Ziua Europei la Timisoara: Tramvai aniversar, concerte si activitati pentru copii. Programul complet

De Adrian Panduru
Ziua Europei la Timisoara: Tramvai aniversar, concerte si activitati pentru copii. Programul complet
Ziua Europei (9 mai) va fi sărbătorită la Timișoara. Manifestările au loc pe parcursul a două zile – 6 și 9 mai. Vor fi concerte în Piața Unirii și tot felul de manifestări dedicate copiilor la Muzeul Satului Bănățean. Nu va lipsi un tramvai aniversar decorat de studenții de la Arte și Design, dedicat sărbătoririi a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană. Vă prezentăm în continuare programul de Ziua Europei.

În 6 mai, la Muzeul Satului Bănățean, manifestările de Ziua Europei încep la ora 10, cu un concert susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat. După intonarea Imnului Uniunii Europene și a Imnului Național al României de către Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat împreună cu elevii de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu (10.30), la Muzeul Satului Bănățean, la ora 11, va fi prezentat un program artistic asigurat de membrii Asociației Seniorilor din Timișoara: Formația de Cor ” Tinerețe fără Bătrânețe” și Formația de Dans “Senioarele”. În continuare, puteți asista la un colaj de dansuri populare din Banat susținut de Ansamblul folcloric al Palatului Copiilor din Timișoara, momente artistice susținute de soliști de muzică ușoară / pop – rock cu repertoriu în limba engleză, franceză, germană, română, etc, dansuri moderne susținute de trupa de dans modern ”Torent” a Palatului Copiilor din Timișoara și multe alte momente artistice.

Pe parcursul zilei vor ave aloc activități pentru copii: pictură pentru copii pe un tablou de pânză de circa 1m x 1m; atelier de preparare “sangria” pentru copii; poze în ramă pentru copii, etc. De asemenea, vor avea loc competiții sportive: minifotbal, rugby tag și volei sau un tur ghidat al muzeului de la Pădurea Verde.

În data de 6 mai 2017, începând cu ora 09:00, un tramvai decorat de studenții de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara va circula pe următorul traseu: Piața Libertății – Piața Timișoara 700- Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu – 1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Stația Meteo – Pădurea Verde – ȘI RETUR Piața Libertății. Tramvaiul va circula gratuit.

În 9 mai, în Parcul Central, la Monumentul Ostașului Român, va avea loc, începând cu ora 10, un ceremonial militar religios de depunere coroane, buchete și jerbe de flori organizat cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei.

Tot în 9 mai, dar de la ora 11, în Piața Libertății va avea loc un moment festiv de plecare a tramvaiului aniversar dedicat sărbătoririi a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, cu participarea Muzicii Militare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat.
Tramvaiul este pus la dispoziție de Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, decorat de studenții Facultății de Arte și Design Timișoara, cu sprijinul Centrului de Informare Europe Direct Timişoara și va circula gratuit. În tramvaiul care va circula pe traseul Piața Libertății – Piața Timișoara 700 – Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu –1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Piața Libertății vor fi distribuite gratuit călătorilor diverse materiale informative cu tematică europeană. Elevi de liceu vor realiza interviuri cu călătorii în cadrul unei acțiuni de implicare a tinerilor prin jurnalism cetățenesc.

De la ora 20, în Piața Unirii, va avea loc un concert de muzică pop în organizarea Primăriei Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Vă prezentăm, atașat, programul complet al manifestărilor de Ziua Europei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor