Noaptea Campusului Deschis va avea loc pe 28 septembrie, începând cu ora 18. Campusul UPT va fi deschis publicului larg timp de o noapte și va oferi participanților trei trasee de vizitare: Știință și Cercetare; Artă; Interacțiune și Conectare. Activitățile se vor încheia la ora 02:00.
Traseul Știință și Cercetare va oferi participanților șansa să devină cercetători pentru o noapte, prin intermediul laboratoarelor și atelierelor tehnologice.
Traseul Interacțiune și Conectare aduce participanților activități interactive, care îmbină educația, arta și divertismentul.
Traseul Artă este oportunitatea de e explora instalații artistice și realitatea virtuală.
Vor putea fi vizitate locuri care în mod normal nu sunt deschise publicului, cum ar fi 45 de laboratoare, trei expoziții de artă și arhitectură, două instalații light-art, o zonă de relaxare și mâncare, 15 ateliere și standuri oferite de companii și organizații neguvernamentale partenere cu UPT.
Programul serii propune diverse activități, cum ar fi: Expoziția Cabinetul de Curiozități UPT, Instalația de Light Art by Sebastian Comănescu, Expoziția Future Days, Vizionarea unui film documentar regizat de Carmen Lidia Vidu, Immersive Library, UPT Racing Team, laboratoare de AR/VR, inteligență artificială, Laboratorul de Constructii Metalice și Mecanica Construcțiilor, experimente chimice, Laboratorul de energii regenerabile și multe altele.
Studenții UPT vor prezenta participanților o mașină de curse realizată chiar de ei. La UPT Racing Team, cei prezenți se vor putea întrece pe cele mai faimoase circuite din lume, folosind simulatoare realiste.
Prima expoziție colectivă a Facultății de Arhitectură și Urbanism, Future Days, va putea fi vizitată la Centrul ARChA. Se vor afla machete, planșe și instalații multimedia realizate de studenți. O altă expoziție deschisă publicului este Cabinetul de curiozități. Acesta va prezenta progresul tehnologic prin situații absurde și umoristice.
Participanții vor putea vizita, în premieră, depozitele bibliotecii, precum și sala dedicată cărților rare. Unele documente din bibliotecă sunt datate la finalul anilor 1700.
Pentru pasionații de filme, în program se află și documentarul „Campusul Politehnica Timișoara și orașul. Scurtă istorie”, realizat de Carmen Lidia Vidu și va putea fi vizionat pe parcursul întregii seri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!