tion.ro Web analytics

Centrul de Proiecte caută șapte curatori și experți pentru Echipa Curatorială Timișoara 2023

De Erika Iszlai

Centrul de Proiecte caută șapte curatori și experți pentru Echipa Curatorială Timișoara 2023

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat apelul pentru formarea Echipei Curatoriale, care va fi responsabilă de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Se caută trei curatori și patru experți din România și din afara țării, cu experiență „solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură”.
Scris de Erika Iszlai - Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat apelul pentru formarea Echipei Curatoriale, care va fi responsabilă de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Se caută trei curatori și patru experți din România și din afara țării, cu experiență „solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură”.

„Titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2023 este al Timișoarei și obligă Primăria Municipiului Timișoara la inițiativă și acțiune astfel încât acesta să fie onorat cu succes, pentru oraș, România și Europa. Din noiembrie anul trecut, primăria a inițiat o serie de procese și schimbări pentru revitalizarea proiectului, în conformitate cu angajamentele asumate la primirea titlului și pentru adaptarea la noul context pandemic”, spun reprezentanții Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

S-a lansat apelul internațional pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023. Aceasta va include trei curatori și patru experți și va asigura, din partea Municipiului Timișoara și împreună cu celelalte autorități publice finanțatoare, coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” care are ca principal obiectiv să pună în valoare comunitatea, în toată diversitatea ei culturală și socială.

Cui se adresează?

„Apelul se adresează curatorilor și experților din România și din afara țării, cu experiență solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură”, mai spun reprezentanții Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Este necesară experiența de minimum cinci ani în conceperea și implementarea de programe și proiecte culturale. Perioada de aplicare online este deschisă până pe 21 octombrie. Înscrierile, AICI.

„Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 va fi făcută de o comisie formată din experți independenți cu pregătire şi prestigiu profesional în domeniul pozițiilor pentru care se organizează concursul. Într-o primă etapă, comisia de selecție va evalua aplicațiile online după care urmează interviuri individuale cu candidații preselectați”, transmit cei de la Centrul de Proiecte.

Comisia de selecție este formată din: Adriana Babeți – profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, scriitoare și eseistă, Ștefan Ghenciulescu – redactor-șef al revistei „Zeppelin”, curator de expoziții, autor și co-autor de proiecte culturale, Ovidiu Hrin – designer multidisciplinar și director artistic premiat activ în Timișoara și la nivel internațional, Constantin Petcou – stabilit în Paris, co-fondator al „aaa”, o platformă de cercetare și acțiune în jurul schimbărilor urbane și a practicilor culturale, sociale și politice emergente și Raluca Voinea – curatoare a Pavilionului României la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția și critic de artă.

Cei interesați pot obține mai multe detalii la adresa de email centruldeproiecte@primariatm.ro.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Șase elevi din Timiș, pozitivi Covid la testele rapide. Crește procentul profesorilor vaccinați

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici