tion.ro Web analytics

Direcția de Sănătate Publică face o analiză privind impunerea carantinei la Timișoara și Lugoj, din cauza creșterii ratei de infectare cu Covid-19 (la Timișoara, rata de infectare cu Covid-19 este, miercuri, 18 noiembrie, 8,3, iar la Lugoj 7,11 la mia de locuitori). Unele localități unde s-a impus carantina acum 14 zile vor rămâne, cel mai probabil, în continuare, închise.
Zeci de mii de timișeni pot fi controlați în aceste zile de autorități dacă au un motiv întemeiat atunci când ies din case. 13 localități sunt în carantină din cauza pandemiei, iar oamenii trebuie să prezinte fie declarație pe proprie răspundere, fie adeverință de la angajator. Autoritățile s-au bâlbâit, iar restricțiile sunt valabile de joi dimineață, fiind anunțate cu doar o oră înainte. Prefectul de Timiș explică de ce.
Bâlbă a autorităților în cazul celor opt localități carantinate și satele aparținătoare, în județul Timiș. Cei care locuiesc în zonele afectate au fost luați prin surprindere de măsurile care au intrat în vigoare peste noapte. Pe străzi au fost instituite filtre și s-au format cozi infernale. Deocamdată nu există model de declarație pe proprie răspundere și nu se dau amenzi. Nici nu se știe valoarea lor.
Nouă localități din Timiș sunt gata să intre în carantină. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș ia miercuri decizia, după ce a primit avizul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Este vorba despre Giroc, Dumbrăvița, Ghiroda și alte șase localități. Printre ele nu este și Sânnicolau Mare, deși rata de infectare depășește 6,64. UPDATE: Bâlbele autorităților: Moșnița Nouă în locul altor 2 localități propuse pentru carantină. UPDATE 2. CJSU a decis carantinarea celor 8 localități, se așteaptă aprobarea de la București

Ştiri din Timiș

Fără apă, duminică, în zona bd. Dâmbovița
Unii timișoreni care locuiesc în zona bd. Dâmbovița rămân fără apă, duminică, până după prânz. Echipele Aquatim lucrează pentru remedierea unei avarii, la intersecția Banatul cu Bd. Dâmbovița.

Ştiri din Timiș

Mărțișoare dezinfectate, în pandemie. „Le facem cu elevii la școală, să păstrăm tradiția”
Vestitorul primăverii, mărțișorul, nu mai prea aduce aceeași bucurie în pandemie. Acum trebuie să fie dezinfectat, recomandă atât medicii, cât și profesorii. Învățătoarele vor să păstreze tradiția, așa că le confecționează direct în clasă cu cei mici.

Sănătate

Cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 este la Dumbrăvița, localitate în carantină
Rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 6,65 în Timișoara, iar în Timiș este 4,78 la mia de locuitori, sâmbătă, 27 februarie. Timișoara a intrat deja în analiză cu privire la o posibilă carantină. Cum a evoluat rata la localitățile care au intrat în 17 februarie în carantină.

Sănătate

Covid-19, Timiș: opt pacienți au murit în ultimele 24 de ore. Noile cazuri pe localități
În Timiș, de vineri, 26 februarie, până sâmbătă, 27 februarie, au fost confirmate 342 de noi infectări cu coronavirus, peste 200 find din Timișoara. Bilanțul total al deceselor ajunge la 837, opt timișeni infectați cu Covid-19 murind în ultimele 24 de ore.

Sănătate

România, 27 februarie: 3432 de noi infectări cu coronavirus. Aproape 10% sunt din Timiș
În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 3432 de noi infectări cu coronavirus, 342 dintre acestea fiind din Timiș - adică 9,9%. 50 de persoane cu Covid-19 au murit de vineri, 26 februarie, până sâmbătă, 27 februarie.

Sănătate

Se fac programări pentru vaccinul Pfizer în Timiș. Șapte fluxuri noi, de luni
Doar două fluxuri de vaccinare din Timiș au apărut mai întâi în platforma națională. Este vorba despre cel din mall și cel de la Ghiroda, la care s-au epuizat foarte repede locurile. Din 1 martie se deschid șapte centre de imunizare cu Pfizer, timp de 20 de zile.

Ştiri din Timiș

Primăria Timișoara a anulat licitația pentru centrul oncologic de terapie de la Babeș. Din lipsă de oferte admisibile
Primăria Timișoara a fost nevoită să anuleze încă o licitație, pentru proiectul tehnic al primului centru oncologic de terapie personalizată din estul Europei. A fost una dintre ultimele proceduri pornite de fosta administrație. Din patru oferte, niciuna nu a fost admisibilă. 3

România

FOTO. Călător în pandemie. Traseul spre Ineleț, pregătit pentru turiști
Traseul spre Ineleț, pe cunoscutele „scărițe”, a fost amenajat cu săgeți indicatoare pentru o mai bună orientare a turiștilor care aleg acest loc din județul Caraș-Severin să „evadeze”. Oamenii sunt așteptați să descopere peisajele superbe din Munții Cernei, la aproximativ 200 de kilometri de Timișoara. 2

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici