tion.ro Web analytics

FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

Foto: Teatrul Basca
Reactualizat la:
Teatrul Basca se pregătește pentru o nouă premieră, spectacolul „Animal Crossing”, pe baza unui text original scris de Victor Dragoș și Andrei Ursu. Premiera va avea loc în curtea garnizoanei Timișoara, în cadrul Festivalului Euroregional TESZT. Intrarea este liberă.
Scris de Erika Iszlai - Teatrul Basca se pregătește pentru o nouă premieră, spectacolul „Animal Crossing”, pe baza unui text original scris de Victor Dragoș și Andrei Ursu. Premiera va avea loc în curtea garnizoanei Timișoara, în cadrul Festivalului Euroregional TESZT. Intrarea este liberă.

Premiera va avea loc vineri, 27 mai, de la ora 16, în cadrul Festivalului Euroregional TESZT #13, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.

Scris în 2018, dar la fel de actual și astăzi, „Animal Crossing” transpune în scenă povești reale din societatea contemporană românească, având la bază două personaje simple, cu perspective diferite foarte bine conturate.

„Oamenii au picioare ca să se miște, dacă era să stăm pe loc am fi dezvoltat rădăcini. Migrația stă la baza dezvoltării speciei umane (și a celorlalte viețuitoare, de altfel) dintotdeauna. Mi se pare ipocrit să ne imaginăm că toate migrațiile de la începutul timpului au fost ok până acum 100 de ani, iar acum evoluția noastră e completă și trebuie să rămână fiecare acolo unde s-a născut.

Oamenii au migrat dintotdeauna și vor continua să o facă, fie că ne place fie că nu. Tot ce putem face e să acceptăm această realitate și să căutăm modalități de conviețuire cât mai ok, să profităm de pe urma diversității speciei umane și a diferitelor culturi cu care ne întâlnim”, a transmis Victor Dragoș – regizor „Animal Crossing”.

Pentru a face teatrul accesibil tuturor, în lunile iunie – noiembrie, spectacolul „Animal Crossing” va fi accesibilizat pentru persoane cu deficiențe de văz și auz cu ajutorul partenerilor de la Asociația „Ceva de Spus”, prin interpretare mimico-gestuală și descriere narativă, și va fi disponibil în mediul online, gratuit.

În paralel, vor avea loc și alte reprezentații în 17 iunie în Piața Traian, în 19 iunie în Piața Sfântul Gheorghe, și în cadrul altor festivaluri și evenimente culturale locale.

Spectacolul „Animal Crossing” este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara, și a avut avanpremiera în 15 mai.

Foto: Teatrul Basca

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici