pe care trebuie să-l arate medicii pacienților și invers. De data aceasta vă prezentăm un doctor și o zi de-a sa într-un spital din Timișoara. Doctorul Octavian Mazilu este unul dintre oamenii în halat alb cu o lungă carieră. A fost manager al Spitalului Municipal Timișoara, iar acum este șeful secției de Chirurgie Generală II – Oncologică, de la aceeași unitate sanitară. Între timp, a devenit și consilier local, dar noi am vorbit cu doctorul Mazilu despre viața în spital, nu cea din consiliul local...
Tinerii absolvenţi, fie de liceu sau de facultate, se confruntă cu multe probleme la început de drum în activitatea profesională - diferenţa dintre ceea ce au sperat şi ceea ce găsesc, mai ales pentru început, pe piaţa muncii, şomaj, în special în anumite zone ale ţării, lipsa de experienţă care îi împiedică să aplice pentru anumite joburi. Problema este complexă şi comportă multe aspecte. Răspunsuri la câteva dintre întrebările legate de această temă şi pe care mulţi tineri şi părinţii lor şi le pun ne-au fost oferite de prof univ. dr. Robert Reisz, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, un specialist cu experienţă în politici educaţionale.
O excepţională carieră de 50 de ani, încununată de succese şi recunoaşteri naţionale şi internaţionale, un vis împlinit după ani de muncă depusă cu entuziasm, cu multă dragoste faţă de muzică şi faţă de public, fără să cedeze în faţa opreliştilor. Aşa s-ar putea rezuma povestea devenirii unui artist crescut într-o familie de muzicieni, care şi-a dedicat întreaga viaţă pasiunii sale. Dirijorul Peter Oschanitzky, artistul ce va fi sărbătorit în 9 octombrie, la Operă, la împlinirea a 50 de ani de activitate dirijorală, îşi spune povestea vieţii răspunzând întrebărilor ce i-au fost adresate de omul de presă Zoltan Kovacs.
Convorbirea cu Ioan Holender, timişoreanul care timp de 19 ani a condus Opera din Viena cu realizări deosebite, continuă în acest număr al săptămânalului Agenda, cu detalii mai puţin cunoscute din bogata sa activitate. Răspunzând întrebărilor ce i-au fost adresate de omul de presă Zoltan Kovacs, Ioan Holender vorbeşte despre succese, dar şi despre nemulţumiri, despre concepţia sa, care s-a dovedit de succes în alegerea repertoriului acestei instituţii-simbol a culturii europene, despre despărţirea, la încheierea mandatului, de echipa alături de care a lucrat aproape 20 de ani, despre proiectele sale de suflet.

Ştiri din Timiș

Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion
153.716 persoane din toată țara au fost angajate prin intermediul ANOFM în primele opt luni ale anului 2021. Cele mai mulți angajați sunt din Timiș - 12.226. Cei interesați pot opta pentru un loc de muncă și din campania Tion.

Ştiri din Timiș

Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise
Universitatea de Vest din Timișoara anunță startul celei de-a patra ediții a Liberty Marathon, cu prezență fizică. Se vor organiza mai multe tipuri de întreceri, inclusiv pentru copii. Circulația va fi închisă pe unele artere din oraș.

România

Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”
Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de sâmbătă în fața contracandidatului său, Ludovic Orban.

Ştiri din Timiș

FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont
Muzeul Național al Banatului continuă călătoria virtuală prin palatele din Timișoara. Puteți descoperi povestea palatului Miksa Steiner, aflat la nr. 1, pe strada Gheorghe Lazăr, la răscrucea dintre Piața Unirii și strada Vasile Alecsandri. Un palat ce poartă amprenta stilului secession și care a beneficiat de un dublu statut: cel de sediu pentru Banca de Scont, precum și de casă de raport.

Eveniment

Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș
Acțiune pentru prinderea celor care circulă cu viteză prea mare, în Sinersig, județul Timiș. Polițiștii de la rutieră au filmat cu radarul, în câteva ore, 29 șoferi care au circulat cu viteză prea mare. Amenzile se ridică la 15.400 de lei.

Ştiri din Timiș

100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința
Concert inedit duminică pe stadionul Știința, la marcarea a 100 de ani de fotbal în alb-violet. Pe scenă vor urca trupa rock „Noi din Banat” și orchestra și corul Filarmonicii Banatul.

Eveniment

Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș
Controale ale polițiștilor și jandarmilor, în județul Timiș. Oamenii legii au verificat dacă sunt respectate măsurile de protecție împotriva noului tip de coronavirus. Le-au dat amenzi de zeci de mii de lei celor pe care i-au prins că nu poartă mască de protecție. 1

Ştiri din Timiș

Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus
Se anunță o iarnă dificilă și la Timișoara. Viceprimarul Ruben Lațcău admite că sunt vremuri grele pentru Colterm, dar spune că nu s-a luat o decizie în privința prețului la gigacalorie. Există o posibilitate ca acesta să crească, dar un lucru e cert: subvenția de la primărie nu va fi micșorată. Probabil nici mărită. 4

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici